14 Şubat 2016 Pazar

14 Şubat 2016 Pazar ( Güven ve Işık )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 16 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Adalet

Güneş : Kova

Ay : Boğa

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün Güneş günü ve ‘’AŞK’’ günü! Güneş, kahramandır ve o bizdir aslında, yaşamda bir yolu vardır. Güneşin doğumu, bizim doğumumuzdur. Güneş tepe noktasına vardığında, insan, yoluyla buluşur. Bu, yaşamdaki doruk deneyimlerden biridir ve Güneş yavaş yavaş alçalır. Ben, yerini ‘’sen’’ olana doğru bırakmaya başlamıştır. Akşam saatleri itibariyle Güneş yani kahraman yani biz sulara gömülmeye başlamıştır. Daha derinlere iniliyordur. İşte ‘’AŞK’’, orada doğan ışıktır. Derinlerdeki uyanış, bilinmeyene yolculuk, karanlığın aydınlanışı, ben olmadığına inandığımızın içindeki beni bulmak, aradığım Tanrıyı, kendim olarak bulmak… Bu kısım sancılıdır. Nefes almak sanki hiç de kolay olmayacakmış gibi gelir bu bilinmezlikte; halbuki nefes şimdi, gerçek ışığına ulaşacaktır ve karanlıklara inilir. İnsan önce ölür, suyun derinliklerinde akciğerler yeterli değildir. Ardından aslında ölmediğini, dönüştüğünü fark eder. İçindeki karanlık karşısına dikilir: ‘’ Bunların hepsi oyun, burada kimse sana karşı dürüst davranmıyor, kalk git, geri dön, bir daha da gelme! ‘’ der! Ya kalkar gidersin ve ‘’tamamlanamamış bir yaşam’’ olursun ya da cesur olur, tabuları yıkar ve yolu açarsın! ‘’ Ben, ben olurum bende ve o ben, muhakkak ki yolum olan ışığın içinde! ‘’ dersin, akar geçersin ve yenilenir gören gözün! Yıldızlarla iletişim kurmaya başlarsın! Hatırlarsın! Sırrı bulur yüreğin, henüz biliyor değilsen de artık sezebilirsin. Derken karanlığın en karanlık olduğu andır uyanan! Gece gark eder kendine seni! Derin derin nefesler alırsın ve rüyaların ötesindeki gerçek olan yaşamla tanışırsın! Ne eskisi gibidir ne de bu kadarı tahmin ettiğin! Barışırsın! Tüm yolculuk ve bu yolculuktaki tüm parçalarınla… Anlarsın, herkes görevini yerine getirmiş ve hazırlamıştır seni bu yeni doğuma ve Güneş doğar. O doğan, sensindir. O sen, o sen değil ve bu sen, senden de ötedir. Aradığın aşk, sen olursun; çünkü artık ‘’AŞK’’ olursun. Yol arkadaşlarınla buluşursun; çünkü hatırlamışsındır artık, çağrıların duyulur ve yüreğin yolu biliyordur. İşte bu! 

Güneş kovada ve akrepteki Mars ona kare yapıyor! Şu an Güneşin yani kahramanın yani bizin bütünle kurduğu en önemli ilişki bu! İçimizdeki savaşçının, ruhumuzdaki ölüm ve yenideki doğumuna izin vermek; çünkü yarın bugünde doğuyor ve bugün, yarının ışığıdır! Bugün ışık olmasa, yarın mı kalır? O ışık her şeyde olan insan ve insan olup da yaşayan, yaşatandır!

Merkür, günün ilk saatlerinde( 00:43 ) oğlaktaki gelenekçi duruşunu yıkarak, kovanın gelecek enerjisini taşıyan atmosferine doğdu. Artık ileri düşünen fikirler gündemde! Yarın şimdide doğuyor! İhtiyacımız olan, bugünün yarına açılan kapı olduğunu hatırlamak ve o kapıdaki yüreğimizin ışığını yakmak; çünkü o ışık olmadığında, yarın karanlık ve sessiz olur. Bunun adı yokluktur. Işığı anda yakanın, yolu tüm zamanlarda olur, bunu anlamak önemli!

Güne Ay- Pluto üçgeniyle başladık! Eski iyileştiğinde, yeni uyanır! Öğle saatlerine doğru Ay- Mars karşıt yapıyor! Güçlü bir enerji! İhtiyacımız olan bu dinamik açıyı iki karşıt noktanın birbirini dengelediği bir ışık haline getirebilmek! Ardından Ay- Jüpiter üçgeni ve birkaç saat sonrasında Ay- Kiron sekstili devreye giriyor! Öyle bir dönem ki bizim için gerçekten anlamı olan, geliyor, kalıyor ya da bir şekilde bizi buluyor! Gece saatlerinde Ay- Güneş karesiyle birlikte Ay- Venüs üçgeni devreye giriyor. Ateşin sönüp suyun akabileceği saatler ve akan su, gerçek ateşi yakandır. Ay boğada, bize güven veren o sonsuzluğu keşfetmemiz istiyor! Gün titreşimi ‘’ Duvarları yık! ‘’ ve rehber kartımız ‘’adalet’’, ‘’ Aklın ışığında, yolu bildiğini hatırla ve o yolda olan seni bul yalnızca! ‘’ diyor. Şimdilik bu! 

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ