27 Ağustos 2015 Perşembe

28 Ağustos 2015 Cuma




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 26 / 8

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Ermiş

Güneş : Başak

Ay : Kova

Gün Yöneticisi : Venüs

Bugün gün titreşimi bize bugün verdiğimiz kararların öneminden ve bu kararların, ayaklarımızın yere bastığı bir titreşimde olmasının gerekliliğinden bahsediyor. Bugün iç sesimiz bizi, bizi heyacanlandırıp yüreğimizi çarptıran şeylere doğru götürüyor. Adil olmak, geniş düşünmek, kararlı olmak, uzlaşıda kalmak ve bu uzlaşıda kendimizi ortaya koyabilmek önemli olacaktır.

8, terazi burcu ile bağlantılıdır. Terazi geniş düşünür ve ilişkiler onun için önemlidir. Bugün ilişkilerin nasıl kurulduğu ve nasıl bir temayla bizimle buluştuğu önemli! Tartarak hareket etmekte fayda var. Kendimizi anlamalı ve sakinliğimizi koruyarak ifade etmeye çalışmalıyız. Bir netlik sağlamak daha iyi gelir, iç sesimizle buluşabilmek adına fırsatlar yaratabiliriz.

Bugün Venüs günü, bugün barış önemli, ilişkilerde uzlaşı ön planda! Bugün özellikle uzun süredir sesini duymadığınız kişilerin sesini duymak isteyebilirsiniz. Bu size iyi gelecektir. Uzaklardan haber gelebilir. Buluşmalar olabilir. Uzun zamandır söylemek istediklerinizi söyleyin ve yüreğinize dolan sevgiyi hissedin.

Geçmiş, siz onunla barıştığınızda bugününüzdeki ışık olur ve bu ışık yarınınızdaki yeni zamanları yaratır. Helalleşin bugün, almanız gerekeni alın, ihtiyaç duyduğunuzu hatırlayın ve bırakın. Sevgi tüm yaraların ilacıdır. Bu fırsatı önce kendinize karşı tanıyın. Aynada gözlerinizin içine bakın, her şey için teşşekkür edin ve kendinizi kucaklayın ve tüm yaşamın da sizi sizinle kucaklıyor olduğunun farkına varın.

Bugün rehber kartımız olan ‘’ermiş’’ de öz eleştirinin öneminden bahsediyor. Tüm cevaplar bizdedir, onları bulabilmek için kendi derinliklerimize olan bir yolculuk gerekir. Bu cesarettir ve emin olun ki bu cesaret, her zaman yaşamca ödüllendirilecektir. Işığınızın farkına varın, o sizdekidir ve onu açığa çıkarmak için sadece hatırlamak gerekir.

Bugün kendinize az da olsa bir zaman verin kendinizle kalmak için, derinliklerinizdeki gücü hissedin, ona güvenin, içinizdeki savaşı yaşamınızın gücü olarak yaşamınıza alabilirsiniz. Sizi ürkütmek isteyen ne varsa, onun iyi niyetini bulun ve onu güveninizle barışa davet edin, bu yolu bulmak olur.

Ay kovadaki hareketine devam ediyor. Rehber kartımız da kovanın yöneticisi olan Satürn etkisindedir. Satürn akrepte, Mars aslanda, Güneş başakta, Merkür artık terazide, Venüs aslanda; seni zorlayan şeyi bul, onun sendeki saklı ışığı açığa çıkarmasına izin ver, kendinle ilgili neyi bırakmalı, neyi geliştirmeyi başarmalısın? Kendinle ilgili neyin farkına varmaktasın? İfadelerin hem seni yansıtsın hem uzlaşıya açık ol! Bu seni gerçek beninle buluşturacaktır. Gerçek ilerleyiş, uyumun ardındaki yeni pencereleri açmakla olacaktır, açılsın, işte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

27 Ağustos 2015 Perşembe ( Merkür Teraziye geçiyor )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 25 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : İmparatoriçe

Güneş : Başak

Ay : Kova ( 11:05 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün gün enerjisi bize hareketli bir gün olabileceğinden bahsediyor. Yola çıkanlar olabilir, yol enerjisi gündeme gelebilir ve yolculuklar yaşam seyrinde gözden geçirilebilir. Bugün son iki günlük çalışmanın ödülünü alabileceğimiz bir gün! Şimdi edinmiş olduğumuz farkındalığı yaşamımıza güçlü bir ışıkla katabiliriz. ihtiyacımız olan sakin kalmak ve yüreğimizin sesini duyarak adımlar atmak, barışta olmak ve bu barışta, yüreğimizdeki sevgiyi duyumsayarak yaşama üretkenliğimizi katmak, yenilemek ve yenilenmek, bu iki temanın ortaklığına şahit olmak, bugün önemli geçişler gerçekleşiyor.

Rehber kartımızın ‘’imparatoriçe’’ olduğunu görüyoruz. Bu kart Venüs yönetimindedir. Venüs her ne kadar şu an retro bir geçiş gerçekleştiriyor olsa da, toplumsal refahta önemli bir görevi söz konusudur. ‘’imparatoriçe’’ gebe bir kadındır ve anneliği temsil eder. Doğumu temsil eder. Bu hasat anlamına da gelir. İhtiyacımız olan içimizdeki yaratıcı parçanın farkında olmak ve onunla her an bağlantıda olduğumuzu hatırlamaktır.

Nefes, kışın da vardır yazın da ve nefesi kışa yetemeyen, yazı göremez. Her an ışık olan yaşamda varlığını sürdürür. Zaman küreseldir ve bu küresel zamanı temsil eder bu kart! Bize düşen bu döngünün farkında olmak, döngüde gerekli olan an parçalarının ışığını yakmak ve şimdide yolumuzu açmaktır. Bugün uyanık olmamız gereken bir gün, bu kesin!

Ay bugün 11:05 itibariyle oğlak burcundan kova burcuna geçiyor. Her ikisinin de yöneticisi Satürndür; oğlak, toplum sınırlarını korur ve bu sınırları arkasına alarak varlığının ışığını yakar. Kovaysa öncü birliği temsil eder. Kova, var olanın ötesine geçmek ister. Bunu şimşek gibi çakarak bir anda yapar. Kova sürprizli ve anlaşılması çok da kolay olmayan bir burçtur. Eskinin yeniye geçişini anlatır ve burada eskiye duyulan saygının ve köklerden alınan gücün, gererek sıçratması söz konusudur. Şu iki gün boyunca kendimizi tanımaya ve fark yaratmak istediğimiz şeyi bulmaya çalışıyor olacağız ve bu anlamda ortak amaçlarda buluşmalar doğabilir; çünkü kova aynı zamanda ekip ruhudur.

Satürn akrepte, gizem bizi çekiyor ve bir sınava tabi tutuyor. Mars aslandaki hareketine devam ediyor. Bir yanımız karanlıkta, bir yanımız da oradaki ışığı yakmak çabasında! Savaşımız, kendimizi bulmak ve bunu ortaya koymaktan yana, fırsatları yakalamak istiyoruz ve bunu anda gerçekleştirme eğilimindeyiz. Güneş başakta, buradaki faydayı da açığa çıkarmalı! Elekten geçiriyoruz karşımıza gelenleri, işe yarar olanı bulmaya çalışıyoruz.

Mürkür bugün başaktaki hareketini tamamlayarak 18:46 itibariyle teraziye geçiyor. Bu iletişim enerjisinin biraz daha yumuşayacağını gösterir. Yöneticisi Venüs her ne kadar retro da olsa, gezegenin işlevinin yavaşlaması, heptan ortadan kalkmış olması anlamında değildir. İletişim gücümüz biraz daha içselliğimizle bulaşacaktır. Venüs aslanda geri gidiyor, yönetisi olan güneş başakta, bu bizi yine Merküre götürür. Merkür, Venüs ve Güneş arasında bir üçlü koalisyon gerçekleşiyor ve gökyüzünde bir güç birliği söz konusu oluyor. Buna astrolojide düzenleyici etki denir. İçeridekini dışa nasıl yansıttığımız önem kazanıyor.

10:21 itibariyle Ay Merkür ile üçgen yaparak boşlukta hareket ediyor. Ay 11:05’te Kovaya geçene kadar büyük kararlar almamaya çalışmakta fayda var. O zaman diliminde yapmayı plandıklarınızı gözden geçirebilir ve içsel sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Küçük meditasyonlar da yapabilirsiniz. Merküryen bir etki ön plana çıktığı için, aklın ışığında kalmayı seçin.

Bugün gün yöneticisi Jüpiter olarak gözüküyor, bu da büyüme ve genişlemeye açık bir gün olarak kendini gösterir. Bolluk ve bereket kapıları daha bir açık olacaktır. İsteyin ve alın. Dileklerinize inanın ve güvenin. Zorluklar zaferin önündeki taşlardır ve inanç bunu verdiği emekle ortadan kaldırdığında yol açılır ve bizim olan bizim olduğunda, herkes de kendine düşeni almıştır. Bunlar önemlidir.

Bizim ihtiyacımız kimseden eksilip bize gelmez, bizim ihtiyacımızın bize gelmesi, herkesin de ihtiyaç duyduğunun kendine gelebilmesi demektir. Herkes kendi ışığında kendi ihtiiyacını bulduğunda, parçalar yerini bulur ve bütünleşme söz konusu olur. Her insan, nevi şahsına münhasırdır ve bir o kadar da benzer özellikler taşır. Bu ince çizgi önemlidir. Kim için ne dilerseniz, onu yaşarsınız, dikkat! İyi dileklerde bulunun, yolu açacak budur! Bugünlük de bu, yine epey yazdım, gökyüzü hareketliydi bugün!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ