5 Ocak 2016 Salı

6 Ocak 2016 Çarşamba ( Olgunlaşmak )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 16 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : İmparator

Güneş : Oğlak

Ay : Yay ( 08:55 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Merkür

Bugün Merkür günü ve Merkür kova burcunda geri hareketine( retro ) başlıyor. Merkür geri falan gitmiyor tabii, böyle bir şey imkansız! Biz sadece dünyadan baktığımızda onu geri gidiyormuş gibi görüyoruz! Astroloji ile astronomiyi birbirinden ayıran budur! Astronomi uzaydan bakar, astroloji ise dünyadan! Astronomide her gezegen etkilenen ya da etkileyen olabilir! Astrolojide etkilenen unsur dünyadır ve merkezde o vardır. Abartıp astronomi köpek, astroloji kedi ruhu taşıyor da diyebiliriz! Astronomi nesnel, astroloji nispeten daha öznel verileri göz önünde bulundurur. Astroloji, astronominin insan vurgusu kazanmış sanatsal bir dışavurumudur. Ruha ve zamana açılan arketipsel bir köprüdür. Bugün işaretleri görmek, içeridekini dışarı çıkarabilecek o gücün aktif olarak yaşamın içine aktığının farkına varabilmek önemli! Gün titreşimi bizden duvarları yıkmamızı, sınırları aşmamızı ve oradan aldığımız güçle yaşamı algılamamızı istiyor. Rehber kartımız ‘’imparator’’ koç enerjisiyle ‘’ Harekete geç ve cesur ol! Şimdi ortalığı toparlama zamanı! Nereden başlayacağına karar ver yeter! ‘’ diyor. Şimdilik bu!

Ay- Merkür Sekstil( 03:11 ) İfadenin ve aklın yarını yaratan gücü! Ne kadar derinden beslenirse o kadar ileriye yol alır!

Ay- Güneş Yarı Kare( 03:24 ) Yaşamı ciddiye alarak onu bir bütün olarak görmek! Nereden geldik, nereye doğru gitme arzusu içindeyiz  ve bunun anlamı nedir?

Ay- Pluto Yarı Kare( 03:34 ) Karanlığının ışığını yaktığında kendini hak eder insan! Güç, sınırsız ve sonsuz! İnsanı yaşatacak olan kalemi insan olup yaşatmaktır! Ruhun sesini duy ve onun ışığında yol al!

Güneş- Jüpiter Üçgen( 05:35 ) İçindeki çocuğun yaşam yolculuğunun ışığıyla buluşması! Büyüyen ve genişleyen! Bilge kalem olup yazabilen! Bunun sorumluluğunu taşıyabilen!
6-14 Ocak( yaklaşan ) / 14 Ocak( kesin ) / 14-20 Ocak( ayrılan )

Ay-Venüs Kavuşum( 05:43 ) İçsel havuzundan renkli taşlar çıkarıp bu taşlarla yaşamı renklendirmek! Hayal ettiğin her neyse ona açılan kapıların farkına varabilmek!

Ay- Uranüs Seskikuadrat( 06:16 ) Benliğin oluşumu! İnsanın kendini açığa çıkarışı! Cevherin uyanışı!

Ay Yayda( 08:55 ) Gerilim ve öfkenin yerini anlayış ve sevgi alıyor! İçimizdeki seyyah yolu buluyor ve bu yol bizi yarının ışığına götürüyor! Şimdi keşif zamanı! Renkler bize yarının sırlarını anlatıyor!

Ay- Neptün Kare( 10:15 ) Hayaller, korkular, kaygılar ve endişelerin ötesinde olan gerçekliğin sesini duymak ve ona doğru emin adımlarla yürüyor olmak!

Ay- Satürn Kavuşum( 12:16 ) Özgürlüğe açılan kapının farkında olmak! Bizi korkutan şeyin ötesine geçebilecek cesareti uyandırmak! Kendi derinliklerindeki gücün ışığını yakmak! Yaşamda olma sorumluluğunu almak ve buradaki ilerleyişimizi sağlamak!

Merkür Kovada Retro( 15:06 ) Özgür aklın kendini büyütüş serüveni! İçeride olan, içeride olanın tamamlanışını sağladığında, dışarıda olan, içerideki tamlığın ışığını yansıtacak ve aklın ışığı, yarındaki bugün ışığını taşıyacaktı. Şimdi içeride olana yoğunlaşılmalı ve esen rüzgarların sesi duyulmalıydı!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ



5 Ocak 2016 Salı ( Büyümek )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 15 / 6

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Aziz

Güneş : Oğlak

Ay : Akrep

Gün Yöneticisi : Mars

Bugün Mars günü ve Mars akrepte ilerliyor, Ay da akrepte! İhityacımız olan savaşın ne olduğunu anlamak ve onun derinlerde bir şeylerin iyileşip daha anlamlı kılınması adına bir yol olduğunun farkına varmak! Ay derinliklerimiz, Mars yaşamdaki ilerleyişimiz… Gün titreşimi bizden ölçülü olmamızı ve egonun karanlık yanından özgürleşip iç sesimizi duyarak Tanrılık gözümüzle olayları ele almamızı istiyor! Şayet içinizde duyduklarınız size endişe ve korku yüklüyor ya da buradan besleniyorsa bu karanlık egodur! Sadece kendinizi sağlama almaya çalışıyorsunuzdur ve bu adil değil! Yaşam sizden yol ister! İçinizde hissettiğiniz güven ve huzursa o kapıyı açıp da yola çıktığınızda, işte o içinizdeki Tanrılık ışığının sizinle iletişim kurmasıdır. Rehber kartımız ‘’aziz’’, ‘’ Kendini öğrenmeye aç ve vicdanının sesini duy! ‘’ diyor. Vicdan, bizim derinliklerimizdeki aidiyetin çözülümüdür. İhtiyacımız olan, kökteki ışığı( yaşamın bize sunduğu kayıtlar, tabular ) açığa çıkarıp ona yeni bir hal katarak yola devam edebilmek! Bunu sağlayacak olan deneyim ve sağduyu! Bu her şeyi çok daha görünür ve anlaşılır kılacaktır. Korkmayın; zira korkacak bir şey yok! Sadece anlayın; zira her şey zaten bunun için!

GÜN TAKVİMİ

Ay- Uranüs Kuinkuks( 00:50 ) Derindeki benin yaşamda kendini buluşu! Yarının bugünde hak edilen duruşu!

Ay- Jüpiter Sekstil( 11:57 ) Yaşama gerçekçi bir bakış! Yolun ve yolculuğun anlamının farkına varış!

Ay Boşlukta( 19:47 ) Duygu değişimleri, buradaki duygu geçişleri, bunun anlamı ve bu anlamda derinleşme ihtiyacı!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ