13 Şubat 2016 Cumartesi

13 Şubat 2016 Cumartesi ( Uyanan Doğum )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 15 / 6

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : İmparatoriçe

Güneş : Kova

Ay : Boğa ( 13:35 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Satürn 

Bugün Satürn günü ve Satürn ‘’ amaç, hedef, çaba, sorumluluk, disiplin, sınırlar, şartlar, kısıtlamalar, yapılandırma, tedbir, ciddiyet, gecikme, engelleme, korku, ihtiyarlık, baba, devlet otorite ‘’ temalarını taşır. Satürn yayda ilerliyor ve deneyimlenerek içselleştirilmiş bilgi yoluyla kazanılan ustalığa dikkat çekiyor. Jüpiter başak döngüsünü hatırlayın, orada da ustalaşma yolunda gerçekleştirdiğimiz içsel süreçler( özellikle retro hareket süresince ) önem kazanıyordu! Satürn şu an Merkür ile yarı kare, Merkür oğlakta, gerçekçi, pragmatik( faydacı ) düşünme ve algılama kapasitesine sahip, daha gelenekçi ve katı bir tutum söz konusu! Onu düzenleyen Satürnse bizden farklı kültür ve inançlara kendimizi açarak daha yüksek bir bilgi arayışına girmemizi istiyor! Bu gerilimi nasıl dengelediğimiz önemli! Satürnün Uranüs ile yaptığı üçgen bu durumu destekliyor ve Satürnün ateş temasını güçlendiriyor, Kiron ile yaptığı kareyse ruhsal derslerimizi hatırlamanın öneminden bahsediyor. Ay düğümü başakta ve Jüpiterle kavuşum olduğu için( Kiron ile karşıt ) balığın gölgeleri olan kaçmak, sanal bir gerçeklik duygusuna sığınmak, kendini feda etme eğilimi ile sağlıklı bir benlik duygusu geliştirememek, bir seçim yaparak onun sorumluluğunu alamamak, üstesinden gelme ihtiyacında olduğumuz sınavlarımız olarak karşımıza çıkıyor. 

Ay öğle saatlerinde( 13:35 ) koçun enerjik havasından sağlamcı duruşun hakim olduğu boğa burcuna geçiyor! Akşam saatlerine kadar Venüs ile kare! İkili ilişkilerde olabildiğince esnek ve kendimizi ifade etme konsunda dikkatli olmakta fayda var; zira gün boyu Merkür ile kare de söz konusu! Gece saatlerinde Ay- Neptün sekstili gözüküyor, meditasyon ve şifa çalışmaları için verimli saatler! 

Gün titreşimi, içimizdeki şeytanın şerrinin, yolumuzdaki engel değil, onu aşma gücümüzü hatırlamadaki isteksizlik olduğunun farkına varmamızı istiyor! Şeytan, görevini yerine getirir, ihtiyacımız olan, uyanık olmak, seçimimizi yaparak onun sorumluluğunu almak! Rehber kartımız ‘’imparatoriçe’’, bu sürecin bir doğum olduğundan bahsediyor ve bunu anlamak önemli! Şimdilik bu! 

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ