20 Eylül 2015 Pazar

21 Eylül 2015 Pazartesi ( Kendini Bulmak )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 20 / 2

Günün Rehber Kartı : Mahkeme

Güneş : Aslan

Ay : Oğlak ( 15:32 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Ay

Bugün gün titreşimi bize iç sesimizi duymanın öneminden bahsediyor, derinliklerimize çekildiğimiz ve oradaki gerçek gücü keşfetme ihtiyacında olduğumuz bir gündeyiz. Bugün olgunlaşan ve yenilenişinin ışığını yakmış olan bir sistemin asil hedeflerinin ışığında olma günü! Bugün her şey bir oluş içinde, bize düşen bu oluşun farkına vararak bunu destekleyebileceğimiz bir ışık yakmak, seçimlerimizin ve bu seçimlerin özündeki ışığın farkında olarak kendi bütünlenişimizin kapılarını aralamak!

Bugün rehber kartımızın 20. kart olan ‘’mahkeme’’ kartı olduğunu görüyoruz. Bugün iç sesimizin ve yolculuğumuzun bu safhasında her şeyin bir akış dahilinde olduğunun farkına varmak, bu akıştaki farkındalığımızla yaşam yolculuğumuzdaki bütünleşmeyi sağlamak önemli olacaktır. Bir öz farkındalık sürecinden geçiyoruz. Sistem bizi kendimizle ve kendimiz gibi olan çehrelerimizle buluşturuyor. Onlardaki beni görmek, bendeki sen ile bütünleşip yaşamdaki bütünlüğün ne anlama geldiğinin, içimizdeki yaratıcının farkına varabilmek, kaynağı keşfedebilmek ve oradaki güçle yenideki biz olan ışıkla birleşebilmek, bunlar önemli olacaktır.

Ay, 15:32 itibariyle yaydaki yolculuğunu tamamlayarak oğlağa geçiyor. Sorumluluk teması biraz daha ön plana çıkar. Bizi zorlayan süreçlerin bize neyi hatırlatmaya çalıştığının farkına varmalıyız. 12:00 itibariyle Ay, Güneş ile kare yaparak boşlukta hareket ediyor olacak. Ay bizim nasıl yansıdığımızdır, Güneş ise kim olduğumuz, ne kadar olduğumuz gibi, içimizde taşıdığımız gibi kendimizi ortaya koyabiliyoruz? Bunu gerçekleştirme yolunda almamız gereken sorumluluk nedir? Ay oğlağa geçene kadarki saatleri biraz daha kendi içimize dönerek, büyük kararlar almak yerine gün rutiniyle veya daha önceden kararı verilmiş işlerle ilgilenmek için değerlendirebiliriz.

Oğlak için olduğu gibi olmak ve bunu bu ışıkla yaşamda ortaya koymak önemlidir. Oğlağın içindeki iyi ve kötüyü çok iyi tanımlayabilmesi ve onu en etkin şekilde yönetebiliyor olması gerekir. İçimizdeki kötü onu yok saymamız ya da onu bastırarak yok etmeye çalışmamız için değildir. Onu karşımıza alıp onunla iletişim kurarak ihtiyaç duyduğumuz cevapları bulduğumuzda, kendi özümüzdeki yaşam ışığının da farkına varırız.

Bugün Ay günü, bugün hislerimizin epey yoğun olduğu bir gün, içimizdeki annenin uyanık olduğu bir gün, korumacı ve kısıtlamacı değil, kendi gelişiminden sorumlu bir profil oluşturmalıyız. Anne olmak, otorite olmaktan öte, içimizdeki otoritenin önce bizimle ilgili bir yolu olduğunun farkına varmayı gerektirir. Kendi kısıtlanışlarımızın yaşamda ne anlama geldiğinin farkına vardığımızda, bilinçli seçimler için ihtiyaç duyduğumuz şeyin kendimize ve yeterliliğimize güven olduğunu görürüz. Bu güven, çok derinlerden beslenir. Kaynağı hatırladığımızda, yaşamımızda buna ihtiyaç duyan her parça da kendi yolunu açar. Kendi yolunuzdaki ışık olduğunuzu bilin, kahraman beklemeyin ve kimsenin de kahramanı olmaya çalışmayın! Yaşam birilerinin kahramanı olmak için değil, her birimizin, yolumuzun kalemi olduğunu hatırlamak içindir. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ



20 Eylül 2015 Pazar ( Ben Kimim? )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı : Ölüm
Güneş : Aslan
Ay : Yay
Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün gün titreşimi Merkür, Jüpiter ve Güneş yoğunluğuna işaret ediyor ki Merkürün geri harekette olduğunu düşünürsek bugün içimize dönüp kendimize kim olduğumuzu soruyoruz ve burada derin bilgelik ve anlayış ışığında kendi yaşamımızda bu anlamdaki farkındalığımızı tartıyoruz.

Bugün bir keşif günü ve bu içsel bir keşif ve bu keşifin bizde yarattığı heyecan ve coşku yeni zamandaki kapıları aralayacaktır. Bugün Güneş günü, bugün kendimizi tanıma günü, bugün kim olduğumuzu hatırlama günü, Ay tutulmasına doğru gittiğimiz şu günlerde buna ihtiyacımız olacaktır.

Yay burcunda olan Ay da bizi keşifler anlamında destekliyor. Bir yolculuğa çıkasımız varsa bugün bu yolculuğun kendi içimize oluşu ve bu anlamda ışıklarla buluşmakta olduğumuzun farkındalığı bize çok daha iyi gelecektir; bununla birlikte her yolculuk aslında insanın kendine ve derinlerine yolculuktur. Doğada ve insanda keşfettiklerimiz aslında kendimizde keşfettiklerimizdir. Her şey bizdir, o zaman yola çıkarken bu yolculuğun kendimize olduğunu hatırlamamız gerekir. Yeni insanlarla tanışmak, kendi yeniliklerimizi ve kendimizle ilgili bilmediklerimizi hatırlamaktır. Yeniyi yeni yapacak olan, bizim de yenilenebilmişliğimizdir.

Bugün rehber kartımızın ‘’ölüm’’ olduğunu görüyoruz. ‘’ölüm’’ bize artık yenilenmenin ışığını yakmamız gerektiğinden bahseder; bununla birlikte yeninin doğabilmesi, eskinin tamamlanabilmesi ile ilgilidir. Şöyle düşünün: Gardolabın içi tıklım tıklım eşya ile dolu, çoğunu giymiyorsunuz, giyemiyorsunuz bile; bununla birlikte inatla atamıyorsunuz. Yeniyi nereye sığdıracaksınız?

Kabulleriniz var. O kötü, bu böyle, şu şöyle… Herkes ve her şey için geçerli olan buysa, siz nasıl öyle değilsiniz? Siz değilseniz mutlaka birileri de değil; bununla birlikte kendi inançsızlığınızda inancınızın yaratabileceği bir çekim alanındaki buluşmaları gerçekleştiremezsiniz. Hayal kırıklıklarıysa taşıdığınız üzerinizde, bu hayal kırıklıklarını besleyecek olanlarla karşılaşırsınız. Sorumluluğunu alıp yaşamınızdaki döngülerin ‘’ Burada neyi daha farklı yapabilirdim? ‘’ dediğinizde bu farkındalıkla yolu açabilirsiniz.
Bilin ki kimse kötü değil ve siz de değilsiniz; bununla birlikte uyanmadığınız bir yaşamda uyanamamışlardan şikayet ederek kendi uyanmışlığınızı gerçekleştirebilecek değilsiniz. Sizin göreviniz insanları uyandırmak falan da değil! Uyanış, ‘’ birlikte yarat ’’ eylemidir ve siz orada olduğunuzda, orada olan da sizinle olur. Uyanmak istemeyeni, direneni uyandırmaya çalışmak, aynayı silerek kendinizi temizlemek istemek eylemidir. Uyanın ve bu uyanışın tüm yaşamı da uyandırabileceğinin farkına varın. ‘’ Ben kimim ve neyi daha farklı yapmalıyım? ‘’ Neyi artık geride bırakmalıyım? Ne kadar farkında olarak eylemler bütünlüğünde bulunmaktayım? İşte bunlar önemli! Bugün kendi gücünüzün o gücü yaratıp onu kullanma şansını yaratacak olan farkındalığınız olduğunu hatırlayın ve şimdiden farkına varmaya başlayın. Kendini görmek yaşamı görmektir ve yaşamı görmek, kendini bilmektir. İşte bu, şimdide!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ