14 Ağustos 2015 Cuma

15 Ağustos 2015 Cumartesi ( Ay Başakta )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 22 / 4

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Güneş

Güneş : Aslan

Ay :  Başak ( 10:45 itibariyle )

Gün Yöneticisi: Satürn

Bugün gün titreşimi bizden imparatorluğumuzun kontrolünü ele almamızı istiyor ki bu da yaşamımızın sorumluluğunu almak ve bu bilinçle harekete geçiyor olmak demektir. Ben yaparsam olur, bilirsem olur, bildiğimi kullanabilirsem bunun bir anlamı olur. Bugün hareket günüdür; nerede hareket, orada bereket!

Bugün Ay 10:45 itibariyle başağa geçiyor. 07:37 itibariyle Satürn ile kare yaparak boşlukta, bu kare bize aldığımız ve almadığımız sorumlulukları, bu anlamda görmekten ya da yüzleşmekten kaçtıklarımızı sogulatır. Uyandığınızda kendinizi biraz dağılmış hissedebilirsiniz. Üzerinde durmayın, akışa izin verin ve gün içinde neler yapmayı planladığınıza bakın.

Ay başağa geçtiğinde hareket etmek için daha uygun olacaktır. Güne daha erken başlamışsanız daha rutin takılmaya çalışın ve yapmak istediklerinizi netleştirin bugün ile ilgili, bugün mantık devreye giriyor. Zaten şöyle bir bakacak olursak, bu dönem gökyüzü bize ‘’ Aklını kullan! ‘’ diyor. Dikkat!

Bugün Satürn günü, dün Venüsün karanlık yönü olarak gördüğümüz ‘’şeytan’’dan bahsetmiştik, ‘’şeytan’’ aynı zamanda Satürn etkisidir, bizi zorlayan ve bazı sınırları netleştirip bunları aşmamızı sağlayan güçtür. Bu sabah Ay ile kare yapmış olması da ilginç, kendimiz ile ilgili farkında olmadıklarımızın farkına varmamızı istiyor, bu dönem işaretler bize kendimizle ilgili yapmakta olduğumuz keşiflerin öneminden bahsediyor. Bastırdıklarımız, tutsaklığımız olur. Açığa çıkarın ve onları tanımlayarak içlerindeki potansiyeli ışığa taşıyın, bunu aklın ışığıyla yapın, ihtiyacımız olan bu!

Ay başakta, temizlik, yaşamda bir şeyleri yerli yerine koyma, ortalığı toparlama, kendimizi geliştirme, fiziksel detoks ve bu anlamdaki yenilenmeler için uygun zamanlardır. Aslandaki esrik halimizden sonra şimdi daha hesaplı kitaplı bir oluş gündeme geliyor. Başağın aptallığa tahammülü yoktur; bununla birlikte çok kez bu tavizsiz duruş, en büyük aptallığı doğurur.

Yaşam esneyebildiğimizde bizden akıp geçer, herkesin yolculuğu kendiyledir. Gelişim güzeldir; bununla birlikte herkesin gelişimi kendi tekelindedir. Bize düşen kendi gelişimimizin ne anlama geldiğini fark edebilmektir. Detaylar bazen hayat kurtarıcı olabilir; bununla birlikte ‘’ Şeytan ayrıntılarda gizlidir. ‘’ Bunu da hatırlamak gerekir. Denge her halükarda önemlidir ve neyin bize gerçekten bir katkı sağladığı ve neyin sadece işleri zorlaştırıldığı görülmelidir.

Bugünün rehber kartı ‘’güneş’’, yenilenme anlamına geliyor. Sabahki Satürn karanlığı, gün içinde ışığa dönüşür gibi gözüküyor. Güneş ile Satürn normalde zıt kutuplardır. Satürn karanlığı verir, Güneş de aydınlığı ve şu bilinmelidir ki ışığın olduğu yerde karanlık olursa o ışığın kontrolünden bahsedilir ve karanlığın olduğu yerde mutlaka ışık vardır. Mühim olan bizim bu bütünlüğün ne kadar farkında olabildiğimizdir.

Karanlığı ışığa açılan kapı diye bilin ve o anın değerini keşfedin, aydınlığı karanlıktan ayrı düşünmeyin; zira onlar birbirlerine gerçekliklerini hatırlatırlar. Geceler güne hazırlanmak için vardır. Gün ışığında avlanılır ve buna bir hazırlık yapılmalıdır. Bedenen ve ruhen, her ikisi de önem taşımaktadır. Ne istediğinizi bilin ve böylelikle uykuya huzur ve güven içinde dalın, evren size neye ihtiyaç duyduğunuzu, uyanacağınız o ana dek anlatacaktır ve uyandığınızda sadece iç sesinizi takip edin, o sizi ihtiyaç duyduğunuz yere vardıracaktır ve olan her şeyin oraya doğru ilerlediğinden emin olabilin.

Bugün 22:21’de Güneş- Venüs birleşimi var. Ne ilginç değil mi? Dün Venüsyen bir yoğunluktan söz etmiştik ki bugün rehber kartımız ‘’güneş’’ti. Çözülmeler bizi bugünün ışığına getirdi ve bugün o ışığı okumak süreçteki kontrolü kurarak bu farkındalıkta ilerlemek demekti. Bu birleşim, Venüsün gücüne güç katacaktır ve retro olduğu bu zamanda önemli çözülmeleri de ana taşıyacaktır. Bu zaman neyin ne olduğunu anlamak için önemlidir.

22:55 itibariyle de Merkür- Pluto üçgeni göze çarpıyor. Aklın ışığı ve gücünü keşfedin, bilin ki ondan daha emin bir güç yoktur. İrade ve idrak karşılığını alıyor ve sonsuzluğun gücü tam da burada uyanarak yaşamımızda bedenleniyor. Hiçbir emek karşılıksız kalmaz, yeter ki bu emeği ortaya koyduğunuzdan ve net cesaretinizden emin olun. İşte bunlar önemli! Bugünlük de bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ