29 Aralık 2015 Salı

30 Aralık 2015 Çarşamba ( Zamanın Keşfi )





Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 14 / 5

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Araba

Güneş : Oğlak

Ay : Başak

Gün Yöneticisi : Merkür

Bugün Merkür günü ve Merkür oğlak burcunda ilerliyor, Ayın da başakta olduğunu göz önünde bulundurursak ve hatta Güneşin de oğlak, toprak enerjisi yoğun! Aklımız bir projeye yoğunlaşarak onu hayata geçirme, en azından bu konuyla ilgili bir otorite kurabilmiş olduğu inancını koruyabilme arzusu içinde! İhtiyacımız olan bu odağa dair bir düzen sağlayabilme! Yaşam bizden ondaki potansiyelleri aktive etmemizi istiyor!

Günün ilk saatlerine doğru( 04:39 ) Ay- Satürn karesi gerçekleşiyor! Önemli yüzleşmeler gündeme gelebilir! Duygu yoğunlukları oluşacak ve bu anlamda özgürleşme ihtiyacı doğacaktır. Bizi kısıtlayan duyguların ötesine geçebildiğimizde, geride kalan her şey de anlamlanır. Özgürlük tamamen bizimle ilgili ve ilk adımı, içimizdeki özgürleşme! Sabah saatlerinde( 09:16 ), akrebin karanlık sularındaki yolculuğunu tamamlayarak yay burcunun kaşif ve maceraperest ruhuna açılan Venüs bu durumu destekliyor! İlişkilerde deneyim alanını genişleterek yeni pencerelere kendimizi açma süreci! Bilgelik, ruhun sesinde yürüyebiliyor olmaktır! İlişkiler, gerçek mi yoksa –mış gibi mi? Bu anlamda önemli bir dönem! Ya içlerindeki gerçekliği bulacak ve onunla bir yolculuğa dalacak ya da kendilerini yeni bir arayışın eşiğinde bulacaklar…. Bize yeni bir dünyanın kapılarını aralayabilecek olduğuna inandıklarımıza çekiliyor olacağız! Neyse ki akrepteki ‘’ıssız adam’’ tiplere çekilim geride kalıyor! Renkli ve sınırları aşan bir enerji! Ötesindeki yaşamı merak eden! Venüs aynı zamanda ‘’para’’ demektir. Yay, şanslı bir burçtur. Satürnle kavuşum gerçekleşene kadar( 1 Ocak ) özellikle bize bu anlamda şanslar sağlayabilir. Jüpiterin başak transitini hatırlarsak, bu anlamdaki düzenlemeler, şansımızı yaratacak olan olacaktır. Para ile ilgili duyguları özgürleştirme zamanı! Para, bir enerjidir ve o tıpkı sağlık gibi, biz ona uygun bir ortam yarattığımızda bize gelir. Yolları açmak gerekir! Bir şeyler yapmak gerekir! Vermek! Hayata katkı sağlamak! Hizmet etmek! Etki sunmak! İşte o zaman para bize gelebilecektir; çünkü bizden çıkan her neyse o, bize gelecek olanın kendisidir. Potansiyel işlenir ve böylece ihtiyaç duyduğumuz hale getirilebilir. Yaşam, bizlerle böyle bir ilişki dahilindedir ve savaş, emek ve aklın birleşimi ile ışığına kavuşabilir. Çok geçmeden oluşan( 10:39 ) Ay- Pluto üçgeni, bahsettiğimiz dönüşümün önemini güçlendiriyor. Hala bizi acıtan şey, henüz özgürleşemediğimizin habercisidir. O zaman yolculuk bir an önce gerçekleştirilmeli ve parçalar böylelikle yerini bulabilmelidir.

Akşam saatlerine doğru( 16:08 ) gerçekleşen Ay- Mars karesi, Ayın gücünü artırıyor! İçsel bir gerilim! Yoğunlaşan enerjinin çok iyi yönlendirilmesi gerekiyor! Öncelik belirlemek ve bunu destekleyen bir karar vererek harekete geçmek! Bir şey yapabiliyor olmamız, neyi yapmamız gerektiğine karar vermeye çalışmaktan çok daha verimlidir ve bunu anlamak önemli! Buna eklenen( 16:55 ) Ay- Merkür seskikuadratı bizden sorumluluk ve disiplin içeren bir duruş ortaya koymamızı istiyor. Gece saatlerinde bunun ödülü alınıyor olacaktır; zira günün sonuna doğru( 22:47 ) Ay- Jüpiter kavuşumu gerçekleşiyor! Bu içsel bir genişlemedir. Kavramlar, daha derin anlamlar kazanacaktır. Fazla da dağılmamakta fayda var; zira gecenin sonunda gelen( 23:40 ) Ay- Uranüs kuinkuksu yoğun bir titreşim yaratır. Enerjinizi yarında neyin size doğru açılmakta olduğunu fark etmek için kullanın! Zeka çok daha yoğun ve güçlü çalışır! İçinizde bir anda uyananları mutlaka not edin! Beyin fırtınası yapmak için iyi bir zaman! Orijinal fikirler doğar!

Gün titreşimi bizden bildiklerimizin ötesine geçerek yüreğimizle yolu bulmamızı istiyor. Deneyim, tüm öğretilerden daha üstün bir ışıktır; çünkü anlatılan hep bir yana, aslında bize anlatılmayan çok şey vardır. Anlatılan ve duyduklarımız, henüz bildiklerimiz, sadece ötesine açılan kapılardır. Rehber kartımız ‘’araba’’ bizden bu yolculuğa çıkma cesaretini göstermemizi istiyor. Tabular orada yıkılacak ve Güneşe açılan kapı da böylelikle aydınlanacaktır. Şimdilik bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ


29 Aralık 2015 Salı ( Yeninin Savaşı )






Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 22 / 4

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : İmparatoriçe

Güneş : Oğlak

Ay : Başak ( 20:57 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Mars

Bugün Mars günü, içimizde terazinin barışçıl doğasında eritilip sterilize edilmiş bir savaş ışığı söz konusu! Bu savaş, hava elementi dolaylarında seyrettiğine göre, savaş, aklın savaşı ve ihtiyacımız olan, bir karar verebilmiş ve bunun sorumluluğunu alabilmiş olmak! Yaşamda doğru ya da yanlış kararlardan çok, bir karar verebilmiş ve bunun sorumluluğunu alabilmiş olmak vardır. Bunun adı ‘’deneyim’’dir ve bu armağanı kendisine veren yolu bulabilir. Ay aslandayken bu daha kolay atabileceğimiz bir adım! Akşam saatlerinde( 19:39 ) Ay, Venüs karesiyle boşlukta hareket ediyor. Sakin olmakta fayda var! Çok geçmeden( 20:57 ) Ay, aslandaki çocuksu neşesinin yerini başağın hizmet ruhuna bırakıyor. Ay başakta düzen ve öncelikler listesi işe yarayacaktır! Detoks için iyi bir zaman! Bol su içebilir ve sebze- meyve tüketimine ağırlık verebilirsiniz!

Güne sabah saatlerine doğru gerçekleşen( 04:43 ) Ay- Venüs karesiyle başladık! Duygularımızı dışa vururken iç dengemizi korumak! Konunun bizimle ilgili olan kısmını iyi kavramak! Sabah saatlerinde gerçekleşen( 07:29 ) Ay- Mars sekstili gün temasını güçlendiriyor ve girişimlerde destek sağlıyor. Bugünün Mars günü olduğunu hatırlarsak bu destekleyici açı, attığımız adımların bir anlamı olduğuna işaret! Çok geçmeden( 09:13 ) Ay- Merkür kuinkuksu gerçekleşiyor. İfadelerimiz ekstra önem kazanıyor! İki düşün bir konuş! Öğle üzeri gerçekleşecek olan( 14:43 )
Venüs- Uranüs seskikuadratı dikkat çekici! Uranüs 27 Aralık itibariyle( 05:53 ) geri hareketini tamamlayarak ileri harekete geçti. Koç burcunda ilerliyor ve bizlerden bireyliğin keşfini, bu anlamdaki cesareti istiyor. İlişkilerde kendi benimizin bilincine varmak önemli! İhtiyacımız olan özel alanımızla ilgili bazı sınırlar koyabilmenin öneminin farkına varmak! Aksi takdirde ilişki içinde kendimizi bulamadığımızı hissetmek söz konusu olabilir. Ay- Pluto seskikuadratı( 15:05 ) buna ekleniyor. Derin bir dönüşüm ihtiyacı! Gölgelerin farkına varmak ve bu gölgelerde kendimizi bulmak! Akşam saatlerinde( 18:03 ) Ay- Neptün karşıtı ve hemen yakınında( 18:11 ) Ay- Uranüs seskikuadratı! Duygular çözülüyor, benlik taşacak yeni yollar arıyor, içeride bir şeyler dışarı çıkmak istiyor! Özgürleşmek ile bırakıp gitmek arası gidiş gelişler… Bırakıp gittiğimiz hiçbir şey gerçekten gidebildiğimiz değildir. Mühim olan, onun bizde yarattığı etkiyi dönüştürebilmek ve bu durumun anlamını kavrayabilmektir. Bu gerilim gece saatlerine doğru( 20:24 ) Ay- Güneş üçgeni ile yerini içsel bir rahatlığa bırakıyor. Günün değerlendirmesini yaparak cevapları bulmak için güzel saatler…

Gün titreşimi bizden yeni kapılar açmamızı istiyor. Bugüne dünden farklı bir ışık katmamızı! İpleri ele almamızı! Düzen kurmak! Rota belirlemek! Rehber kartımız ‘’imparatoriçe’’ dışsal büyümenin öneminden bahsediyor. Yaşam için köklenmek! Böylelikle yaşamın sırrıyla gerçek bir iletişim kurabilmek! Sır yaşamdadır. Duvarlar ardında ancak yola çıkma cesareti ışıktır. O zaman yaşamın içinde insan, kendini ve bu kendiliğin ne anlama geldiğinin farkına varabilecektir. Haydi içinde olalım! Nasıl olsa hepsi içimizde! Şimdilik bu!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ

ve 2016 yılı Gökyüzü Olayları- Burçlara etkileri...