21 Ekim 2015 Çarşamba

22 Ekim 2015 Perşembe ( Jüpiter Günü )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 13 / 4

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Araba

Güneş : Terazi

Ay : Kova

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün Jüpiter günü! Bu derin bilgelik ve anlayıştır. Bugün büyüme ve genişleme günü! Bugün şanslara açık olduğumuz bir gün; bununla birlikte Jüpiterin başakta olduğunu göz önünde bulundurursak, bu şans hizmetten geçiyor. Vermiş olduğumuz hizmetin karşılığını alıyoruz ve burada şansımızı yaratan oluyoruz. Bu dönem emek geçer akçe, bunu anlamak önemli!

Gün titreşimi bizden egonun ötesine geçebilmemizi istiyor. ‘’ Ayrılığı bitir ve birleş! ‘’ diyor. Peki, birleşmek nasıl olur? Birleşmek, bütünleşmek ile olur. Kimin haklı kimin haksız olduğunu bulma arayışına düşmek, kutupların savaşında( önce bunu yaratıp ) kendini kurtarıcı ilan etmeye( ardından ) çalışmaktır. Dünyanın bir kurtarıcıya ihtiyacı yok, bunu anlamak önemli! Herkesin kendi yaşamının kahramanı olmaya ihtiyacı var ve bunun için yeni bir dünya gerekmez; çünkü içinde bulunduğumuz dünya tam da bunun için! Biz onun  kahramanı olduğumuzda, o da bizim ışığımız olur ve işte birleşmek budur! Dışarıda bir dünya yok, her şey içeride, dışarıda kalan, hologramda sıkışandır. Öz, içeride ve her şey ondan besleniyor. Kalem, kelamda olur! Kelam, insanda olur! İnsan, yaşamda olur! Yaşam, yürekte olur ve her şeyin sesi olup doğan, içeriden dışarıya akandır.

Ay kovada ilerlerken, birleşme ve bütünleşme, ekip ruhu daha büyük bir önem taşıyor. Hem bizden kendi yolumuzu açmamızı hem de o yolun bütünün yolu olduğunu ve buradaki sorumluluğu hatırlamamızı istiyor. Günün rehber kartı olan ‘’araba’’ bize Salı gününü( Mars Günü ) hatırlatarak ‘’Cesaret! ‘’diyor. Bu cesaret, kendimizden kendimize ve bu yolculukta fark edip uyandırabildiğimiz, kendimize dair olan her şey! Bunu anlamak önemliydi! Parçalar, hep bütüne görevliydi ve her parça aslında bütünün kendisini de içinde ihtiva etmekteydi. Dünya tek ve o hepimiz! Yol, onu gören gözlerimizde seyrettiklerimiz! Şimdilik bu!

ve bakalım Zodyağın hizmet burcu başak için( burçlarda deneyimledikleri ) neler var?

BAŞAK – KOÇ

Başak koç ile mantığı devre dışı bırakmayı öğrenir. Koç önce yapıp sonra düşünür ki bu başak için tüm devrelerin yanması suretiyle yeniden doğmak demektir. Bildiklerimize meydan okuyan birileri iyidir, bizi harekete geçirir.

BAŞAK – BOĞA

Başak boğa ile işbirliği yaptığında güzel işler başarabilir. Boğa başağın mantık ve faydacılık esasına keyif ve sakinlik getirir. Yeter ki başak boğanın doğanın sesini dinleme ihtiyacını fark edip onun molalarına göz yumabilsin! Başak hareket ederken düşünür, boğanın düşünmeden harekete geçmesi pek kolay değildir. Denge!

BAŞAK – İKİZLER

Bu ikili harika bir gizem avcısı olabilir! Gereksiz işlerle ömür de tüketebilir. Önce onlara sağlam bir hedef gerekir! Ardından birbirlerine güvenmeyi öğrenmeliler. Başak sadeleşmeyi, ikizler dinlemeyi becerebilmelidir.

BAŞAK – YENGEÇ

Başak yengeçle bilmediği sulara doğru çekilir. İçinde, çok derinlerinde bir şeyler iyileşir. Anlaşıldığını hisseder. Yengecin sevgisi onun çok kez yaralanmış yüreğine iyi gelecektir. Fedakar başak anaç yengeç ile kendini çok daha iyi hissedecektir. Yengeci değiştirmeye kalkarsa başak, onu incitebilir. Birbirlerini anlamak için birbirlerine izin verebilmeliler.

BAŞAK – ASLAN

Aslan başağa ortaya çıkma cesareti verir. Mutfakta çalışmayı seven başak, aslan ile kendini servisin ortasında buluverir. Alkışlar duyulur. Başak aslana güvenirse kendinden muhteşem ışıklar açığa çıkarabilir. Zaten bütün ayrıntıları öncesinde gözden geçirmiştir. Her şey kontrol altındadır. Bu çekim ona iyi gelir. Yeter ki bununla savaşmayıp kendini buna bırakabilsin!

BAŞAK – BAŞAK

Birbirlerine sert eleştirilerle saldırabilirler ya da birlikte gerçek bir gelişim ortaya koyabilirler. Yeter ki işe kendilerinden başlasınlar! Onların gerçekte istediği, birbirlerini oldukları haliyle sevebilmektir. Bir başak kendini sevmeye ihtiyaç duyar. O zaman şimdi birbirlerinde kendilerini bulup bunu sevmeyi başarmalılar!

BAŞAK – TERAZİ

Terazi başağa iyi gelir. Başak teraziyi çekip çevirir. Başak bir insanın neye ihtiyacı olduğunu kolaylıkla anlayabilir. Terazide bu durum daha hızlı etki gösterir. Terazinin ihtiyacı olan bazı detayların bilincine varmaktır ve başak bunun için biçilmiş kaftandır. Terazi adil olmak ister ve başak bunu anladığında, ona saygı duymaya başlar. Birlikte çok eğlenebilirler.

BAŞAK – AKREP

Akrebin o korkutucu görüntüsünün altındaki ürkek çocuğu çabuk görür başak ve onu kırpıp içindeki gerçeği açığa çıkarmasına yardımcı olmaya çalışır. Akrep hassastır, başak onun önce güvenini kazanmalıdır ki başak için bu çok da zor olmayacaktır. Akrep kendisine hükmetmek isteyen bir krala tahammül edemez; bununla birlikte başak daha çok kraliyete hizmet etmek isteyen önemli bir görevli gibidir. Kısa zamanda saltanatın baş danışmanı olabilir.

BAŞAK – YAY

Aslına bakılırsa farklı dillerden konuşurlar. Birbirlerini anlamaya çalışmak çok da kolay olmayacaktır; bununla birlikte bunu başardıklarında genişlediklerini ve büyüdüklerini hissederler. Başak yayın dağınık resmini derler toplar. Yay başağın daha geniş olanı görmesine yardımcı olur. Onlara bir rota gerek, yoksa savrulabilirler.

BAŞAK – OĞLAK

Oğlak başağa, daha büyük düşünmesi için gelmiştir. Başak bazen ömrünü küçük işlerle geçirebilir. Öyle kaptırır ki neyi neden yaptığını bile unutabilir. Oğlak onun daha sistemli olmasına vesile olur. Başağın ustalaşma süreci diyebiliriz oğlak için!

BAŞAK – KOVA

Başak kova ile birçok meydan okuyuşa çok sağlam bir altyapı hazırlar. Kovanın fikirlerine sağlam bir inşa gerçekleştirir. Projeyi yaşama geçirmekte başak çok iyidir. Kovanın çağın ötesindeki fikirleriyle bu durum bir araya geldiğinde, insanlık için büyük işler başarabilirler.

BAŞAK – BALIK

Bardağın dolu tarafı ile boş tarafı bir araya gelirse ne olur? Balığı, bir boş taraf olduğuna inandırmak kolay değil! Onun için her şey her yerdedir. O herkesin gördüğünden çok daha farklı görür. Başak buna çıldırabilir! Balığın kendine has tavrı başağa kendini iyi hissettirir. İkisi de fedakar olabilirler. İki değişken nitelik, rüzgarda savrulabilirler. Bir rotada birbirlerinin göremedikleri taraftaki gözleri olmaya ihtiyaçları var.

Sizleri seviyorum,

Hüseyin Akdağ