28 Kasım 2015 Cumartesi

29 Kasım 2015 Pazar ( Bütünlük )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 21 / 3
Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : İmparatoriçe

Güneş : Yay

Ay : Yengeç

Gün Yöneticisi : Güneş

Öğle saatleri( 14:47 ) itibariyle Ay, Venüs ile kare yaparak boşlukta hareket etmeye başlıyor. İkili ilişkilerde gerilim gündeme gelebilir. Şansımızı fazla zorlamamakta fayda var. Bu saatler itibariyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar( 02:48 ) Ay, boşlukta hareket ediyor olacak! Büyük kararlar almayın! Daha kendinizi dinleyebileceğiniz, kendinizle kalabileceğiniz fırsatlar yaratmaya çalışın! Gün rutininde kendinizle olmanın tadını çıkarın! Yaşam muhakkak sizinle konuşuyordur. Onu anlamaya çalışın ve isteklerinizde fazla diretmeyip anın sürprizlerine kendinizi açın! Bu esnekliktir ve özellikle böyle gerilimli zamanlarda çok iyi gelir. Ay, aslana geçtiğinde yengecin sulu sepken halleri kendini sahnenin renkli ışıklarına bırakacak! Kendimizi göstermek için çok daha iyi olacak iki gün bizi bekliyor olacak!

Akşam saatlerine doğru( 16:49 ) Güneş- Neptün karesi gerçekleşiyor. Biliş ve Sanat Tanrısı Apollon( Güneş ) ile Denizler Tanrısı Poseidon( Neptün ) gerilimli bir ilişki kuruyor. Gezegenler, bizim karakterimizi bir araya getiren parçalar, bunu yansıttığımız ruh hallerimiz gibidir. Özümüzün ışığında kalmak, ona bilinçli bir şekilde yol almak, cevherimizdeki renkleri iç sesimizi duyarak açığa çıkarmak ve bunu yaparken yaratıcılığımızı kullanmak, burada kendimizi bulmak, saklı odalarımızı yaşama bir renk olarak sağlam temeller üzerinde katmak önemli! Kendimizi fazla önemsemek yerine, bütünlüğün ve buradaki bütünleşmenin her şeyi ne kadar anlamalı kıldığını hatırlamaya ihtiyacımız var! Bugünün Güneş günü olması buradaki vurguyu güçlendiriyor.

Gün titreşimi bizden sorumluluğun farkına varmamızı, yaşamı daha bütün bir ışıkla algılamamızı ve burada tesadüfe yer olmadığını hatırlamamızı istiyor. Yakınımızda olan her şey bir dengenin temsili olarak bizimledir ve bizim buradaki, bize hatırlatılmaya çalışılan şeyi bulabilmemiz gerekir. Rehber kartımız ‘’imparatoriçe’’ bir doğumdan bahsediyor. Bu doğumda, bugünün yarına akan ışığı saklıdır. Bunu anlamak önemli! Yarın bizimle buluşacak olan, bizim bugüne taşıdığımız ve bugünde ekip beslemiş olduğumuzdan başkası değildir. Bilinç, yarını yaratmanın sorumluluğunu alarak yaşamda yürüyebilmek demektir. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ

28 Kasım 2015 Cumartesi ( Yeni Yollar )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 20 / 2

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Asılan Adam

Güneş : Yay

Ay : Yengeç

Gün Yöneticisi : Satürn

Ay bugün yengeçte! Ev ve aile konuları gündeme gelebilir. Duygularımızı yoğun yaşayabiliriz. Alınganlık, küslük içine girmeyelim! Duygularımızı ifade etmeyi seçelim! Bu önemli! Bugün Satürn günü! Bir şeylerin bizi zorladığını hissedebiliriz! Bilelim ki kendimizi zorlayan bizizdir aslında! Bizden başka kimse yok ve çevremizdeki herkes bizim çağrılarla kendimize çektiklerimizdir ve onlar bize bir şeyleri hatırlatmakla görevli olarak gelir, bunun ne olduğunu hatırlamak ve onun içindeki Tanrılık ışığının farkına varmak önemli! Özde kimse iyi veya kötü değildir; çünkü orada artık bunun önemi yitmiştir. Orada sadece ‘’şey’’ vardır ve bu her ne olursa olsun bütünü oluşturduğu için değerlidir. Masanın ayaklarını düşünün, dördünün de olması gerekir. Yaşam da böyledir. Gündüz, gece, birbirlerinden ayrı düşünebilir misiniz? Gündüz ve gecenin sırları ayrıdır ve her ikisini de çözebildiğimizde yaşam gerçek anlamıyla belirir. Gündüz bizsek, gece de bizdir. Aksi mümkün değil! Yoksa içinde olamazdık! Sınırlar koymanın, alan inşa etmenin, kendimizi var etmenin, yaşamın içinde olmanın ne anlama geldiğini anlamamız gerekir.

Gün titreşimi Ay vurgusu yapıyor ve Ay, yöneticisi olduğu yengeçte, duygularımızın akışında olmalı, onları okumalıyız. Yaşamın sırrı orada saklı, bunu anlamak önemli! Duygular bizim en derinlerimizden beslenir ve onların yapılanışı yaşamın çok derinlerdeki inşası demektir. Düşünmek bir yaratır, hissetmek bin ve onlar sesle bedenlendiğinde, yarın doğacaktır. Rehber kartımız ‘’asılan adam’’ içsel büyümeden bahsediyor. Yaşamlarımızın kriz dönemleri, her şeyin ters gitmekte olduğuna inandığımız zamanlar, aslında gerçek olanın uyanmak üzere bizimle iletişime geçmeye çalıştığı zamanlardır. Bunu en yakınlarımızdakilerle deneyimleriz. Rutinin yaşamda kırılabilmesi gerekir; çünkü algı, kendini orada yenileyecek ve bu süreç bize hizmet etmeyenle, görevini tamamlayanla vedalaşıp yeni bir doğuma zemin hazırlayabilecektir. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ