16 Eylül 2015 Çarşamba

17 Eylül 2015 Perşembe ( Merkür Retro Sezonu )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 25 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Mahkeme

Güneş : Başak

Ay : Akrep

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün gün titreşimi bugünün bizim için önemli bir hareket günü olacağından bahsediyor. Bugün savaşımızın ne olduğu, bu savaşın neyden besleniyor olduğu ve kaynağındaki ışık ile ne kadar güçlü bir bağ kurduğu önemli olacaktır; bununla birlikte göz önünde bulundurmamız gereken: Merkür şu an durağan hareket ediyor ve bugün 21:09 itibariyle iki hafta kadar sürecek geri hareketi başlıyor. Merkür terazide geri gidiyor olacak, terazi genel tema ile ilişkileri işler, evlilik ve ortaklık olarak da düşünebiliriz. Eski sevgililer kapıda bitebilir, ilişkilerle ilgili kendi içimizdeki temizliğe ve bu anlamda ne istediğimizi netleştirmeye harcayabiliriz enerjimizi! Ortaklıklar konusunda büyük kararlar almamak ve daha çok durum değerlendirmesi yapmak için daha iyi bir dönem olacaktır. Mürkürün temsil ettiği iletişim ve bilgi aksı daha çok içe dönüyor. İçsel çalışmalar bu dönemde daha önemli olacaktır. Şimdi gözden geçirme ve süren hareketi bu ışıkta gözlemleme zamanı! Alt yapı oluşturmak ve düzenlemeler, derlemeler, toparlamalar için iyi bir dönem olacaktır. Yeni ilişkilere yelken açmak isteyen dostlarım, ilişki tanımlarını bu dönemde düzenleyerek çeşitli netleşmeleri sağladıklarında, çok daha güçlü buluşmaların kapılarını aralayabilirler. Bu sebeplerle gün titreşiminde bahsedilen hareketi, içsel bir düzenleme ve düzenlenme olarak okumakta fayda var.

Tam da Jüpiter günü olan bugünde, 09:53’te Jüpiter- Neptün karşıtlığı görülüyor. Jüpiter teması derin bilgelik ve anlayışla birlikte büyüme ve genişlemedir. Neptünün bunun tam karşısında oluşu, Jüpiterin başakta ve Merkürün durağanda oluşu, Jüpiter temasını karıştırabilir. Neptün bulanık bir gezegendir. Bugün özellikle kontrollü olmakta ve bir adım atmadan önce, hatta bir kelam ederken iki kere düşünmekte fayda olacaktır. Bugün duygularımıza kapılıp manipülatif bir çıkışta bulabiliriz kendimizi, gerçeklerden kaçıp hayallere sığınma yoluna gitmek isteyebiliriz. Hayaller, gerçekleri yaratabilecek sırra vakıf olduklarında anlam taşırlar ve fanteziler, gerçekleri besleyebildikleri sürece ışıktırlar. Bunları aklımızda bulundurmak, bu ve benzer konularda bilinçli bir duruş ortaya koymak lehimize olacaktır.

Ay akrepte ilerliyor. Girişimlerimizde hislerimiz daha yoğun bir ışık taşıyacaktır. Burada içselliğimizi koruyabiliyor olmak önemli! Belirsizliklere çok takılmayın ve şimdilik olduğu haliyle kabul edin. ‘’ Doğru an geldiğinde bunu hissederim. ‘’ i kendinize hatırlatın. Bastırılmış duygular açığa çıkma eğiliminde olabilir. Onlar patlamadan onları karşınıza alın ve onlarla iletişim kurun. Düşüşler, daha büyük yükselişlerin tohumudur. Yeter ki onu ekin ve sulayarak besleyin. Kendinizi olduğunuz gibi sevin ve gelişimin sonsuz bir yolculuk olduğunu fark ederek süreçlerinize ışık tutabilin.

Rehber kartımız ‘’mahkeme’’ şu an bizi Ay ve Plüton temalarına götürüyor. Ön koşulları yerine getirerek  yolumuza olan sadakatimizi koruyabilmek! Savaş değil, barış zamanı! İçimizdeki vahşi, onunla barışmayı öğrendiğimizde bizim gücümüz olabilir. Aksi takdirde kendi kendimizi yok etmeye çalışma durumu ile karşı karşıya kalınabilir. Bugün ihtiyacımız olan şey, biz gibi olmadığına inandığımızı da sevebilmek ve onun da biz olan bir parça ile bizimle olduğunun farkına varabilmek, onu bulup açığa çıkarabilmektir. ‘’güneş’’ doğdu ve tamamlanmaya doğru giderken şimdi bu anlamdaki tutarlılığımızın ve samimiyetimizin sorgulandığı bir andayız. Odağımızı korumak önemli olacaktır. Bugünlük de bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

16 Eylül 2015 Çarşamba ( Saklı Olanı Bulma )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 24 / 6

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Ay

Güneş : Başak

Ay : Akrep ( 18:42 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Merkür

Bugün gün titreşimi bize bugünün karar günü olduğundan bahsediyor! Son günlerde iyi bir derinleştik, büyüdük ve genişledik, sardık sarmaladık ve bir o kadar sarıldık sarmalandık. Şimdi Ay, koç temasıyla birleşiyor. Ayı vurgulayan ‘’azize’’, hissel derinliğini ve içselliğini, ‘’imparator’’un düzen kuran hareket gücüyle birleştiriyor. İç ses duyuluyor ve ‘’ Şimdi ‘’ dediğimiz anda harekete geçiliyor ve ihtiyaç duyduğumuza inandığımız eylem gerçekleşiyor. Bu, bizim yüreğimizin aktığı ve her ne olursa olsun bu konuda yola çıkmayı arzuladığımız anda, yaşamımızın yeni yolculuğunun ışığı oluyor. Bugün tutkumuzu ve bunun nasıl da tüm yaşamımıza düşen bir ışık olduğunu hatırlama günü!

‘’ Artık vakti geldi bilmenin ve giyinmenin, çok da zamanı kalmadı öğrenip öğrenmemenin… ‘’, ‘’ Her şeyi bildiğini bil şimdi, tüm bu bilginin değersizliğini, tek bir şey götürür oraya seni, sen ki senin değil, senin bile olmadığın bir yerin efendisi, şimdi gözlerin gözlerinde ve hepsi de sözlerindeydi. ‘’ Her şeyi bildiğine inandığın anda, her şeyi unut! Tam da o anda, bilmediğini sandığın birçok şeyi biliyor olduğunu fark et! ‘’ yüreğin senin en güçlü rehberin ‘’, onun sesini duyabilmek için onun kendisi olup yaşamdaki gerçek yolculuğunun farkına varabilmelisin.

Bugün rehber kartımız ‘’ay’’ bize bir sınavın eşiğinde olduğumuzu hatırlatıyor. 18 Eylülde Satürn akrepten yaya geçiyor. Bu iki gün çok özel kapılar açık olacaktır. Gizem dediğimiz şey şu an bizi sınıyor; bununla birlikte burada gerçek bir gücü açığa çıkarmak da söz konusu olabilir. Satürn akrepte son sınavları verdirirken bu anlamda bize, bizim gerçek olanın gücünün ve bu gücün de bizde olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Akrep her şeyi yönetmek ve kendisine bağlı kılmak ister gölge yönüyle, bizim herkesin ve her şeyin bir yolu olduğunu hatırlamamız ve bu yolda kendi ışığımızı bulmamıza izin vermemiz gerekiyor. Akrep korkar ve karşısında olanın korkularına saldırır gölge yönüyle, bizim kendi korkularımızın ötesine geçebileceğimiz gücü oluşturmamız ve şimdi olanın bir şafak karanlığı olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Bize güven veren şey gücümüzden öte, yeniden doğabilme gücümüz olmalı! Akrep ölümdür, yeraltıdır ve oradan uyanmak, ölümü kabul etmek ve böylelikle yeniden doğumun ışığını yaktığımızı hatırlayabilmektir. Eski kral( ego ) ölüyor ve yeni kral( benlik )ın doğumuna bir yolculuğa çıkılıyor. Bu yolculuk Satürn yaya geçtiğinde çok daha güçlü bir ışıkla kendini gösterecektir. Her ikisi de biziz, bizi durduran ve yavaşlatan derinlerdeki düğümü bulup onu çözebilmeliyiz ve aslında bunu yapabilecek güçteyiz.

Ay bugün 18:42 itibariyle akrebe geçiyor. Bahsettiğimiz temalar bu iki gün için daha da güçleniyor. Derinlerimize bir yolculuk kendini gösteriyor. Bu yolculukta ölümün ötesine geçmeli ve içsel doğumumuzu gerçekleştirebilmeliyiz. 07:23 itibariyle Ay boşlukta hareketine başlamış bulunuyor. Bugün akşam saatlerine kadar içsel gözlem içinde kalmayı seçmek daha lehimize olacaktır. Akşam saatleri itibariyle bu gözlemden de aldığımız güçle kararlarımızı ve kararlılığımızı ortaya koymak adına çok daha güçlü bir döngü mümkün olacaktır. Ayın Mars ile altmışlık açısı görülüyor. İçimizdeki savaşçının, gerçek gücünün farkına vardığı bir süreç olur akşam saatlerine kadar, gün rutinini koruyun ve gözlemleyin, sizi gerçekten heyecanlandıran şeyleri bulun, akşam saatleri itibariyle emin olabilirsiniz.

Bugün Merkür günü! Merkür, Tanrılar hebercisi olarak geçer. Bugün özel mesajlar alabilirsiniz. Ayın boşlukta olduğu saatleri gözlemlerinizle birlikte bu konuda özel çalışmalara yaparak da geçebilirsiniz. Tarot ya da astroloji eğitimi almış kişiler, bu konuda çalışmalar yapabilirler. Karar vermekten öte içsel gözleme odaklayın ve bu anlamdaki farkındalığa çalışmalarınızı, şifa çalışmaları da etkin sonuçlar verir. Ay büyüyen fazda, odaklandığımız pozitif güçlenecektir. Akşam saatleriyle birlikte içinde bulunacağımız iki gün, kararlar vermek, bu anlamdaki farkındalıkla hareket etmek ve bunu yaparken bizim için önceliğin ne olduğunu ve bunun bizdeki anlamını keşfetme konusunda verimli olacaktır. Bugünlük de bu! Yaşam konuşur, biz yeter ki duyalım!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ