13 Kasım 2015 Cuma

14 Kasım 2015 Cumartesi ( Karanlığın Ötesindeki Şehir )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 15 / 6

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Joker

Güneş : Akrep

Ay : Yay

Gün Yöneticisi : Satürn

Sabahın erken saatleri itibariyle( 05:20 ) Ay, Jüpiter ile kare yaparak boşlukta hareket ediyor. Ayın boşlukta olduğu zamanlar kendimizle kalmaya daha ihtiyaç duyduğumuz zamanlardır. Duygular bu zamanlarda daha bir başına buyruktur. Beklenmedik yoğunlaşmalar gerçekleşebilir. Bir odak sağlamak kolay olmayabilir. Büyük kararlar vermemek, gün rutininde kalmak daha iyi gelecektir. Bu kare açı, gün içinde biraz daha sorumlulukların gündeme geleceği anlamına gelebilir. Bugünün Satürn günü olduğunu ve Satürnün zorlayan bir enerjisi olduğunu hatırlarsak, bugün gerçekten önemli olduğuna inandığımız şeylere odaklanmamızda fayda vardır. Ayaklarımız yere sağlam bastığında ve bizi neyin sınırladığının farkına vardığımızda, taşları yerine oturtmak daha kolay olacaktır. Bugün bir şeyleri çözebilmek için kendi içselliğimizdeki cevapları bulmamız gerekiyor.

Rehber kartımız ‘’joker’’ bize deneyimin öneminden, yolun ve yolculuğun gizeminden söz ediyor. Bu kartın rehber hayvanları kaplumbağa ve tavşandır. Ne ilginç bir hikayesi vardır tavşan ve kaplumbağanın değil mi? Kimin yarışı kazanacağı asla bilinmez, yeter ki herkes yolda olsun! Şöyle bir bakıldığında, tavşanın acelesi, kaplumbağa ile yaşam sürelerinin farkı ile de okunabilir; bununla birlikte kaplumbağa buna güvenip uyumayı seçmemiştir. Uyanmak gerek ve yolculuğun, yolun sonuna gelmekten değerli olduğunu hatırlamak önemlidir. Gün titreşimi ‘’şeytan’’ ve ‘’aşıklar’’ olarak karşımıza çıkıyor. Burası Venüs vurgusudur. Venüsün karanlık ve aydınlık yönü! Seçimlerimiz yaşamda çok önemli ve belirleyicidir. İnsan kolay olduğunu sandığı bir yolda kendine hiç bilmediği zorluklar yaratabilir ve zor olduğunu sandığı bir şey, hiç ummadığı bir şekilde kolaylaşabilir. İhtiyaç duyulan resmi bütünsel görmek ve üzerimize düşeni gerçekleştirebilmektir. Bugünlük bu!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ

13 Kasım 2015 Cuma ( Armağan )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 14 / 5

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Joker

Güneş : Akrep

Ay : Yay

Gün Yöneticisi : Venüs

Bugün güzel bir gün! Her şeyden önce bugün Venüs günü yani bir diğer deyişle Aşk Tanrıçası Afroditin günü! Bugün güzelleşmek için bir şeyler yapabilirsiniz! Özellikle günbatımı sonrasında( 19:11 ) Venüs, Satürn ile sekstil yapıyor. Aşk Tanrıçası Afrodit( Venüs ) ile zamanı yarattığı ve zamanlarda seyahat ettiği söylenen Kronos( Satürn ) dostluk kuruyor. Bu buluşma önemlidir. İkili ilişkilerde daha bir rahatlama ve çözülme getirir. Bu anlamdaki sınavlarla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmış kişiler için bu bir armağan olabilir. Takip eden saatlerde Merkür- Jüpiter seskstili göze çarpıyor. Tanrılar Habercisi Hermes( Merkür ) ve Göklerin Hakimi Zeus( Jüpiter ) benzer şekilde dostluk kuruyor. Bu önemli mesajların habercisidir ve bu noktada herkes kendi içe dönüşünü gerçekleştirebilmelidir. Bağlantılar kurmak, işaretleri görmek, derinlere inmek ve orada ihtiyaç duyduğumuz çözülümü gerçekleştirmek! Ruhsal yolculuğumuzla ilgili buluşlar mümkün! Denge önemli! Ayın da yayda olduğunu hatırlarsak, Jüpiterin yönettiği yay burcu mitolojik olarak yarı insan yarı at olan Sentor Şiron ile ilişkilendirilir. Şiron, ‘’sanata olan kabiliyeti, durugörü biliciliği (medyum yeteneği) ve şifacılığı ile sözü geçen bir hekim’’ olarak bilinir. Yay burcunun var olduğuna inanılan özel güçleri buradan ileri gelir. İçimizde hem bir hayvan hem bir insan var ve bizim onları nasıl bir bütünlükte buluşturduğumuz önemli! Bunun bilincinde kontrol kurmalıyız süreçlerdeki kendimizle! Verdiğimiz kararlar ve bunların ne kadar içten beslendiğine dikkat! Ortalığı bulandırıp bu bulanıklığa saklanmak yok! Sıkışınca kaçmak da yok! Gör, duy ve anla! Bunun için yeterliyiz!

Gün titreşimi Merkür, yay ve boğa ile ilgili vurgu yapıyor. İletişim ve bilgi aksıyla ilgili, akşam saatlerindeki destek açısını da göz önünde bulundurursak, verimli bir gün! İçimizdeki bilgeliğe açılan kapıların farkında olmalıyız. ‘’ Sınırları aş ve yüreğin sesine güven! ‘’ diyor. Rehber kartımız ‘’joker’’ de ‘’ Deneyimle ve bul! Yaşa, gör ki anla ve zamanda yak ışığını! ‘’ diyor. Biz bu ışığı yaktığımızda artık kapılar açılmıştır ve yeni olan da bizimle birlikte yeni gerçeklikteki kapılarını aralamıştır ve bu önemli! Yaşam bizden hareket ister! Zamanı anlamanın tek yolu onunla yolda olmaktır. İşte bu önemli! Şimdilik bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ