18 Ekim 2015 Pazar

18 Ekim 2015 Pazar ( Ay Oğlakta )





Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 18 / 9

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Büyücü

Güneş : Terazi

Ay : Oğlak ( 21:52 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün Ay 11:50 itibariyle Güneşle altmışlık açı yaparak boşlukta hareket ediyor. Bugün Güneş günü ve Güneş bizim benliğimizdir, kahramanın geçirdiği gündüz( bilinç ) ve gece( bilinçdışı ) yolculuğu sonrası ulaşmış olduğu yeni doğumdur. Burada artık ‘’mütevazi, ölçülü ve olgun’’dur. Yaşam aslında özümüz olan Güneşin yolculuğudur ve burada ne kadar onunla buluşurken bütünlüğümüzle de buluştuğumuz önemlidir. Yaşam, özüne dönmek üzerinedir; bununla birlikte buradan aldığımız ışıkla da yarın var edilir ve o yarının yüreğimizle parelel bir ışıkta bizimle buluşabilmesi önemlidir.

Gün daha çok Ay boşluk olarak bizimle olacak. Bugün içsel çalışmalar daha önem kazanır. Kendinizle kalmak için zamanlar yaratabilirsiniz. Bugün dinlenmek ve dinlenirken de keşfetmek için güzel bir gün! Büyük kararlar almayın; bununla birlikte bu kararların alt yapılarını ve çok derinlerindekini anlamak ve okumak için kendinize fırsat verin!

Günün ilk saatlerinde( 01:39 ) bir Mars- Jüpiter birleşimi yaşadık. Savaş ve barış birbirlerinin içinde eridi ve kayboldu. Savaş savaş olmaktan çıkarken, bilgelik de bir savaşçı ruhu kazandı. Bir an için gerçekleşen bu buluşma önemliydi. Öyle bir zamandayız ki canım dostlarım, şimdi savaş bilginin savaşı! Bilmek gerek! Neyi? Kendimizi! Bulmak gerek! Neyi? Kendimizi! Aramak gerek! Neyi? Kendimizi; çünkü tüm cevaplar orada ve bunu anlamak önemli! Kendinizi masaya yatırırken orada tüm yaşamın olduğunu hatırlamalısınız ve yaşamı okurken aslında kendinize bakmakta olduğunuzu… Bilgi dışarıda değil, içeride, bu kesin!

Ay 21:52 itibariyle yaydaki yolculuğunu tamamlayarak bizi oğlağın realist ve ayakları yere basar tablosuyla bırakıyor. Bize iki gün verildi. Özgür bırakıldık( ay yayda). Bu özgürlükte hatırlar mıydık yoksa sadece kaçar mıydık? İşte bu önemliydi. Ne demek istediğimi açıklayayım: Gündüzde geceyi, gecede gündüzü korumalı insan! Gece hatırladıklarımız gündüzde bir sorumluluk olup devreye alınmalı ve gündüz fark ettiklerimizin gece içselleştirilmesi sağlanmalı ve karanlık çöktüğünde dünyaya önümüzü görmek için ihtiyaç duyduğumuz ışık, yüreğimizde yakılmalı, işte bu önemliydi!

Bugün gün titreşimi de Satürnyen bir döngüye işaret ediyor. Farklı bilgilerde bu bilgiler Balık- Başak( birleşimi hatırlayın ve dünkü karşıtlığı ) aksı olarak da yorumlanır. Her halükarda ayaklarımız yere basmalı ve gündüz- gece tek olan resimde çok iyi okunmalı! İnsanın yolculuğu kendinden kendine ve tüm bu yolculuk tamamen seçtiğimizce… Işık da içinde karanlık da içinde ve her biri görevlerinin bilincinde! Bize düşense hatırlamak ve tüm bu yapbozun ne anlama geldiğinin farkına varırken bilmeceyi çözmek, güzel prensesi uykusundan uyandırmak… Bunlar anlaşılmalı!

Rehber kartımızın da ‘’büyücü’’ olması ne kadar ilginç değil mi? Beceri ve özgüvene dikkat çekiyor. Başaktaki birleşimi düşünürsek, savaş bilgeliğin gücü ve buna adım adım yürüyebilmeli ve yaşam bunun içindi. Bir parça her şeyi biliyor gibi görünse de aslında herkesle birlikte o da yürümekteydi. Sonsuzluk! Bunu anlamak önemli! Bize düşen neydi? Başlamak! Tüm sır bunun içindeydi. Yeterlilik, yürüyende büyüyen bir ışık olur onunla sonsuzluğun sırrını yüreğine indirirdi ve o bazen bunun  farkında bile değildi ve ne zaman artık farkında bile değildi sahip olduğu gücün, işte orada gerçekti ve hep de yeterli! Bugünlük de bu!

ve bakalım Boğalar burçlarda neyi deneyimliyor?

BOĞA – KOÇ

Herekete geçme gücü, içsel savaş, dürtü, cesaret! Birbirlerine güvenirlerse sağlam kaleler inşa edebilirler!

BOĞA – BOĞA

Biri onları harekete geçirmeli! Birbirlerine istek ve arzuları için izin verebilmeliler yoksa çekişip dururlar! İhtiyaç duydukları güveni birbirlerine duymayı başardıklarında, huzurda buluşup romantik, dünya gücünde buluşup dünyevi zaferler kazanırlar.

BOĞA – İKİZLER

Boğa ikizler ile daha geniş düşünebilir. İkizlerin daldan dala konan aklı onu ilk aşamada endişelendirebilir. İkizler boğanın ihtiyaç duyduğu güveni anlamalı, boğa bunu ifade etmeyi başarmalı ve boğa ikizlerin önce ne duyduğuyla ilgileneceğini hatırlamalıdır. Yaşamı genişleten şarkılarda buluşabilirler, boğa hızlanmalı!

BOĞA – YENGEÇ

Onlar birbirlerini görür görmez huzur duyarlar derinlerde… Yeter ki yengeç boğayı öncü kimliğiyle zorlamaya kalkmasın! Boğa ihtiyaç duyduğu güveni yengecin şefkat dolu dokusunda fark edebildiğinde, yol açılır. Yengeç maskelerini kullanmayı seçerse boğa bunun farkına vardığında işler karışır. Dürüstlük ve kendini ifade önemli!

BOĞA – ASLAN

Boğa aslana içsel bir çekim duyar. Onda onu çeken adını koyamadığı bir şey vardır. Kendinden eminliği, andaki kolay hareketi! Venüs ve Güneş birbirlerinin içinde erimeyi seçerlerse büyülü bir aşk doğar. Boğa aslanın ihtiyaç duyduğu alkış( içten ve samimi), aslan boğanın ihtiyaç duyduğu güven ve huzur( doğallık ) olabildiğinde, ikisi de güneşe karşı tembellik etmeyi seçmezse( bazen iyi gelebilir ), güzelliklerde buluşabilirler.

BOĞA – BAŞAK

Boğa başak ile gelişim sağlar. Başağın durmadan bir şeyler bulup bunu süzgeçten geçirme süreci boğayı yorabilir. ‘’ Bir şeyler yapmam gerekiyor! ‘’ dediğinde başak ona iyi gelir. Başak çoktan yapmak istediklerinin tarihçesini araştırmaya başlamıştır. Boğa başağa içsel olarak aradığı huzur da olabilir, serinkanlılığı onu çıldırtabilir de... Yaşamlarının hangi dönemlerinde bir araya gelmiş oldukları önemli!

BOĞA – TERAZİ

Yumuş yumuş bir ilişki olabilir. İkisi de sessiz kaldıklarında işler karışabilir. Terazi bir karar verip netlik sağlamakta zorlanır. Boğa emin olmak ister ve bazen iyi huyluluğu tutar, anlayış göstermeye çalışır; bununla birlikte işler abartıya varırsa gölgeler savaşı olabilir. İfade önemli!

BOĞA – AKREP

Boğa burada akrebin hesaplarını hissettiğinde bomba gibi patlayabilir ve akrep boğayı anlamaya çalışırken kendi saklamaya çalıştıklarıyla yüzleşebilir. Onlar ne kadar zıtsalar da birbirlerine benzer bir şeyler taşırlar. Boğa da akrep de güven ister. Boğa güvendiğinde bunu her şeyi ile yapar. Akrep her zaman biraz şüphelidir. Sınırlarını koruyabilmeliler ve birbirlerini anlayabilmek için kendi derinliklerini tartabilmeliler.

BOĞA – YAY

Boğa yay ile genişler ve büyür. Büyük resmi görme şansı yakalar ve muhteşem bir yolculuk gündeme gelebilir. Yay dörtnala koşarken boğa geride kalabilir. Boğa sonunu getirmeye kararlı iken birlikte başladıkları işin, yay çoktan yeni limanlara yelken açmış olabilir. Boğa bunun farkına vardığında yay ona gözükmese iyi olur!

BOĞA – OĞLAK

Birlikte iyi bir işbirliği ile çalışabilirler. Romantizm söz konusu olduğunda boğa oğlağın içini açıp okuyabilmelidir. Boğa keyfine düşkünken oğlak zor şartlarla baş etmeyi seçebilir. Birbirlerini anlamaları ve ortak bir noktada buluşabilmeleri önemli!

BOĞA – KOVA

Boğa kova ile özgürlüğü ve bireyselliği deneyimler. Bu boğanın çok da hoşuna gidecek bir şey değildir; bununla birlikte yıktığı duvarlar onu kendi ile buluşmaya sürükleyebilir.

BOĞA – BALIK

Boğa için balık huzurdur. Onunla kendini suyun akışına bırakabilir. Tabiat itibariyle iyi huylu burçlardır. Güven duyduklarında sessizliklerini paylaşabilirler ve bu sessizlik onlar için çoğu sesleşmelerden daha değerlidir. Onlar çok daha derin bir iletişim geliştirirler. Balık boğaya ruhunu ve bunun ışığının gücünü hatırlatır. Boğa balığı dünyaya indirir ve bu her ikisi için de iyidir.

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ