18 Eylül 2015 Cuma

19 Eylül 2015 Cumartesi ( Özgürlük ve Zeka )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 27 / 9

Günün Rehber Kartı : Araba

Güneş : Aslan

Ay : Yay ( 06:31 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Satürn

Bugün 06:31 itibariyle Ay yaya geçmiş bulunuyor. Bugün son iki günün duygusal yorgunluğunun ve bu anlamdaki gömülmelerinin biraz daha karşılığını alma günü! Dip temizlik yaptık son dönemlerde yaşamımızda, bunu bir kışa hazırlık gibi de düşünebiliriz. Kaldırdığımız kışlıklarımızı çıkardık, olanları olmayanları ayırdık, kimisini tamir ettik, kimisini daha yakışacağına düşündüğümüz birilerine verdik, az da yeni bir şeyler ekledik, tamamdır, kışa hazırız!

Kış zor bir mevsim değildir aslında, siz ona hazırlıklı olduğunuzda çok keyifli anlar da yaratılabilir. Sıcacık odanızda, sıcacık çayınızı yudumlarken okuduğunuz bir kitap, izlediğiniz bir film ya da detaylarının üzerinden geçtiğiniz projeniz, gayet keyiflidir. İnsan her anı cennetine çevirebilir. Yay, mevsimsel döngüde incelediğimizde kışa girişi verir. Bu dönemde bir yoğunluk söz konusu; bununla birlikte yay meraklıdır, öğrenmek ve deneyimlemek ister, kendini göstermek ister, parçaları birleştirip bütünü görmek ister. Ay, duygularımızın bu iki gün böyle bir döngüde olacağından bahsediyor, Satürn transiti de bu 2- 2,5 yılın, şimdi ihtiyacımız olan parçaları toplama zamanı!

Gün titreşimi de bugün Satürn vurgusu yapıyor. Bize ‘’ İç sesini dinle, cesur ol ve kendini tanı ‘’ diyor. Potansiyellerini, yeterliliklerini, yetersizliklerini, bunun senin için ne anlama geldiğini, nereden başlaman gerektiğini, bugüne kadar nelerin farkına varabildiğini, bu farkındalığı nasıl yaşamında daha güçlü bir ışıkla kullanabileceğini, ona yeni neler katabileceğini fark et ve burada fark ettiğin ne varsa bunu kullan diyor. Güçlü bir bilinç, bilincinde olmadıklarımıza doğru akan yolculuğumuzda bizim daha güçlü bir tavır geliştirmemize yardımcı olur. Tam da bu yüzden mehter takımı gibi bir ileri bir geri yürümeliyiz aslında, ne fark ettik, ne ediyoruz, ne fark ettik, ne ediyoruz?

Gün yöneticisinin de Satürn olduğunu görüyoruz, bu kadar Satürn teması olduğuna göre bugün sorumluluklarımızın ne olduğunun farkında olmak önemli olacaktır. Olan ya da olmayan, en azından bizimle böyle olduğunu düşündüğümüz her ne varsa, burada neyi daha farklı yapabileceğimizi düşünmeye ve bulmaya çalışmalıyız. Bu yolu açacaktır. Yaşamın ışığı insanın kendinde aldığı yoldur ve bu yolculukta kıvrak olan, esnek olan ve yolculuğunun onda uyandırdığı ışığı koruyan kazanır. Bu önemlidir. Bu iki gün biraz daha dışa dönük bir içsellikle kendimizi yaşamakta fayda var. İçsel geçişlerimizin farkında olalım ve bunun dıştan bize akan mesajlarına açık kalalım. Yürüyüşler falan yapabiliriz, doğa yürüyüşleri, çok iyi gelir. Hem böylelikle enerjimiz de değişecektir. Uzun süredir ‘’ Ayh, şuraya bir gideydik! ‘’ dediğiniz bir yer varsa haydi, durmayın! Fırsat yaratılır, beklenmez!

Rehber kartımızın da ‘’araba’’ olduğunu görüyoruz. ‘’araba’’ yola çıkmak ve bu anlamdaki cesarettir. Marsiyen bir etki gösterir. Aile temasını da içerir. Şimdi güvenlik alanının biraz dışına çıkma vakti. Optimum stres iyidir. Damar açıcı etkisi falan da var! Gözümüzde büyüttüğümüz şeylerin aslında gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor olmadığının farkına varalım ve yeter ki bir adım atalım. Tevekkül neydi? Elinden geleni yapmış olduğuna inandıktan sonrasını Allah’a bırakmak. O zaman şimdi daha neler yapabileceğimize dair bir beyin fırtınası yapalım ve harekete geçelim. Kapıları açacak olan bizim akıştaki gücümüzdür. Yaratıcı olduğunuzun farkında olun ve ağzınızdan çıkan her kelimenin de bunda bir rolü olduğunu bilin. ‘’ Söz büyüdür. ‘’ der Toltekler, bugün biraz büyü yapalım mı? Barış, sevgi, umut ve inanç üzerine olsun bu kelimeler dökülen dudaklarımızdan; çünkü her yapılan her büyü sahibine kırk kez döner. Biz, bütünün ve kendimizin en yüksek hayrına kıpırdatmalıyız dudaklarımızı! Nasıl mı?

Biliyorum ki özde tüm yaşam benimle barış içindedir ve karşımda duran neyse Tanrısal bütünlükte ve saf ışıkta niyeti iyidir, bunu anlamalıyım ve kendime katmam gerekenin ne olduğunun farkına varmalıyım.

Biliyorum ki her daim sevgidir yeryüzünde olan ve bunu hatırlayan o sevginin kendisidir.

Yarına inancımı ekiyorum ve o benim umudum oluyor ve umudum beni yarınımdaki ışığa taşıyor ve onu bugüne çağırıyorum, işte şimdi olduğum yerde huzurluyum, emeğimin gücüne inanıyorum ve şimdiden harekete geçiyorum.

Bunları çoğaltabilirsiniz. Mühim olan duyduklarınızın size hissettirdikleri ve sizde uyandırdıkları, bunları hatırlayabildiğimiz için ne kadar şanslıyız!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

18 Eylül 2015 Cuma ( Satürn Yayda )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 26 / 8

Günün Rehber Kartı : Ermiş

Güneş : Aslan

Ay : Akrep

Gün Yöneticisi : Venüs

Bugün Satürnün son günlerde bizi akrep temasında epey zorlayan etkisi nihayet ki 05:49 itibariyle yaya geçişiyle birlikte şimdilik sona erdi. Tabii bu her şeyin tamamlandığı ve bittiği anlamına gelmemekteydi. Satürn kısıtlayıcı ve zorlayıcı bir gezegendi, sert ve otoriter bir öğretmendi, transitlerinde, yaşamımızın artık öneminin yükselmiş alanlarına işaret ederdi. Yaydaki ortalama 2- 2,5 yıllık hareketi esnasında Satürn bize inançlarımızı, buradaki samimiyetimizi ve bütünselliğimizi sorgulatacaktı. Satürn akrepte yaşamımızdaki krizleri deneyimledik ve bu krizleri yönetme kabiliyetimizi ve bu anlamdaki esnemeleri geliştirdik. Bilinmeyenin, kenara ittiklerimizin içinde bulduk kendimizi geçtiğimiz 2- 2,5 yıl boyunca, şimdiyse burada kazandığımız görüleri geliştirme ve genişletme zamanıydı, artık bir yaşam felsefemiz olmalıydı, entelektüel ve ruhsal gelişim önem kazanacaktı. Temelleri olmayan sözde inanç gösterileri bir bir yıkılacak ve insan, insanlaşmanın doğasındaki ışığı tanıyacaktı. Deneyim ön plana çıkacaktı, sınırlar aşılacaktı. Bu anlamdaki korkular ayyuka çıkarken, bu anlamdaki itilim gücü de artacaktı. Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersenciler, devesiyle birlikte yola çıkacaktı. Bizi ışıklı günler bekliyor; bununla birlikte karanlıklarına tutunup onu bırakmaksızın saklanmak isteyenler, değerlerinin kırılıp döküldüğünü ve yaşama daha temelleri güçlü bir duruşla bakmaları gerekliliğini görecektir. İçinde bulunduğunuz fanus kırılacak ve bizler deneyimleyerek içimizdeki seyyahın ışığını yakmamız gerektiğinin farkına varacağız. İnsanı insan yapan, yaşamdaki yolculuğudur ve bu yolculuğu ışık yapansa, insanın bu yolculukta keşfedip kendiyle bütün yaşamda okuduğudur. Bunlar çok önemli olacak!

Bugün gün titreşimi bize içsel bir tartım sürecinden geçirilerek verilme yolunda ilerleyen, iç görü kazanma sürecindeki kararların öneminden bahsediyor. Bugün adil olmak, aklın ışığında kalmak ve bilinçli davranmamız gerekiyor ki bunun için ihtiyacımız olan, bilincine varmaya açık olmaktır. Satürnün yaya geçtiği bu dönemde, sadece düşünerek bulmak yeterli olmayacaktır. Gitmek, görmek gerekiyor ve bu anlamdaki korkularımızın nereden beslendiğini anlama şansımızın önündeki engelleri fark edip onlarla iletişim kurarak yolu açmamız gerekiyor. Adil olmak için gerekirse olay mahallinde olmalıyız. Bu bir zaman yolculuğu da olabilir. Oraya git, gör, çöz ve bugüne dön, dönerken oradaki ruhsal öğretileri ve bunlar içinde zamansız olan ışıkları da yanında getir. Yay, adalet ve hukuku da temsil eder ve bu dönem bu anlamdaki fark edilenler önem taşıyacaktır. Hak ettiğimiz bir yaşamda neyin farkında olmalıyız ve bunu aklın ışığında sağlamalıyız. Akıl ancak bilincine vardıklarımız ve sol eldeki teraziyi de hatırlayacak olursak, içsel olarak da emin olduklarımızla olur. Burada bir ekip çalışması vardır ve bu ekibin keşif yolculuklarına açık olmalıyız.

Bugün rehber kartımız ‘’ermiş’’ bize ‘’ İçe dön ve oradaki kendini bul! ‘’ diyor. ‘’ermiş’’ kartı, gölgesi olan ‘’ay’’ ile birlikte Satürnyen bir döngüden bahseder. Bugün bu geçiş, yaşamımızda önemli bir alan işgal ediyor. Merkürün de terazide retro olduğu bu günlerde, içsel sorgulayışlar yükseliyor ki bugünün Venüs günü olduğunu düşünürsek, Merkürün etkisi yükselir. Terazi, ilşkiler temasını gündeme getirir. Aklı temsil eden Merkür, geri hareketinde kendini çok ortaya koyamaz. İçsellik daha ön planda ilerler. Ayın da akrepte olduğunu düşünürsek, derinliklerimizde geziniyoruz ve duygularımıza dair ne olduğunu çözemediğimiz bir baskı altında hissedebiliriz. Çözmemiz ve çözülmemiz gerekiyor. Bunun için de hatırlayabilmemiz. Olan her şey bizi daha iyi bir bize götürmek içindir. Değişmemekte inat ettiğimizde, evren bizi kıra kıra genişletecektir. Evrensel akış ve bunun farkındalığıyla özdeşleşebildiğimizde, birçok şey çok daha güçlü bir ışıkla ilerleyecektir. Zamanın ötesindeki ışığı yakalım ve onu zamanın ışığına katalım, ihtiyaç duyduğumuz bu! Satürn akrep bizi yaydaki ruhsallaşma sürecine hazırladı. Sağlamcılığımızı kırdı. Yay bizi yaşam projemizin ne olduğunu bulduğumuz ve onu yapmak adına harekete geçtiğimiz oğlağa hazırlıyor. Evren hep biliş halinde, bizeyse biz olan onu duymak kalıyor. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ