19 Ekim 2015 Pazartesi

20 Ekim 2015 Salı ( Mars Günü )


( Fikret Mualla eseridir. )


Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 11 / 2

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Araba

Güneş : Terazi

Ay : Oğlak

Gün Yöneticisi : Mars

Bugün Mars günü! Mars savaş demektir! Ne için ve nasıl savaştığımızın farkında olmak önemli! Gün rehber kartının da Marsiyen bir vurgu yapan ‘’araba’’ kartı olması tesadüf olmasa gerek! Bugün özel bir gün ve bizim bu günde nelerin farkına vardığımız önemli! Her bir gün kendinden sonra gelen günün ışığını yaratır ve bu ışık devreye alındığı an itibariyle yarın da ışığını yaratmaya başlamıştır. Yani her gün birbiriyle çalışmaktadır. Tıpkı bizler gibi! Aslında hepimiz hepimizde yarattığımız ortak alanların kesişmeleriyle kendimizi yaratıyoruz ve bunun ne anlama geldiğinin farkına varmak önemli!

Ay oğlakta bulunuyor. Gece 23:32’de boşlukta hareket başlayacak, hem de Güneş ile kare yaparak! Yine bir kendimizi arama ve bulma ihtiyacı halleri! Fazla kaptırmayalım! Melisa çayımızı içelim, bir duygusal komedi falan açalım, müzik( hafif mümkünse… ) falan dinleyelim! Kitap okuyalım( kişisel gelişim olmak zorunda değil, kare kare çekilmeyebilir, iyi de gelebilir, farklı bünyelerde farklı etkiler gösterebiliyor! )… Nihayetinde daha bir kendimizi dinleyip anlamaya çalışalım ve özümüzdeki bırakalım açığa çıkarken bize hatırlatmak istediklerini hatırlatmayı başarsın! Böyle bir savaş gününün sonunda bütün hıncımızı kendimizden çıkarmaya çalışmayalım! Savaş, kendimizi ifade edebilmemiz içindir. Bunun için neye ihtiyacımız olduğunu fark edebildiğimizde, her şey yerini bulur. Gecenin ilerleyen saatlerinde( sabahın ilk saatlerine doğru, 04:37 ) Ay kovaya geçerek ‘’ Orjinallikler fora! ‘’ bir moda gireceğiz zaten! Bu kısım, buna ön hazırlık!

Gün titreşimi de bizden yaşam gücümüzün farkında olmamızı, kendi zıtlaşmalarımızda uzlaşı sağlamamızı, gerçek sevginin, onu olduğu haliyle sevmek olduğunu hatırlamamızı, bunu bir zahmet kendimize de uygulamamızı vurguluyor. Ne çektik be! Ne çektik sevece’z de mutlu olaca’z diye! Ne çektik elimizde tutaca’z da kötü kötü(!) kadınlara, adamlara kaptırmayaca’z diye! Bırakın yahu! Onlar korksun bizi kaybetmekten! Kendimizle kaldığımızda nasıl da eğlendiğimizi hatırlayın( böyle değilse bile artık bunu başarmanın vaktinin gelmiş olduğunu hatırlayın! ), değil mi? Haydi bakalım! Her şey ‘’ben’’de başlar, öyle değil mi?( çığlıklar duyulur: ‘’ Öyle!!! ‘’ ) İç sesinize kulak verin, onu duymak için kendinize izin verin ve fırsat yaratın! Orada, olduğuna inandığımızdan çok farklı bir dünyanın ışığı var!

Bakalım Yengeç burçlarda neler deneyimliyor? ( Bugün biraz mizah yanım ağır bastı herkese yağdırdım! )

YENGEÇ – KOÇ

Yengeç koçta kendinden çok farklı gördüğü bir enerjiyi bulur. Duvara çarpmaktan korkmaksızın yerinden fırlayan koç, yengece çok ilginç gelecektir. Koç duvara çarpsa da kalkıp bir tos daha indirebilir. Bu da yengece varlığının farkında olmadığı gücünü hatırlamak olabilir; çünkü yengeç kırılmaktan korksa da aslında zannettiğinden çok daha fazlasını yapabilecek güçtedir.

YENGEÇ – BOĞA

Boğada sağlamlığı deneyimler yengeç, ayakları yere çok daha sağlam basmak isteyen yanına çok iyi gelir boğanın duruşu, boğanın dilini çabuk kavrar ve birlikte epey iyi işler başarabilirler. Boğa yengecin ruhuna da hitap edebilir. Yeter ki buna değeceğine karar versin! Ah boğa ah!

YENGEÇ – İKİZLER

Yengeç ikizler ile konuşmayı öğrenir. Dinleyici maskesine kısılıp kalırsa afakanlar basabilir. İkizler sanki söylenebilecek her şeyi duymuş gibi davransa da yengeç ona hiç bilmediği şeylerden bahsedecektir. Birbirlerine farklı dünyaların kapılarını aralayabilirler! Yeter ki istesinler ve buna açık olsunlar!

YENGEÇ – YENGEÇ

İki yengeç… Sürekli karşılıklı incinmeler ve küsmelerle geçebilir. Birbirlerinden karşılıklı bekleyişe kapılırlarsa ‘’ Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış! ‘’ durumları söz konusu olabilir. Birbirlerine yüreklerini açabilecek cesareti gösterebilmeleri gerekir. Tabii bir de birileri onları evden dışarı çıkarabilmeli!

YENGEÇ – ASLAN

Aslan yengecin içindeki cevheri açığa çıkarmasını tetikleyecektir. Aslan yengece ben demeyi hatırlatır; çünkü sürekli ‘’ Ben… Ben… ‘’ deyip ortalıkta dolaşacaktır. Yengeç aslana sorumluluklarını hatırlatmak ister. Nasıl olsa hatırlasa da birazdan unutacaktır. En iyisi anı yaşamaları! Aslan, yengeç üzülmesin diye zaten bazı şeyleri göz önünde bulundurmaya çalışacaktır. Bir aslanın içten bir alkışı kaybetmek istemeyeceği kesin!

YENGEÇ – BAŞAK

Yengeç başakla bir derlenir toplanır. Dünyaya bir adapte olma moduna girer. Yararlı ile yararsızı birbirinden ayırır. Başak ona muhteşem detokslar falan anlatır. Yengeç bir şekle şemale girer. Başak fazla sululuğa gelemez. Başak eleştirmeyi sever; bununla birlikte yengeç bu dostunun iyi niyetini ve saflığını keşfettiğinde hemen onu korumaya alır. Onlar erer muradına…

YENGEÇ – TERAZİ

Yengeç terazi ile yaşama daha relax bir duruş kazanır. Öyle de olur, böyle de olur, aslında şöyle bile olur, hatta şöyle… Aha bir terazi ile karşı karşıyayız. Yengeç terazi ile daha barışçıl bir doğa kazanır. Teraziye gerçekten ne istediğini bulmasında yardımcı olurken kendi de birçok şey keşfedecektir.

YENGEÇ – AKREP

Akrep ilk bir tırsıtabilir suların büyülü prens(es)ini! Tehditkar bakışlarla önce onu etkilediğini hissetmek isteyecektir akrep! Kendi sınırları içindeki hükümdarlığını kurduğuna inandığında yengece yakınlaşacaktır. Yengeç onu, ondan pek ürkmüş ve hakimiyetini kabul ediyor maskesiyle karşılayıp tüm istediklerini bir bir yaptırabilir akrebe! Akrep o tehditkar bakışlarının  ardında sudur nihayetinde! Birbirlerini anladıklarında keyifli bir dostluk olacaktır.

YENGEÇ – YAY

Yengeç yayın kırdığı potların hiç de bilinçli olmadığının farkına vardığında yayı anlamaya başlar. Yay büyümek ve genişlemek ister. Yay ile birçok yolculuğa çıkabilir yengeç, oturduğu yerde ülke ve hatta dünya sınırlarını aşar, devr-i alem yapmış kadar olur. Yayın bilgeliği yengecin iyi bildiği maskeler şeklinde kendini gösteriyorsa yengeç onunla iyiden iyiye eğlenecektir. Birlikte keyif almayı öğrenmeleri gerek! Samimiyet önemli!

YENGEÇ – OĞLAK

Yengeç için oğlağı anlamak kolay değildir! Oğlak aklına bir şey koyduğunda elinden kurtuluşu yoktur. Yengeç için bu fazlaca sert gibi gelebilir; bununla birlikte bu yengecin içindeki uyuyan yılanı da uyandırabilir. Yengeç de bir şeyi aklına koyduğunda tüm gücünü ortaya koyabilir( yeter ki bunun koruyuculuğuna inansın! ). Mutlaka bununla ilgili bir yerlere sakladığı bir şeyler vardır( annelik ). Birlikte çalışmayı öğrendiklerinde, yengeç oğlağa renklilik, oğlak yengece kararlılık verir.

YENGEÇ – KOVA

Yengeç kovada yaşamın çok farklı renklerini deneyimler. Kova inatçıdır. Yengeç, kova onu anlasın, hissetsin ister. Kova anlasa da anlamazlıktan gelir. Özgürlüğüne düşkündür. Romantik olmak istediğinde romantiktir kova, ama ‘’ Abartmayalım! ‘’ der. Birbirlerine kendi olma iznini verdiklerinde, değmeyin keyiflerine!

YENGEÇ – BALIK

Yengeç balığı ilk bakışta tam kendi gibi sanacaktır. Bir yengeçten daha çok hatta! Balık çünkü herkese kendi gibi gözükmeye meyilldir. En azından ilk bakışta! Ardından saklı özellikleri açığa çıkmaya başlar. İlginç, kendine has, gizemli, dünya fikirlerini altüst eden bir doğa! Birbirlerini anlamaya başladıklarında suyun keyfini en iyi çıkarabilecek ikilidir. Yeter ki birbirlerini oldukları gibi( bazen tuhaf da gelse ) sevmeyi öğrenebilsinler!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ

19 Ekim 2015 Pazartesi ( Ay Günü )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 19 / 10 / 1

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Denge

Güneş : Terazi

Ay : Oğlak

Gün Yöneticisi : Ay

Bugün Ay günü! Ay bizim derinliklerimizdir. Onunla kurduğumuz ilişki, çok derinlerdeki insanlıkla kurduğumuz ilişkidir. Bizim bilinçaltı ya da bilinçdışı olarak isimlendirdiğimiz alan, aslında bizim kollektif bilincimizdir ki bu da bizim insan olma gerçekliğimizdir. Yolculuk karanlıktan ışığa doğru bir yolculuk! Işığı karanlığa taşıyacak olan bizden başkası değildir. Işık olan da karanlığın içinde sessizlik olarak yaşamı dinlemektedir. Birilerinin bu sessizlikleri seslendirmesi, ‘’ölü olanı diri yaşama çekmesi’’ demektir. İşte bu, uyanmak ve uyandırmaktır. Ruh ve beden tektir. Bunu anlamak, yolculuğun farkına varıp oradaki sorumluluğu almak demektir. Ayın bugün oğlakta oluşu, tüm bu anlattıklarımızı destekliyor; çünkü oğlak, Satürn yönetimindedir ve bu da ‘’sorumluluk ve disiplin’’ demektir. Aksi bizi beklemediğimiz sınavlara sürükleyecektir. Sınavı yaratan insandır. Işığını kırdığında, yaşam kırılır. Işığını koruduğunda, yaşam korunur. Bunları anlamak önemli!

Gün titreşimi bugün Güneş vurgusu gerçekleştiriyor. Bu gecenin karanlığından( bilinçdışı yolculuğu ) gündüzün( bilinç yolculuğu ) yeni zamandaki olgun bilincine ulaşabilmek demektir. Kahraman( yani biz ) yolculuğa merak ve heyecanla başlarız ve yeni şeyler deneyimlemek isteriz; çünkü deneyim bizi büyütür ve genişletir. Yaşama inişimiz tam da bunun içindir. Bu ancak dünyada gerçekleşir. Bu şekilde bir ustalaşma yolculuğu başlar. Görüp duyduklarımızla gelişiriz ve artık öyle bir an gelir ki insan göremeyip duyamadıklarına çekilir. Kader dediğimiz ses tam da burada duyulur. ‘’ Ötesi var! ‘’ denir ve burada inançlarımız, bildiklerimiz, doğrularımız erir ve kaybolur. Bildiklerimizden çok daha fazlası olduğuna dair deneyimler baş gösterir. İşte gerçek uyanış buradadır. İnsan en büyük gelişimini burada gerçekleştirir. Bilginin ukalalığının yerini, bilgeliğin derinliği ve samimiyeti alır. İşte tam da böyle bir dönemden geçiyoruz.

Rehber kartımız ‘’denge’’ yay burcu ve başka bilgilerde de Merkür ile ilişkilendirilir. Yay göz önünde bulundurulduğunda Satürnün yay transitini hatırlayabiliriz. Yukarıda yazdıklarımız bu durumu doğrudan destekliyor. Mekürse Tanrılar habercisi olarak bilinir. İşaretler dediklerimiz Merkür ile ilgilidir ve bu dönem bunları doğru okuyabilmek çok önemlidir. Delilik ile dahilik arasındaki o ince çizgi tam da böyle bir geçiş içinde değerlendirilir. Yeryüzü uyanıyor. Gökyüzü ile birleşiyor ve insan genişliyor. Kendi derinlerindeki öz ile buluşuyor. Onu açığa çıkarıyor. Savaş, bir yoldur ve bu yolda her can kendini bulur. Bunu anlamak önemli! Hatırlamamız gerekiyor. Sel alsa dünya, insan yaşar, dünya yaşardı ve insan dünya olup koruduğunda yaşamı, akan su yuvasını bulurdu. Şimdilik bu!

Bakalım İkizler burçlarda kendine dair neyi deneyimliyor? ( Bu arada arkadaşlar sadece Güneş burcunuzla benden harikalar yaratmamı beklemeyin! Burayı sadece bir fikir, alabileceğiniz bir şey var mı diye okuyun! Yükselen burçlarınızı, ay burcunuzu ve doğum haritanızdaki birçok önemli etkiyi göz önünde bulundurmamız gerekir gerçek bir yorum yapabilmek için! )

İKİZLER – KOÇ

İkizler koç ile kararlılığını açığa çıkarır. İkizler anda ‘’ Öyle mi, böyle mi ya da aslında şöyle mi? ‘’ derken koç çoktan onu çekip götürmeyi başarmıştır ve ikizler koç ile bambaşka bir hayat yolculuğuna ulaşır, yeter ki koça deneyimlerindeki bağlantıları kurdurmaya çalışmasın! Bu durum koçu zorlayabilir. Teslim olmak gerek!

İKİZLER – BOĞA

İkizler boğa ile yavaşlayacaktır. Boğa emin adımlar atmak ister. Birlikte çok eğlenebilirler. Boğanın sessizliği ve derin hissedişi İkizlere huzur verir. İkizler Boğa ile dinlemeyi öğrenir. Değilse boğa şişer şişer bir patlar ki eyvah eyvah! Birbirlerini duyabilmeliler!

İKİZLER – İKİZLER

İkisi de konuşmaya başlarsa ve ha bire birbirlerine ‘’ Aslında şöyle olsa… ‘’ moduna girerlerse yaprak gibi rüzgarda savrulurlar. Önce sakin olup konuları tek tek ele almalılar ve birbirlerini dinlemeliler.

İKİZLER – YENGEÇ

Yengeç ile ruhunun derinliklerine iner ve bütün olmayı deneyimler. Yengeç onun çok derinlerdeki ihtiyaçlarını sezer; bununla birlikte ikizlerin de onu anlamaya çalıştığını hissettirmesi gerekir. Aksi takdirde yengeç incinir ve orada işler karışabilir.

İKİZLER – ASLAN

Aslan ikizlerin doğasındaki gizli yetenekleri açığa çıkarmasına ışık tutar. İkizler birçok konuda çok yeteneklidir. Aslan ikizlerin dil kabiliyetinden büyülenecektir. Sahnenin ışıkları olabilirler. Keyifli bir ilişki olabilir, yeter ki birbirlerinden rol çalmaya kalkışmasınlar!

İKİZLER – BAŞAK

Merküryen doğaya sahip bu ilişki bir bilgi savaşına da dönüşebilir. Birlikte çok şey keşfedebilirler. İkizlerin yakadıklarını başak işe yarar bir hale getirebilir. İkizler başağın detaylarda boğulmasından onu alıkoyabilir. Başağın yakaladıkları arasında kurduğu bağlantılarla muhteşem resimler ortaya çıkabilir.

İKİZLER – TERAZİ

Onlar için bir odak yaratmak önemli olacaktır. Aksi takdirde istikrarsız bir gündem ortaya çıkabilir. Terazi kendini ifade edebilmeli, İkizler de( özellikle doğum haritasında ikizler vurgusu güçlü olanlar ) terazinin cümlelerini bitmeden tamamlamaya başlarsa terazi bir yerden sonra kendini kaybolmuş hissedebilir. Terazi kendini ifade edebilmeli!

İKİZLER – AKREP

İkizlerin bir yanı günde, bir yanı gecededir. Mitolojik hikayesinde ikizler altı ay yeraltında, altı ay yeryüzünde kalır. Akrep ikizlerin yeraltı yolculuğu olacaktır. Bu anlamdaki derin sezgi ve algısı akrep ile açığa çıkabilir. Çok gizemli sırları birlikte çözebilirler. Savaşmayıp sevişmek onlar için çok daha doğru bir seçimdir!

İKİZLER – YAY

Zıt burçlardır ve birbirlerini tamamlayabildikleri gibi birbirlerini itebilirler. Yaşamlarında kendi sınırlarını aşmak istiyorlarsa bir araya gelişleri çok değerlidir. Yay ile ikizler, bilginin derinlerine iner ve orada çok daha özel potansiyeller keşfeder. İkisi de özgür olmak ister ve yay kendiliğini sever. Birbirlerine izin vermeliler ve buluşma anları kendiliğindenlik taşımalı!

İKİZLER – OĞLAK

Oğlak ile ikizler, sorumluluk ve disiplin kavramlarını öğrenir. Oğlak bazen acımasız ve ketum olabilir. Bu kelebek doğasındaki ikizlerimizi incitebilir. İkizler oğlağa, kendini hazır hissettiğinde yüreğini açması için izin vermelidir. Sonuca ulaştırmak istediği bir konu varsa oğlak buna kolaylıkla yardımcı olabilir.

İKİZLER – KOVA

İkizler kovaya sürekli şaşırır. Kova sürprizli bir burçtur ve bu ikizler için yeni yeni keşifler demektir. Birlikte çok uzaklara yolculuğa çıkabilirler. Bu uzaklar zamandadır. Bilgilerini bir araya getirip çok eğlenceli resimler yapabilirler. Çok konuşup her şey lafta da kalabilir. Burada başlamak gerektiğini hatırlayabilmeleri önemlidir.

İKİZLER – BALIK

Onlar arasında ilginç bir büyü vardır. Balık göklerdeki bilgeliğiyle dünyada, biraz daha öğrenme ihtiyacı içindedir. İkizler bunu hemen fark edecektir ve balıktan göklerin hikayesini dinlemek isteyecektir. İkizler balıktan suyun hikayesini öğrenir.  Balığın onun çok derinlerindekini, o daha anlatmadan hissettiğini fark edecektir.

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ