5 Nisan 2016 Salı

5 Nisan 2016 Salı ( Gök Zaman Işığı )



Gün Titreşimi ( Numeroloji ) : 18 / 9

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Araba

Güneş : Koç

Ay : Balık ( 18:50 itibariyle boşlukta )

Günün Yöneticisi : Mars

Bugün Mars günü! Mitlerde ‘’Savaş Tanrısı’’ olarak geçen Mars, Yunan mitolojisinde Ares olarak çıkar karşımıza, en sevilmeyen, en çok utanç verici duruma düşmüş Tanrıdır. Phobos(korku) ve Deimos(dehşet) dört büyük yardımcılarından ikisidir. Ares’in bir destanda şu şekilde bahsi geçer:

Bulutları devşiren Zeus yan yan baktı, dedi ki;

Böyle ağlayıp durma dizimin dibinde dönek.
Olympos'ta oturan tanrılar arasında benim en tiksindiğim tanrısın sen!
Hep hır gür kavga, savaş senin işin gücün, ele avuca sığmaz huysuzluğun, biliyorum,
Annen Hera'dan miras sana.
Ben de ona zorla dinletirim sözümü,
Onun öğütlerinden geldi başına, ne geldiyse.
Ama böyle acı çekmene de dayanamam, benim soyumdan gelmişsin bir kere, benden doğurdu anan seni,
Yoksa bu yıkıcı bu karıştırıcı huyunla, bir başka tanrıdan doğmuş olsaydın sen,
Çoktan Uranüsoğullarının yurdundan ta aşağılarda bulurdun kendini.

Savaş, insanın kendiyle savaşıdır ve bu parça, hepimizde aktif olarak vardır. Kimimizde daha güçlü, kimimizde daha saklı! Savaşçı kahramanımız, yani o parçamız, bugün bilinçdışını temsil eden Ay, mistik yönelimleri temsil eden Neptün ve kadersel döngüleri temsil eden Ay düğümü ile kare yapıyor. Kare, onu oluşturan unsurlar arasında denge kurmamızı isteyen bir açıdır. Mars ‘’şeytan’’ ile bağdaştırılan Pluto ile akrabadır. Pluto, Mars’ın daha yüksek bir oktavıdır. İhtiyacımız olan, onu yok saymaktan öte onunla mümkün ilişkiyi kurmaktır; zira ‘’ Ama böyle acı çekmene de dayanamam, benim soyumdan gelmişsin bir kere, benden doğurdu anan seni, ‘’ derken Zeus, aslında bunu hatırlatmaya çalışmaktadır. Kötü, iyiden ayrı değildir. Tao felsefesini hatırlayın: ‘’ Her iyinin içinde bir kötü, her kötünün içinde bir iyi! ‘’ ve seçim, insanın yaşam olarak bedenlenişi! 

Mars, retro( geri hareket ) yapmakta olan Satürn ile kavuşum halinde ve kendisi de retro etkilerini yavaş yavaş göstermeye başlıyor. İçimizdeki fanatizm kendi şeytanımız olacaktır ve bu bize kendimizi her zaman utanç verici bir durum içinde buldurur; çünkü savaştığımız ve bu savaşta adil olmadığımız her an, kendi karanlığımızı yolumuza ekişimizdir. Bu mutlaka burun buruna gelip onun ne olduğunu hatırlayacağımızdır. Güç, sorumluluktur demektir ve bu daim sağduyu gerektirir. Korktuğunuz için değil, inandığınız ve bunun anlamının ne olduğunu bildiğiniz için adil olmak! İşte şimdinin en değerli ödevi! Mars yani Ares’in yasak aşk yaşadığı Afrodit( Venüs ) bugün Mars’ın yine yöneticisi olduğu akrep kadar rahat hissetmediği koç burcuna geçiyor. Venüs, yakın ilişkileri ve parayı temsil eder. Bahsettiğimiz bu ödev burada da derin bir anlam taşıyor. Şimdi iş, içimizdeki yakıcı gücü en doğru şekilde harekete geçirmekte! 

Ay balıkta, hava puslu, Ay düğümü ile karşıt, Pluto ile sekstil, Kiron ve Venüs ile kavuşum; puslar içinde kaybolmaktan öte o puslar ardında belki bu zamana kadar bu kadar yoğun varlığını hissedemediğimiz gerçekliği bulmamız gerekiyor. Şeytanımızla dost olmak! Jung’un dediği gibi ‘’ Kişi, karanlığın bilincine vararak aydınlanabilir. ‘’ 

Gün titreşimi bir şafak karanlığından bahsediyor ve rehber kartımız ‘’araba’’ ‘’bilinçli aklın gerçekliği anlamamızı sağlayan ikilik’’ ile kurduğu ilişkinin öneminden bahsediyor. Şimdilik bu! 

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ