25 Ekim 2015 Pazar

25 Ekim 2015 Pazar ( Ay Koçta )





Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 16 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Joker

Güneş : Akrep

Ay : Koç ( 08:21 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Güneş

Dün 14:19 itibariyle Ay, Mars ile karşıt yaparak boşlukta hareket etmeye başladı. İçsel bir savaş söz konusuydu. Bugün 08:21 itibariyle Ay koça geçti. İçerideki bu savaş bize bir bilinç kazandırdı, şimdi bu yeni bilinçle harekete geçme zamanı! Ayın koçta olduğu zamanlar, yeni başlangıçlar için harekete geçilebileceği zamanlardır. Koç başlatıcı bir enerjidir ve bu anlamda bizi destekler. Bedensel enerjimizin daha yoğun olacağı iki gündeyiz. Bu iki gün bedenlerimizi çalıştırabilmek için spor, dans, yürüyüş iyi gelir. Koç, başı temsil eder. Yapmak istediğiniz şeyleri yapın, aksi takdirde bu direnç size baş ağrısı olarak dönebilir. En azından bir adım atın! Hepsi bu!

Bugün Güneş günü ve gün titreşimi Marsiyen bir döngüden bahsediyor. Koç, Güneşin yücelerek asalet kazandığı bir burçtur ve Mars, koçun yönetici gezegenidir. Güneş akrepte ve onun da yöneticisi Mars, çok önemli zamanlardan geçiyoruz ve yeryüzündeki ölümü deneyimliyoruz. Yeryüzündeki ölüm nedir? ‘’ Ölmeden ölmek ‘’ ve bunu anlamak önemlidir. Bu zamanlar derin bir temizlik dönemi! Kapalı tuttuğumuz perdeleri açma vakti gelmiştir. Artık vakti geldi! İşte bu!

Rehber kartımız ‘’joker’’ bizden yeni deneyimlere doğru yol almamızı istiyor. Bugün siz siz olun rutini kıracak bir şeyler yapın, iyi gelecektir. Ben dün gece uzun süredir yapmadığım bir şeyi yaptım ve saatlerce dans ettim, karanlıkta ve mistik müziklerle! Öncesinde bir nefes çalışması yapıp ardından kendimi meditasyona bıraktım. Musluklar açıldı daha başlarken o an n’olduysa! Dans iyi geldi! Danstan sonra ılık bir duş aldım, televizyonda da ‘’ Aşk Tesadüfleri Sever ‘’ filmine denk geldim, ağla ağla içim çıktı! Filmin temasında ölüm vardı ve şunu hatırladım: ‘’ Güneş akrepte ve ölmeliyim ki yenide doğabilmeliyim! ‘’ 27 Ekimde Boğa- Akrep aksında bir dolunay gerçekleşiyor ve şu an ona doğru ilerliyoruz. Etkisine girdik bile! Artık yaşamda neyin vaktinin çoktan gelmiş olduğunu hatırlamalıyız ve yükleri bırakalım ki o kapıdan, kendimize sığıp geçişimizi sağlayalım! İşte bu!

22:03’te gökyüzünün iki iyicil gezegeni başakta birleşiyor! Bu birleşim çok büyük bir anlam taşıyor. İlişkiler büyük bir derinleşme sürecine giriyor. Gökyüzünün hakimi Jüpiter( Zeus olarak bilinir mitolojide ) ile Aşk Tanrıçası Venüs( Afrodit ) buluşuyor. Başak onları çok önemli bir safiyette buluşturuyor. Bu buluşma, bolluk ve bereket, faydalılık olarak kendini gösterir. Normalde Jüpiter zararlı, Venüs düşük konumdadır başakta! Cevabı kendimizde bulmak yerine, dışarıda aramak ve dışarıdaki durumların değişmesi gerektiğini vurgulamak isteyebiliriz. Bu bizim çözüm şansımızı elimizden alır. Her şey önce bizdeki değişimi sağlama sorumluluğundadır. Bizlere de bu tema yükleniyor. Neyin bize ve bizim neye hizmet ettiğimizi bulmak ve buradaki odağın bilinciyle yolda olabilmek, işte bu önemli! Şimdilik bu!

Bakalım Zodyağın bilge savaşçısı burçlarda neyi deneyimliyor olabilir?

YAY – KOÇ

Yay koçu eğitmek ister. Koçun mekanizması, ne biliyorsa ne kadar biliyorsa bilsin dürtüsel temellidir. Koç deneyimlemek ister, buna aşk duyar. Atlar, cesurdu o! Bu yayı ateşleyecektir. Birbirlerine alıştıklarında bambaşka dünyalarda bulabilirler kendilerini, iyi yol arkadaşı olurlar, birbirleriyle savaşmaya kalkmadıkları müddetçe!

YAY – BOĞA

Yay boğada güvenli suları deneyimler. Boğayı fazla şişirirse boğa patladığında neye uğradığını şaıracaktır. ‘’ Bunu ben yapmış olamam! ‘’ diyeceği kesin yayın! Yayın içi fıkır fıkırdır. Boğanın ona ayak uydurması kolay olmaz! Birbirlerinin ihtiyaçlarını anlamalılar. Yay boğada yaşamın sesini dinlemeyi öğrenir.

YAY – İKİZLER

Bu zıt burçlar birlikte çok şey öğrenebilirler ve öğrenmek ikisi için de vazgeçilmezdir; bununla birlikte ikizler bir şeyin derinliklerinde çok da takılmak istemez, ihtiyacı olanı alıp yeni bir deneyime doğru yola çıkmak ister. Yay bulduklarının içinde büyüyüp genişlemek ister. Bu iki değişken burç birbirlerine kendi hallerinde olma izni verirse bu ilişki bir keşif yolculuğu olabilir. İkizlerin açtığı kapıları yay büyütür ve genişletir.

YAY – YENGEÇ

Yayın bilgeliği ile yengecin güçlü sezgileri birleştiğinde derin sırların kapıları aralanabilir; bununla birlikte yayın hayvansı yanı( yarı insan yarı at olan sentor ile sembolize edilir ) yengeci incitebilir. Yay bunu unutur; bununla birlikte yengeç çoktan kabuklarının ardına çekilmiştir ve gardını almış beklemektedir. Birbirlerini anlayabilmeleri önemlidir.

YAY – ASLAN

Bir ego savaşına girmedikleri müddetçe çok keyifli zamanlar geçirebilirler. Aslan, yayın içindeki o coşkuyu açığa çıkarmasına ışık tutabilir. Yayın içinde de bir çocuk vardır. Aslan bu çocuğu harekete geçirir. Yay yine de bilge bir havaya bürünerek o çoçuğa bir şeyler anlatmaya çalışma durumunda da bulabilir bir an kendini! Aslanın derinliğini keşfettiğinde bu ilişki daha büyülü bir hal kazanır.

YAY – BAŞAK

Yay başak ile birçok şey öğrenir. Başak ona tüm bildiklerini daha pratik bir şekilde kullanmayı öğretir. Bazen başağın detayları yayı yorabilir; bununla birlikte bu bir araya geliş değerlidir. Jüpiter ve Merkür bir araya gelerek derin mesajlar alabilir. Birbirlerine güvenip belli bir odağı ve bazı sınırları koruyabilmeleri önemlidir.

YAY – TERAZİ

Büyülü bir ilişki! Yeter ki yay kendini ifade etmeye çalışırken terazinin de kendisini ifade etmesine ışık tutabilsin! Terazinin naif doğası yayın bilge ruhuyla muhteşem bir çizgi yakalayabilir; bununla birlikte hayvansı yanı terazinin baskılanmasına sebep olabilir. Bir bakmışsınız terazi almış başını gidiyor, yay çok daha önce yeni bir yolculuğa çıkmayı seçmemişse! Paylaşabilmek!

YAY – AKREP

Akreple derin suları keşfeder yay, akrepteki gizem ve kendine has duruş yayı çekecektir. Tutkuda buluşabilirler. Özel şeyler deneyimlerler. Savaşmak yerine sevişmek daha lehlerine olur. Aksi takdirde sert darbeler alabilirler. Bol bol ifade edip dinlemeye ihtiyaçları var birbirlerini! Akrebin duyguları yaya biraz yabancı gelebilir. Yay akrepte korkularıyla yüzleşir ve ölüp yeni bir bilinçle doğabilir.

YAY – YAY

Birbirlerini hedef almadıkları sürece şimdilik her şey yolunda! Her ne olursa olsun yay içinde savaşçı bir ruh taşır ve onun bir hedefi olmalıdır. Ortak hedefte buluşurlarsa iyi bir savaş ortaya çıkarabilirler ve bu savaş bilgi üzerine kuruludur. Aksi takdirde dağılırlar. Herkes kendi yoluna gider. Ortak paylaşım alanlarının net belirlenebilmesi önemlidir.

YAY – OĞLAK

Yay oğlak ile daha sert bir zeminin varlığını keşfeder. Zeki yayın özgürlüğüne düşükünlüğünü dikkate alırsak, oğlak onun için biraz zorlayıcı bir deneyim olabilir. Nihayetinde oğlak kuralları olan ve buna da sıkı sıkı bağlı bir burçtur. Birbirlerini anlayabilirlerse yay yaşamda bir yol kazanır, oğlak da kendi esnemesini sağlayarak yeni bir sistem oluşturur. Bu her ikisi için de önemlidir.

YAY – KOVA

Onlar birbirlerini merakla süzerler. Zodyağın iki orijinal tipi birbirlerinden birçok şey öğrenebilir. Çığır açıcı düşünceler kendiliğinden akabilir. Uzun sohbetler keyifli olabilir. İkisi de özgürlüğüne düşkündür. Çok modern bir ilişki ortaya çıkar. Zekaları birleştiğinde insanlık için çok özel keşifler açığa çıkabilir.

YAY – BALIK

Jüpiterin yönettiği bu iki burç kendi ilginçlikleriyle bir araya geldiğinde ortaya neler çıkar hiç bilinmez! Yayın bilgeliğinin ardında bazen maskeler ve içselleştirilememiş bilgiler göze çarpabilir. Balık da Neptünün bulanık halleriyle bazen ele avuca sığmaz bir belirsizliktedir. Birbirleriyle iletişim kurabilmek için birleşebilecekleri nokta Jüpiterin onlara hediye ettiği ‘’derin bilgelik ve anlayış’’tır. Bunu başardıklarında, ruhun derinliklerinde, kimselerin seslerini duyamayacağı oyunlar oynayabilirler.

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ