27 Eylül 2015 Pazar

28 Eylül 2015 Pazartesi ( DOLUNAY- AY TUTULMASI )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 27 / 9

Günün Rehber Kartı :  Güç

Güneş : Terazi

Ay : Koç

Gün Yöneticisi : Ay

Bugün 05:50’de Koçun 4. derecesinde Dolunay ve Ay tutulması gerçekleşiyor. Ay Koçun 4. derecesindeyken, Güneş de tam karşısında Terazinin 4. derecesinde olacaktır. Burada karşıt açı söz konusudur. Bunu şöyle bir cümleyle açıklayabiliriz: ‘’ (Fatihler/öncüler) kabilesinde bulunan (kadın kahraman/anne), meydan okuyan rakibi, (iyi eğitimli sanatçılar/diplomatlar) kabilesinde bulunan (kahraman/baba) ile karşı karşıya geliyor. ‘’ Burada olanı çok iyi anlamamız gerekiyor; çünkü dünya yani biz, tam da bunun ortasında kalıyoruz.

Bakalım gün ışığında neler okuruz? Gün titreşimi ‘’ İç sesini duy, bunu anlamakta ve işaretleri algılamakta cesur ol ve bunun içinde olduğunun, olanın da senin içinde olduğunun farkında ol! ‘’ Satürnyen bir döngü, Ay ve Marsın birleşiminden bahsediyor. Ayın Koçta olduğunu, Koçun yönetici gezegenin Mars olduğunu düşünürsek, buradaki işaretleri okumak daha da büyük bir önem kazanıyor.

İç sesimiz, yüreğimizin sesidir. Orada barış ve sevgi vardır. Korku ve endişeyse hissettiğiniz, bilin ki bu egonuzun sesidir. Size huzur ve güven veren, Yaradanın sesidir ve onun ışığında kalın. Emin olun karşınızda duran ne varsa, size sizden bir ses taşır. Onda kendinizi görün ve yüreğinizin yüreğinize cevabını ‘’ sizden size ‘’ alın. Ona söylediklerimiz aslında kendimizedir ve ondan duyduklarımız, aslında kendimizdendir ve biz hepsinde o tek olan sesi duyabildiğimizde, yol da açılabilir. Bunu anlamak önemlidir. İşaretleri okuyabilmek! Boşa ilk vahiy ‘’ Oku! ‘’ değildir. Okuyabilene aşk olsun! Zorluk da kolaylık da anda ve o an ışığında kendimizden kendimize, doğmayan güneş yoktur, bitmeyen gece, gecenin ışığı yüreğine indiğinde( dinlenmek ve ışığa hazırlanabilmek ) doğan gün artık ışığın olacaktır. İşte bu!

Rehber kartımızın ‘’güç’’ olduğunu görüyoruz. 11. kart olan ‘’güç’’ 2’nin gölgesidir. Bu kart bize karşıtımız olanı verir. Ne ilginç! 2, Ayı anlatıyor ve bugün ay tutulmasında Güneş tam onun karşısında bulunuyor ve rehber kart, Güneşin yöneticisi Aslan burcu ile ilişkilendirilen ‘’güç’’ geliyor. Burada çok özel bir şeyler var, heyecanlanıyorum! Bize ‘’ Karşıtın olduğuna inandığın ne varsa onunla barış ve işbirliği içinde ol! ‘’ diyor. Kapı sadece bu olabilir kendimizden kendimize açılan! Herkes ‘’ruh ikizi’’ derdine düşer. ‘’ruh ikizi’’ senin tam zıttın olduğuna inandığın her neyse odur ve bu her zaman ‘’tutkulu aşk’’ temasında işlenmez. Farklı olduğuna inandığın; bununla birlikte seni çeken ne varsa onunla imzaladığın barış kendinle imzaladığın barıştır. Düşman saydığın belki sana en büyük yaşam dersini armağan edecek olan ışıktır. Yeter ki almayı bil!

Ay bugün Koçta ve gün yöneticisinin de Ay olması bugün Ay temalarını çok daha ön plana alıyor. Mars Başakta bu arada, çok da kaptırmadan, yararlı- yararsız ayrımını koruyarak! Ay için ‘’ duygular, tepkiler, anaçlık, evcimenlik, hafıza, alışkanlıklar, beslemek, yetiştirmek, değişken ruh halleri, dalgalanma, kalıtsal nitelikler ‘’ denmiş. Duyguları yokluyor ve tartarak onları takipte kalıyoruz. Tepkilerimizde cesur; bununla birlikte adil olma gerçeğini koruyoruz. Anaçlığı baskıcı bir politakaya getirmiyoruz. Evcimenliği abartıp evden çıkmamazlık etmiyoruz. Hayat dışarıda zira ve bizim orada olmak için evlerimiz var. Hafızamızı yoklerken işi ‘’arabesk’’ bir tutuma indirgemiyoruz. Hatırlamaya değer olan ve mutlaka bunu yapmanın işimize yarayacak olduğu! Alışkanlıklara küçük meydan okuyuşlar olabilir! Eve farklı bir yoldan giderken evin yolunu kaybedecek gibi değil tabii! Neyi beslediğimizin bilincinde, bize bir kapı olabilecek olanı besliyoruz. Sevgi ve barış ile açılan yolumuz olsun ki beslediğimiz, onunla doğsun yarından bugüne olan beslenişimiz! Kendimizi yetiştiriyoruz tüm bunlarla daha temiz yarınlara! İnişler çıkışlar olabilir, sorun yok, mühim olan dengeyi bulabilmek! Salınımlar olsun, merkez bulunsun yeter! Dalgalanmadan durulmazmış zaten, o da tamam! Kalıtsal nitelikler, köklerimizdeki gücü açığa çıkarmaktır ki ‘’güç’’ün yolu barıştan geçiyor, barıştığımız gerçek güce açılan kapı oluyor, kapsayan genişliyor, tüm bunları anlamak önemli! Yarım, bizimle tam oluyor ve biz onunla tam!

Şimdi ilk kurduğumuz cümleye tekrar bakalım: ‘’ (Fatihler/öncüler) kabilesinde bulunan (kadın kahraman/anne), meydan okuyan rakibi, (iyi eğitimli sanatçılar/diplomatlar) kabilesinde bulunan (kahraman/baba) ile karşı karşıya geliyor. ‘’ Ne ilginç değil mi? Normalde babanın duracağını düşündüğümüz yerde anne ve annenin duracağını düşündüğümüz yerde baba duruyor. O zaman içimizdeki anne sevgili beyler ve içimizdeki baba sevgili hanımlar! Bu da demektir ki içimizdeki kadın ve içimizdeki erkek, olmadığımıza inandığımız ne varsa sınavımız onunladır ve şimdi savaş değil, şimdi işbirliği zamanıdır. Aksinde olan, Yaradanın sesini duyamamış sayılacaktır ve bunun ne anlama geldiğini hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Muhakkak ki her can duyar, muhakkak ki her can duyar, Amin!

ve gelelim ‘’AŞK DETOKSU’’muzun 6. gününe, bakalım neler var bizi bekleyen, bu çalışma bugün( dolunay- ay tutulması ) için de bir ışık olacaktır, şimdi parmaklarıma bırakıyorum:

‘’ Bugün ışık zamanlardan bir çalışma gerçekleştiriliyor ve yüreklerimizdeki çok özel bir ışık uyandırılıyor! Şimdi gözlerinizi kapatıp üç kez şunu tekrarlamanızı istiyoruz: ‘’ Çok seviyorum… Çok seviyorum… Çok seviyorum… ‘’ Her seferinde gözünüzde canlananlar( hissettikleriniz, duyduklarınız ) nelerdi? Şimdi bir kez daha tekrarlayabiliriz gözlerimizi kapatarak bunu ve şimdi üç kelime seçin tüm hissettikleriniz arasından! Biliyorum, ne bu ‘’üç kelime’’ler diye soruyorsunuz! Bunlar bizim ruhumuzun haritalarını açığa çıkaracak koordinatlardır. Çalışma tamamlanışına doğru size bunlardan ayrıca bahsedeceğiz ve şimdi üç kelime( demin seçtiğimiz ) ile bir derinleşmeye girişelim! Derin nefesler ve işte şimdi oradayız! Derinliklerimizde doğan güneşte neler hissediyoruz? Neleri duyuyor ve görüyoruz? Takip etmeye çalışalım! Şimdi resmimizi yapalım ve bu resme bir isim koyalım! Bu resim, bugünkü ışığımız olsun! Daha yolculuk yeni başlıyor! Sabırlı olun, daha neler var! Yüreğim dolusu sevgiler… İşte bu, şimdilik! ‘’
ve işte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ

27 Eylül 2015 Pazar ( AŞK DETOKSU 5. Gün )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 26 / 8

Günün Rehber Kartı :  Araba

Güneş : Terazi

Ay : Koç ( 22:28 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün gün titreşimi, bize içsel çekilimimizin ve bu anlamdaki yoğunlaşmamızın yüksek bir gün olacağından söz ediyor. Bugün hassas bir tartıya ihtiyacımız var okumak, anlamak ve buradaki mesajları almak için, aklın( içsel ve dışsal bütünlük) ışığında kalmalıyız. Adil olmanın önemli olduğu bir gündeyiz, hem kendimize hem çevremize karşı!

Rehber kartımızın bugün ‘’araba’’ olduğunu görüyoruz. Bu kart, kimi bilgilerde yengeç ile ilişkilendirilir ve kimi bilgilerde gölgesi olan 16. kart( kule ) ile Marsı temsil ettiğinden bahsedilir. Her anlamda artık yola çıkılan bir karttır ve yaşamla bütünleşme başlamıştır. 

Güvenlik alanı( şehir ) arkada bırakılmıştır. Artık bizi koruyan surların dışına çıkılır ve bu, savaşın başlangıcıdır. Aslında buradaki savaş, kişinin yaşamın içinde olmayı seçişi ve rol alışı, bu süreçteki gelişim yolculuğudur. ‘’ Artık yola çıkmalı! ‘’ dendiğinde bu, kararı bir şeye doğru akan yüreğimizin zaten vermiş olduğunu, bize düşenin onun peşinden gitmek için cesaret etmek olduğunu anlarız ve demek ki bu dolayda, artık yola çıkmalı!

Dün 19:33 itibariyle Ay Pluto ile altmışlık yaparak boşlukta hareketine başlamıştır. Pluto, bir insanın gücünün ulaşabileceği şimdilik bilinen son noktadır; bununla birlikte kişi bu süreci çok iyi yönetmelidir. Pluto size yıkıcı gücü de yapıcı gücü de fark gözetmeksizin verebilir; bununla birlikte yıkan, kendini yıkar, bunu çok iyi anlayabilmelidir. 22:28’de Ay, koç burcuna geçene kadar boşlukta kalacak. Ayın boşlukta olduğu zamanlar, içselleşmek için daha uygun zamanlardır. İnsan kendini dağılmış, genişlemiş hissedebilir. Bulanık bir hava hakim olabilir. Çok büyük kararlar vermemeye çalışın, zihin faaliyetleri biraz daha durgunlaşır( Merkür de hala retroyken ), yüreğinizin sesini dinleyin ve içsel çekiliminizin size hatırlatmaya çalıştığı her neyse bunun ardındaki gücün ışığını keşfedin!

Bugün gün yöneticisinin Güneş olduğunu görüyoruz. Bu ‘’ Ben kimim? ‘’ sorusunu beraberinde getirir. Bugün kendinize şu soruları da sorabilirsiniz: ‘’ Ne tür deneyimler kendimi tanımamı güçlendirme ve netleştirmede yardımcıdır? Kişisel gücümü nerede bulabilir ve geliştirebilirim? Dünyaya bakışımı hangi bilinçsiz önyargılar yönlendiriyor? ‘’ İşte bu farkındalıklar bugün öne çıkacaktır. Bugün Ayın sisinin içinde Güneşten dökülen ışık huzmeleri seçiliyor. Belki de Güneşi hiç böyle yoğun hissetmemiştiniz, böyle bir gün!

ve gelelim ‘’AŞK DETOKS’’umuzun 5. gününe, bu çalışmaya istediğiniz günden başlayabilirsiniz, önceki günleri de okuyup gerçekleştirebilirsiniz, çok keyifli bir çalışma ve ben yaşamımda bazı değişimleri gözlemlemeye başladım, kendimle ilgili önemli şeyler fark ediyorum, fark etmediklerimiz kaderimiz olur, dışına çıkmak, onu fark edip yola çıkmakla olur, şimdi bakalım parmaklarımız neler yazıyor?( son ana kadar ne yazacağımı hiç bilmeden o an ışığında yazıyorum! )

Bugün yaşamın ışığını yakma yolunda bir çalışma gerçekleştiriyoruz ve şimdi, dün yaşamınızda neler fark ettiğinizi aklınızdan geçirin! Dün size daha farklı hissettiren ne yaşandı? Dün önemli bir gündü, sabah uyanışınızdan akşam yatışınıza kadarki süreyi düşünün ve şimdi, üç kelime bulun bu gün( dün ) için! Peki, şimdi bu kelimleri yan yana koyun ve üçünü de kapsayacak bir cümle kurun ve şimdi, gözlerinizi kapatın, derin derin nefesler alın ve içselleşmenizi gerçekleştirin, gözlerinizi açtığınızda ilk aklınıza gelen üç kelimeyi yazın, bir resim yapın ve şimdi bu resme bir ad verin! İşte yeni günün mesajı! Bugün size bu mesaj kanatlanıp gelebilir, takip edin ve bakın ki görün! İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ