5 Eylül 2015 Cumartesi

6 Eylül 2015 Pazar ( Venüs sahalara geri dönüyor )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 23 / 5

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Araba

Güneş : Başak

Ay : Yengeç ( 20:39 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün güzel bir gün, gün titreşimi Ay ve Venüs vurgusu yaparak bizi boğa burcuna götürüyor. Ay bizim saklı kişiliğimizdir, Venüs bizim ilişki doğamız ve bu anlamdaki uyumumuz ve bütünlüğümüzdür ve boğa teması bize sahip olduklarımızı ve bunu nasıl kullandığımızı ve bu noktada ne kadar esnemeyi başardığımız hatırlatır. Bugün güven duymak istiyoruz ve bu güvenin ne anlama geldiğini sorguluyoruz. Güvenmek istiyorsak işe kendimizden başlamalıyız, kendimize olan güvenimiz her şeye olan güveni de beraberinde getirecektir, değilse hep süreçler bizi eksik bıraktığımız kendimizle karşı karşıya getirecektir. Her şeyin bize bizi yansıtmak üzere karşımıza dikildiğini hatırlamak gerekir, bizde yarattığı duygu ne kadar güçlüyse bize anlatmaya çalıştıkları da o kadar önemlidir. Bunun ne anlama geldiğini anlayabilmek gerekir.

25 Temmuzdan bu yana geri harekette olan Venüs nihayet bugün 11:29 itibariyle ileri harekete geçiyor. Venüs ilişkiler ve sahip olduklarımızla ilgili önemli vurgular yapan iyicil bir gezegendir. Retro döneminde bu enerjiler içe dönmüştü. İlişkiler sorgulanmıştı, sahip olduklarımız gözden geçirilmeye başlanmıştı, keyif alamaz olmuştuk; bununla birlikte şimdi bu anlamdaki gücümüz daha bir destekleniyor. Aşk gezegeni Venüs sahalara geri dönüyor ve kendimizi daha canlanmış hissetme şansımız doğacaktır. Retro dönemi iyi bir temzilik dönemi oldu yaşamımızda, bizimle olmayı hak edenler bizimle kaldı, bunu başaramayanlar yol aldı. İçsel dönüşümlerimizde önemli farkındalıklar yaşandı ve bunlar önemliydi. Bu dönemi bir hazırlık dönemi olarak da düşünebilirsiniz. Yeniye yer açılması için kıyıda köşede ne kalmışsa onlar artık ortadan kaldırılmalıydı ve dip bucak temizlik yaptık, yapıldı.

Günün ilk saatlerinde( 02:10 ) Güneş ve Pluto üçgeni yaşandı. Bugün gün yöneticisi de olan Güneşin karanlık tabiatlı Pluto ile bu iyimser yaklaşımı bizi bir yüzleşmeye götürebilir ki bu saatlarde afakanlar halindeydim; bununla birlikte bu mutlaka ki bize kendimizle ve potansiyellerimizle ilgili önemli bir farkındalık getirecektir. Plutonun gücü acının çok ötesine geçtiğimiz o anın ışığındadır. Pluto ‘’ Öldürmeyen her darbe güçlendirir. ‘’ der ve siz bunun aslında sadece bir yol olduğunun farkına vardığınızda çözülmeler gerçekleşir. Acıyı yaratan insanın bilincidir, bu kesin ve muhakkak onun kaynağının farkına varıldığında ki çok kez egonun sıkışmışlığı, korku, endişe ve bastırılmış öfkedir burada karşımıza çıkan, bunun ötesindeki yaşam ışığının farkına varılabilir.

Ay bugün 20:39 itibariyle yengeçe geçiyor. Sulu sepken bir iki güne hazırlıklı olun; bununla birlikte Ay yengeçte, yöneticisi olduğu burçtadır. Hislerimiz de güçlü olacaktır. Şifa çalışmaları gerçekleştirilebilir. Alınganlığı bir kenara bırakıp yüreğinizin size anlatmaya çalıştıklarını anlayın ve çözümcül bir bakış açısı geliştirmeye çalışın. Anne ve annelikle ilgili önemli gelişmeler gerçekleşebilir. İçinizdeki şefkatin farkına varın; bununla birlikte şefkatin hesapsızca karşımızdakinin tüm sorumluluklarını onun  yerine üstlenmek de olmadığının farkına varın. Herkes kendi beninde yaşar ve bu birliği hissetmek olur. Yol olun; bununla birlikte kendisi olmayın, bu kendinizden çıkmak olur. Yaşam bizim onu okuyup anlamamız içindir ve gördüklerimiz bizim onunla hatırlayacaklarımıza gebedir ve herkes kendini yolunda yeterli bir ışığa sahiptir. Bizim sadece hatırlamamız gerekir ve bu bizimle birlikte tüm yaşamda hatırlananların da kendisi olacaktır. Duymayanlar görür, bunu anlamaya çalışın. Anlatmaktan daha değerli olan, anlamak ve bu farkındalık ile hareketi korumaktır. Bu en çok fark edilen olacaktır. Çocuklarımız için de bu geçerlidir. Onlara öğüt vermeyin, onlara olduğunuz halinizle doğrudan ya da karşıt rol model olduğunuzu hatırlayın. Kendinize değer vermediğinizde ona değerli olduğundan bahsedemezsiniz ve bunun öneminden, kendi sorumluluklarınızı bilip buradaki sınırları koyamadığınızda, yeri ve zamanında bunları da esnetmeniz gerektiğinin farkına varamadığınızda, bu anlamda kontrol kuramadığınızda ona kendi sorumluluklarını bilip yaşamda sınırlar koyma gerekliliğinden, yeri ve zamanında bunları esnetmenin öneminden, buradaki kontrolden bahsedemezsiniz ve şunu bilmek gerekir, onlar bizim ışığımızla doğduysa, mutlaka bizim o ana kadar getirdiğimiz ışığın ötesindedirler. Yaşam böyledir, her can, kendinden bir adım ötedekine gebedir. Çözdüklerimiz onlarda yeni ışıklara açılan kapılar, çözemediklerimiz onların devam ettirecekleri yolculuğun ışığı olacaktır ve onlar bu konuda hep daha yetenekli olacaktır. Bu bilimsel olarak da böyledir. Onların güvene ihtiyacı var. Onlara güvenin, bu hatırlamak olacaktır. Annenizin ve babanızın gözlerinizin içine bakıp ‘’ Sana ve seçimlerine güveniyorum. ‘’ dediği anı hatırlayın, dememişse de demiş olduğu anı yaratın ve neler hissettiğinize bakın, neler hatırladınız? İşte bu önemli!

Ay 02:05’ten bu yana itibariyle Uranüs ile bir altmışlık yaparak boşlukta hareket ediyor, akşam saatlarinde Ay yengece geçene kadar çok büyük kararlar almamaya bakın. Biraz daha kendi içinizi dinleyin; bununla birlikte içinizin yersiz gevezeliklerine de izin vermeyin. İşinize yarayanı alın değilse bırakın. Bugün biraz daha gün rutininde kalabilirsiniz. İçsel çözülmeler yaşayabilirsiniz. Gün titreşimindeki Ay ve Venüs vurgusunu hatırladım, ne kadar ilginç, iki önemli tema var bugün hakikiten, duygularımız ve onları nasıl yansıttığımız ve bu anlamdaki tutarlılığımız ve bunun temelini oluşturan farkındalığımız, işte bunlar önemli!

Bugün rehber kartımızın da ‘’araba’’ olduğunu görüyoruz. ‘’araba’’ yola çıkmaktır, Marsiyen bir etki taşır ve bu ‘’harekete geçme zamanı’’ demektir; bununla birlikte Ayın boşlukta olduğunu da hatırlayın ve şimdilik önceden planlayıp kararlaştırmış olduklarınızın ışığında kalın. Cesur olun; bununla birlikte bu cesaret her şeye rağmen yaşamın ışığına güvenmek ve onunla yol almaya devam etmek adına olsun ki bunu başarmak, her şeyin kendiliğinden çözülüşünü beraberinde getirecektir. Gerçek ışık yoldadır ve insan bu yolun ne anlama geldiğinin farkında olmalıdır. Bugünlük de bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ