11 Aralık 2015 Cuma

11 Aralık 2015 Cuma ( İçsel Büyüme )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 13 / 4

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : İmparatoriçe

Güneş : Yay

Ay : Yay

Gün Yöneticisi : Venüs

Bugün Venüs günü ve günün ‘’AŞK’’ olması dileklerimle… Yeni ayın böyle güzel bir güne denk gelmesi ne hoş! İnsanın aklına aşkın ne olduğu sorusu geliyor. Aşk bir haldir. O her şeyde, her şeyle olabilir. İhtiyacımız olan yaşamdaki coşku ve bunu besleyen tutkuyu uyandırabilmektir. Severek yapabildiğimiz her şey aşk olur. Bizi kendimize ve kendine götürür. Orada her şey birleşir. Yeni ay, yay burcunda gerçekleşiyor. Yay, bilgeliktir. Bilmek, deneyim ile mümkün olabilir. Derinliklerimizdeki cesareti uyandırabilmek ve bizi çağıran her neyse, onun sesini duyabilmek… Bunlar önemlidir. 

Günün ilk saatlerinde( 00:22 ) Ay- Mars sekstili söz konusuydu. Bu açı, yüksek potansiyelli duygusal bir güç göstergesidir. Duygu derinliklerimizle içimizdeki savaşçı güç birleşiyor ve bu bize olayları daha iyi tahlil edebilme şansı kazandıyor; bununla birlikte sabah saatlerine doğru( 04:56 ) da Ay- Jüpiter karesi göze çarpıyor. Burada biraz daha inişli çıkışlı duygular gündeme gelir. İhtiyacımız olan daha realist yaklaşımlardır. 

Öğle saatlerinde( 12:28 ) yay burcunun 19. derecesinde yeni ay gerçekleşiyor. Yay burcunun şanslı doğası yeni başlangıçların ruhu için itici bir güç oluşturacaktır; bununla birlikte Jüpiterin başakta olduğunu da hatırlayalım ve onu düzenleyen Merkürün Oğlakta olduğunu, ihtiyaçlar, öncelikler, yaşamsal gerçeklikler ve bu anlamdaki sorumlulukları göz önünde bulundurarak adımlar atalım! Duygularımızı mantığımızla birleştirmenin daha kolay olduğu bu zamanda, analizlerimizin gücü önem taşımaktadır. Olgunlaşma derecesinde gerçekleşen bu yeni ay, doğru etkiyi ortaya koyup içsel cevaplara ulaşabildiğimizde bizi kendimiz ve yaşam ile ilgili anlamlı farkındalıklara taşıyacaktır. Bu farkındalık da önümüzü açacak ve bizi ihtiyaç duyduğumuz bir yarın ışığına ulaştıracaktır. Çok geçmeden( 13:10 ) Ay- Venüs oktili( yarı kare ) gerçekleşiyor. İlişkilerimizdeki ifadenin ve süreçlerdeki netleşmelerin, bu anlamdaki birlikteliğin önemi yükselir. Biraz kendimizle kalmak isteyebiliriz, doğal karşılayın ve doğru kelimeleri bularak kendimizi ifadenin önemini hatırlayın! Akşam saatlerinde( 18:50 ) Ay- Merkür kavuşumu gerçekleşiyor. Bu bize kendimizi ifade etmeyi kolaylaştıracaktır. Önemli görüşmeleri mümkünse bu saatlere bırakabilirsiniz. 

Gün titreşimi bizden ölmemizi ve ipleri ele alarak yaşam hakimiyetimizi sağlayabilmemizi istiyor. Yeni ay bunun için çok uygun bir zamandır. Rehber kartımız ‘’imparatoriçe’’ bize bugünün, yarını yaratan ışık olduğunu hatırlatıyor. Bugün ektiklerimiz, yarının hasatına gebedir ve bunu anlamak önemli! Şimdilik bu ve bakalım yeni ay burçlara neler söyler?( Hangi evlerinde gerçekleştiği ve rehber tarot kartı! )

KOÇ( 9. Ev- Güneş Tanrısının Evi / Şeytan )

Koçlar için bu yeni ay büyüme ve genişleme dönemi! İçlerindeki dürtüleri çok iyi yönetebilmeleri ve yoğun savaşçı güçlerini en doğru şekilde yönelendirebilmeleri önemli! Dışarıda bastırılan savaş, iç savaş yaratır ve bu daha büyük ve kontrolsüz bir savaşa gebedir. Bir karar verin ve ona, inancınızın gücüyle ilerleyin! 

BOĞA( 8. Ev- Ölüm Evi / Büyücü )

Artık değişimin vakti gelmiş bulunuyor! Ölmeden doğamazsınız! Yetenekleriniz, yaşam ile kurduğunuz uyum ile kendini ifade edebilir. Harekete geçin, süreçlerdeki size anlatılmaya çalışılanı alın, düşüncelerinizi odak ve kararlılığınızla besleyin, yaşamda yeniyi yaratıp onda köklenin! Eski artık bitti! 

İKİZLER( 7. Ev- Batış Yeri / Adalet )

Bu batış, Güneşin batışıdır ki Güneş benliktir. Adalet kartı, benzer temadaki terazi burcu ile ilişkilendirilir ki yedinci ev, terazi burcunun doğal evidir. İlişkilerdeki yansımalarınız sizi kendinize götürür. Şimdi uyum sağlama ve gördüklerimizde olanın, bizde olana açılan kapılar olduğunu hatırlama zamanı! Adil olun! Hem kendinize hem de her şeye; çünkü her şey aslında siz! Kendinizle iletişim kurun!

YENGEÇ( 6. Ev- Hizmetkarlar Evi / Ay )

Yaşamda önceliklerinizi belirleyin! Emeğinizin değerini hatırlayın ve onu işinize yarayacak unsurlara taşıyın! Belki birçok şey sizi haddinden fazla zorluyor gibi gözükebilir! Sadeleşin ve bunun bir şafak karanlığı olduğunu bilin! Duygularınızı biriktirmeyin, onları sadece yaşayın, oradan ihtiyacınız olanı alın ve devam edin! Gerçeğiniz, yolculuğunuz içinde sizi bulacaktır. 

ASLAN( 5. Ev- İyi Talih / Asılan Adam )

İçsel büyümeleriniz dışsal büyümelerin ışığıdır. Şimdi içinizdeki çocuğun sesini dinleyin ve onun size bilge cümleler kurmakta olduğunu fark edin! Sizi zorladığına inandığınız şeyler, yarının ışığı olacaktır. Yeter ki ihtiyaç duyduğunuz cevapların değişimin kendisi olduğunu fark edin! Bunu sağladığınızda kapıların nasıl da kolay açıldığına şaşıracaksınız! 

BAŞAK( 4. Ev- Yeraltı / Joker )

Şimdi karanlıklarınıza çekilmiş, gerçekten neye ihtiyaç duyduğunuzu bulmaya çalışıyorsunuz! İhtiyaç duyduğunuz şey, bilmediklerinizin bildiklerinizden çok daha değerli olduğunu hatırlayıp yola çıkabilmektir. Yeni deneyimlere kendinizi açın ve bugüne kadar yapmış olduklarınızdan daha farklı bir şeyler yapın! O zaman yaşamın bir yol olduğunun farkına varacak ve bu yolculuktan keyif alacaksınız! Kendiniz için bir şeyler yapın!

TERAZİ( 3. Ev- Ay Tanrıçasının Evi / Ermiş )

Kendi içinize çekilip kaybettiğiniz ya da bir süredir hissedemediğiniz bir şeylerin varlığını bulmayı arzu ediyor olabilirsiniz! Huzur içinde olun! İhtiyacınız olan her şey sizinle! Sadece doğru cevapları bulun ve bunu mümkünse önce kendi içinizde yapın! Ne zaman ki seçimlerinizin ve bunun öneminin, kurban değil hakim olduğunuzun farkına varır ve yaşamı bu ışıkla onurlandırırsınız, o zaman kapılar yeni gücünün ışığıyla açılır. Her şey sizde olanı yansıtır! 

AKREP( 2. Ev- Hadesin Kapısı / Kader Çarkı )

Hades, Pluton ile ilişkilendirilir ve Pluton, akrep burcunun yöneticilerinden biridir. En gizemli ve etkilerinin çok güçlü olduğu bilinen gezegendir Pluton ve onun transitleri çok büyük değişimleri beraberinde getirir. 2. ev akrep burcunun karşıt burcu olan boğanın doğal evidir. Sahip olduklarımızla ilgili çok önemli bir süreç! Bunları kullanmayı öğrenmeliyiz ve bir akrep için bunun anlamı, gücün içindeki güçsüzlüğü fark edip bunun ötesine geçebilmektir. Yaşam bizi bize çağırıyor! Duymanın ve artık o hep ertelediğimiz şeyin başlangıcında olmanın vaktidir!

YAY( 1. Ev- Dümen / Denge )

Kendini yeni zamanın keşiflerine aç! İç sesine kulak ver! Onun sana anlatmaya çalıştıklarını duy ve bunu eyleme dök! Yaşamı gör ve onunla sesleş! İletişim kur! Orada kendini bulursun! Ne istediğini, bunun seni ne kadar ifade ettiğini anla ve buna dair bir adım at! Tutku, yaşamının gerçekliğidir. Onu bul, hatırla ve saç! Kim olduğunu ve buna dair hergün yeni şeyler keşfedebileceğini!

OĞLAK( 12. Ev- Kötü Ruh / Aşıklar )

Ruha açılan kapılardan içeri giriyorsun! Karanlığının dibindesin ve orada kendini keşfediyorsun! Bunu anlamak önemli! Tüm bildiklerini gözden geçir, hatırla ve yenilerine aç kendini! Kötü yoktur, yol vardır! Bunu bil ve yolunu aç! Her şey senin, senden yeni bir sen doğurup onun ışığıyla yaşamla buluşabilmen içindir. Seçimlerinin farkında ol ve seni iyileştirecek olan bu!

KOVA( 11. Ev- İyi Ruh / Güneş )

Öyle güzel parlıyor ki yüreğin! Sen sessizliğin sesisin ve sesinin gücünü hatırlayabilmelisin! Bugünün, yarının ışığına gebe! Kendini bul ve o bulduğun şeyin tüm yaşama açılan kapı olduğunu bil! Senin benin, yaşamın ışığıdır. Özgürsün, bundan emin ol! Sadece özgürlüğün bırakmaktan öte bütünleşmek olduğunun farkında ol! İşte hatırlaman gereken bu! Yarının ressamı, sen olup seninle konuştu! 

BALIK( 10. Ev- Praxis( eylem, cesaretli davranış, hareket ) / Aziz )

Şimdi tüm bildiklerini kullanma zamanı! Vakit şimdi ve yol açık! Artık görünür olmanın vakti geldi! Çık sahneye ve göster kendini! Bildiğin her şey yüreğindeydi ve bilmek demek, yüreğinde olup oradaki sesi yaşama indirebilmek demekti! Kutsal hazinenin senin yaşama ve onu yaradan sevgiye olan inancındır! Bırak yaşam sana seni anlatsın! Sen yeter ki içinde ol! 

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ