23 Kasım 2015 Pazartesi

24 Kasım 2015 Salı ( Okyanus )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 16 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Adalet

Güneş : Yay

Ay : Boğa

Gün Yöneticisi : Mars

Gece saatlerinde( 00:13 ) Venüs- Uranüs karştlığı yaşandı. Bir yanımız( Venüs ) barışmak ve ortak bir noktada buluşmak isterken diğer yanımız( Uranüs ) asi rüzgarlar estirerek kendini ortaya koyma arzusundaydı. İçsel bir gerilim söz konusu oldu. Bu gerilimi yönetebilmek gerekiyordu. Sabah saatlerinde( 07:18 ) Mars- Satürn sekstili gerçekleşti. Bugün Mars günü ve Mars, Satürnden destek aldı. Savaşçı Mars, sert bir öğretmen olan Satürn tarafından destekleniyor. Bugün savaşımız daha köklü değişimler yaratır ve armağanları kalıcıdır. Sorumluluğun farkına varmak önemli! Öğle saatlerindeyse Mars- Neptün kuinkuksu görülüyor. Fazla yumuşaklığı dengeleyen, orta sert bir açı olarak kabul edilir. Gerçeklerimiz, tutkularımız, hayallerimiz ve faztezilerimiz arasında bir netleşme ve denge, bunları yaşam yolculuğuyla doğru oranla bütünleştirebilme ihtiyacı doğacaktır.

Ay boğada ilerliyor, ayaklarımızı yere sağlam basma ihtiyacındayız. Gün titreşimi de Marsiyen bir vurguyla bizden neyi yıkıp neyi yapma arzusunda olduğumuzun ve bunun anlamının bizim için ne olduğunun farkına varmamızı istiyor. Savaş, kendini bulmak ve özündeki ışığa yeryüzünde bir kimlik kazandırarak o kimlikte yaşamda aktif rol almak, kapılarını doğan günün ışığına ve rehberliğine açmaktır. Bunu anlamak önemli! Rehber kartımız ‘’adalet’’ bizden adil olmamızı, hak ettiğimizin ne olduğunun farkında olmamızı, onun  için emek vermemizi ve aklın ışığında yol almamızı istiyor. Tüm bunlar yan yana geldiğinde yaşamın resmi ortaya çıkıyor ve bu resimde olmak önemli! Şimdilik bu!

Bugün Öğretmenler Günü! Mars gününe denk geldi ve öğretmenler, gerçek bir savaşçıdırlar. Yaşama ışık olup yol gösterirler. Onlar çoban yıldızı gibidir ki çoban yıldızı Venüstür. Savaş ve barışın toplamı! Cevheri yaşama kazandıran ışıktır öğretmen! Her birinin yüreklerinin o sonsuz ışığı daim olsun! Öğretmenler gününüz kutlu olsun! Öğrendiğim her şey için sonsuz teşekkür ederim.

‘’ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. ‘’

‘’ İlim Çin’de de olsa gidip alınız. ‘’

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ