19 Ocak 2016 Salı

20 Ocak 2016 Çarşamba ( İpleri Çözmek )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 12 / 3

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Güneş

Güneş : Kova( 17:27 itibariyle )

Ay : İkizler

Gün Yöneticisi : Merkür

Bugün Merkür günü ve Merkür oğlakta retro, Ayı da düzenlemekte olan Merkür! Oğlağın yöneticisi Satürn yayda, onun yöneticisi olan Jüpiter başakta! Bir düzen yaratmak gerekiyor! Sadeleşmek bu dönemde önemli bir tema! Daha çok dinleme ihtiyacındayız yaşamı! Bize anlatmaya çalıştığı şeyler var ve içsel bir dille bizimle iletişime geçmeye çalışıyor! Bunu anlamak önemli! Güneş akşam saatlerinde oğlaktaki ciddi ve otoriter yolculuğunu tamamlayarak kovanın asi ve hümanist ruhuyla buluşuyor! Ekip çalışmaları önem kazanıyor! Sosyallik artış gösterir! Goethe’nin şu sözünü hatırlayalım: ‘’ İnsan kendini ancak insanda tanır. ‘’ Gün titreşimi içsel bir derinleşme sürecinde olduğumuzdan bahsediyor. Neye direndiğimizi fark edelim ve bırakalım zaten olacak olan olsun! Ellerinizi açın ve hala orada duran sizdir, sizdedir, bunu anlamak önemli! Özgür bırakın ki özgürlük sizin olsun ve buna ihtiyacımız var yarındaki ışığı yakmak için! Rehber kartımız ‘’güneş’’ bugün kovaya geçen Güneşi vurgular gibi! Biri özgürlük mü dedi? Tabii ki bunu kova bilirdi! İçinizdeki yaratıcı ruhu özgür bırakın ve ortalığa gökkuşağı renkleri dökülsün! Şimdilik bu!

GÜN TAKVİMİ

Ay- Güneş seskikuadrat( 07:14 ) İçsel gerilimin bilinçli yönlendirilimi! Odağımızı koruyarak hareket etme ihtiyacı! Dinleyin! Ardından içeridekinin sizde uyandırdıklarıyla kendinizi ifade edin!

Ay- Pluton kuinkuks( 09:13 ) Güç savaşı! Kelimelerinizle karşınızdakini köşeye sıkıştırmaya çalışmaktan vazgeçin! Bazen kendinizi savaşa kaptırıp ne için savaştığınızı unutursunuz! Yenmek için değil, birlikte kazanabilmek için savaşın!

Ay- Uranüs sekstil( 09:26 ) Yaratıcı zekanın ortaya çıkışı! Yarının bugünde yaratılışı! Aklınıza gelenleri mutlaka not alın! Haklılığınızı ispatlamaya çalışmayın! Bu hakkı yaratın!

Ay- Merkür kuinkuks( 11:41 ) Aklımız hızlı ve dağınık çalışıyor farkında mısınız? Yavaşlayın ve içsel işaretleri yakalayarak yol alın! Bu çok daha iyi gelecektir!

Ay- Jüpiter kare( 14:56 ) Bir yanımız derinliklerden kaçmak isterken bir yanımız o derinliklerde neler var bulmak istiyor! Bilin ki derinliğin sırrı sadeliktir! Sadeleşin ve daha çok dinleyin yaşamı! Onun sesini duyarak parçaları bir araya getirin ve bunu ciddiye alın! Değişim içeride olur, dışarıda olan, bunun tohumudur!

Ay- Venüs karşıt( 16:43 ) Şansımızı zorlamaya gerek yok! Uyum ve denge! Sağlıklı bir merak duygusu ve samimi bir keşif isteği! Sessizliğin şarkısını duy, orada kendini bul ve onun yaşamının sesi olmasına izin ver!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ



19 Ocak 2016 Salı ( İç Ses ve Hatırlayış )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 20 / 2

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Denge

Güneş : Oğlak

Ay : İkizler( 11:12 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Mars

Bugün Mars günü ve Mars akrepte, derindeki savaşçıyı yaşamdaki öz ile buluşturma arzusu! Güçlü bir analiz gücü; bununla birlikte bu analiz gücünü sistemi çökertmek için değil onu yeniden yapılandırmak için kullanmalıyız! Mars akrepte yıkıcıdır; bununla birlikte bu yıkıcılık, yeni bir inşanın zeminini oluşturduğunda, anlam taşır, bu anlaşılmalıdır! Ay, öğle saatlerine doğru( 11:12 ) boğadaki yavaş ve sağlamcı yolculuğunun ardından ikizler burcundaki hızlı ve aktif yolculuğuna başlıyor( iki günlük bir yolculuk )! Bu saate kadar daha gün rutininde kalmaya çalışın! Gün titreşimi içsel vurguyu güçlendiriyor! Bugün içeride neler oluyor bu daha önemli; çünkü içeride olan, dışarıda olanla iletişim kurabildiğinde, her şey daha bir anlamlanıyor. Rehber kartımız ‘’denge’’ kendimizi keşfe açmanın öneminden bahsediyor! ‘’ Yüreğinin götürdüğü yere git ‘’ romanında Susanna Tamaro ‘’ Oysa kaderin hayal gücü, bizimkinden daha renklidir. ‘’ der. İhtiyacımız olan bu renklerin içimizde filizlenip kök salmasına izin verebilmek! Şimdilik bu!

GÜN TAKVİMİ

Ay- Pluto seskikuadrat( 07:13 ) Duygu çözülmeleri! Adı koyulamayan bir şeylerin bizi içsel bir netleşme ve süreçleri anlama ihtiyacına çağırması!

Ay- Uranüs yarı kare( 09:10 ) Kendi farkını ortaya koyabilmek adına içsel bir gerilim! Taşları yerine oturtabilmek adına ihtiyaç! Yüksek bir potansiyel!

Ay- Merkür seskikuadrat( 11:18 ) Söylemekten çok dinlemek! Üç düşünüp bir konuşarak hakikati ortaya koyabilmek! Empati!

Ay- Neptün kare( 13:02 ) İçsel bir kaçış arzusu! İşaretleri görerek hareket edebilmek! İletişime açık olmak! Daha derinde olanı görünür olanla birleştirmek! Yaratıcılık artar!

Ay- Satürn karşıt( 18:12 ) Enerjisi yüksek bir açı! İçsel olarak çekildiğimiz şeyi keşfetmek! Yaşamın sesini duyabilmek! Bir yolumuz olduğunu hatırlayabilmek!

Ay- Mars kuinkuks( 21:06 ) Zihni dinginleştime ihtiyacı! Odak geliştirmek ve sistemli bir şekilde yol alabilmek! İç potansiyelleri bilinçli bir şekilde harekete gerçimek!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ