21 Eylül 2015 Pazartesi

22 Eylül 2015 Salı ( Dünya Günü )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 21 / 3

Günün Rehber Kartı :  Dünya

Güneş : Aslan

Ay : Oğlak

Gün Yöneticisi : Mars

Bugün sorumlulukların ön plana çıktığı bir gündeyiz ve bugün hayatı ciddiye almak gerekiyor; bununla birlikte keyif ve huzurun  bu bütünlükten bize yansıyışını da duyumsayabilmeliyiz. Sorumluluğunu aldığımız her ne varsa o bizim yaşamımızın ışığıdır ve yolumuzu aydınlatır ve bu yolculuk çok değerli! Bilincine vardıklarımız, bizim daha yükseğe çıkan merdiven ışığımızdır. Yaşam, sonsuz bir yolculuk ve biz bu yolculuğun öneminin farkında olmalıyız. Bunu sağladığımızda onun bunu bize özellikle hatırlatmasına gerek kalmayacaktır.

Yaşam, krizlerin nasıl yönetildiğiyle anlamlanır. Kriz anı, bir hatırlayış anıdır ve ezber bozulduğunda, sırrın kapıları da aralanır. İhtiyacımız olan bunu uyandırabilecek ışığı yakmaktır. Gün titreşimi bu noktada bir vurgu ile karşımıza çıkıyor. Dışsal büyüme, içsel büyüme ile bütün olduğunda, gerçek de tamamlanıyor ve bütünleşme bu oluyor. An ışığında, zamanın akışını yakalamak ve bu akışta kendi yükselişimizi sağlamak gerekiyor.

Bugün rehber kartımız gün titreşimi ile kavuşum halinde (21. kart ) ‘’dünya’’ kartı, Satürn teması ön plana çıkıyor. Sorumluluklar! Derinleşme ve derindeki ışığı açığa çıkarabilecek olan gücü uyandırabilme! İçimize gerçekleştirdiğimiz her yolculuk bizi hazinenin keşfine götürür. Cevher açığa çıkarılmalıdır. Bunu gerçekleştirecek olan ustadır. Ustalaşmak, andaki akışın ışığında, oluşumu tamamlamak ile mümkündür. Emek, ekmek, büyütmek ve geliştirmek! Yeni oluşumlarla bu süreci destekleyerek, yeni imkanlar yaratabilmek, var olan potansiyelleri aktif ışığa dönüştürebilmek, kendimizi bilmek ve bu bilişi ışığımızla yaşama indirmek, onu gerçekleştirmek! Hayaller, var olanın tohumudur. Tohum, toprağa ekilip can suyu verildiğinde hayat bulur. Şimdi köklenme için neye ihtiyaç duyduğumuzu hatırlama zamanı! Bunlar önemli!

Ay oğlak teması bu vurguyu güçlendiriyor. İçsel çekilimimiz de bu yönde ilerliyor. Farkında olmalıyız. Durumun gölgesi, içsel büyümeden kopmuş bir dışşal büyüme olabilir ki bu kontrolsüz bir büyüme anlamına gelir. Bu da kişiye taşıyacağından daha fazla yük getirebilir. Gerçek güç, üstesinden gelebildiğimizdir. İçsel büyüme, dışsal olarak kendini ifade edemediğindeyse sıkışma yaratır ve kişi karmaşır. İhtiyacımız olan, içi dışarıda, dışarıyı içeride büyüterek ve karşılıklı beslenimi koruyarak hareket edebilmektir. Her şey bir bütündür ve bu bütünün ışığı önemlidir.

Bugün Mars günü, bugün bir savaş var, bu kesin; bununla birlikte bu savaşın nasıl bir savaş olduğu çok önemlidir. Savaş, barışın değerinin idrakında gerçek ışığı yakabilir. Barışı, kaçışı demek olan kişi, gerçek barışın ne olduğunun farkında değildir. Barışmış da değildir. O sadece ertelemektedir. Savaşı, barışı gerçekleştirmek adına cesareti uyandırmak olan kişi ise, kendi karanlığının önüne dikilmiş ve onunla barışını gerçekleştirebilmiştir. Herkes bize görevlidir ve bir mesajla bize gelir. O mesajı görmek, yolun ve yolculuğun ışığını yakabilmek ve böylelikle gerçek gücün yenmek ve yenilmenin çok daha ötesinde olduğunun farkına varabilmektir. Dünya yenmek için çok genç, yenilmek içinse çok yaşlıdır. Dünya bilgelik demektir ve onun kendisi olmak, her şeyi bütün şekilde okuyabilmektir.

Bugün ihtiyacımız olan tek şey var: Sorumluluk ve bunun bilincinde olmak! Yaşamda tesadüfen bulunuyor değiliz. Her birimiz kutsal bir bütünlüğün her bir ayağı olarak çok değerliyiz. Olmasak olur! Olursak? İşte o zaman her şey anlamını bulur. Şimdi, olduğumuzu, bunun bir anlamı ve bu anlamın çok değerli olduğunu hatırlama zamanı! Bir olarak kapıdan geçebiliriz, ben olarak tüm zamanın ışığını yakabiliriz, biz olaraksa cennet olup doğabiliriz. Şimdi sadece bizde saklı ben ışığını bulma zamanı! İşte bu, şimdilik ve şimdide!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ