10 Ocak 2016 Pazar

11 Ocak 2016 Pazartesi ( Yaşam Olmak )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 12 / 3

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Güç

Güneş : Oğlak

Ay : Kova

Gün Yöneticisi : Ay

Bugün Ay günü ve Ay kovada! Kova, elektrik enerjisine sahip doğasıyla sürprizlere açık bir havayı çağrıştırır! Hümanist rüzgarlar estirir! Sosyalleşmek için güzel bir zaman! Kova, geleceğin ruhudur! Orijinallik onun işidir. Yaratıcı aklı kullanmak için uygun bir zaman dilimi! Merkürün retro olduğunu hatırlayın ve içselleşerek aksiyon alın! Gün titreşimi bize ‘’asılan adam’’ vurgusuyla ‘’ İçsel büyümeye izin ver! ‘’ diyor. Bu, yaşamın bize ulaştırmaya çalıştığı cevaplara kendimizi açabilmektir. Hiçbir şeyin tesadüf olmadığını hatırlayabilmek! Rehber kartımız ‘’güç’’ bize yaşamın sırrını hatırlatıyor. ‘’ Onun gücü, senin gücündür ve senin, onun gücüne karşı duruşun, kendi gücünü görüşündür. ‘’ diyor ve bunu anlamak önemli! İnsan, birleştiğinde ve bütünde olanı anlayabildiğinde, bunu başarabilirdi! Gerçek güç, sevgi ve yansımalarında görmekte olduğun senin, ötesindeki sende, beni bulup onunla barışabilmekti. Şimdilik bu!

Ay- Jüpiter seskikuadratı( 07:26 ) Kontrollü büyüme ve bilinçli seçimler!

Ay- Satürn sekstil( 12:39 ) Derindeki sınavın farkına varış ve bu kapıyı açan anahtar!

Ay- Venüs sekstil( 17:27 ) İkili ilişkilerde çözülme!

Ay- Uranüs sekstili( 20:17 ) Sıradışı yöntemlerle kendini keşfetme!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

Biraz gülelim! Hatırlayalım! Düşünelim! 

Artiz Mektebi - 1987

Müjdat Gezen - Perran Kutman - Savaş Dinçel - M.Ali Erbil 


Oyuncular : Müjdat Gezen, Perran Kutman, Savaş Dinçel, M.Ali Erbil, Çiğdem Tunç, Yasemin Yalçın, Demet Akbağ

Konu : Seksenli yıllarda atılan kara tohumlar, bugün çürük meyvelerini verirken, o yıllardaki eğitim sistemini mizahi bir dille eleştiren ''Artiz Mektebi'', günümüzde hala geçerliliğini koruyor. O yıllarda kafalarının içi boşaltılmaya çalışılan öğrenciler, bugün öğretici, avukat, iş adamı, mühendis, doktor, siyasetçi konumunda! 

Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk'un birlikte yazdıkları bu oyun içerisindeki bazı kavramlar, elbette yerini başka kavramlara bıraktı. Örneğin ''orta direk'' kelimesi yerine bugün ''dar gelirli'' diyoruz. Gazino kültürü yerini barlara, arabesk kültürü yerini pop müziğe bıraktı. Tek kanallı siyah beyaz televizyon, çok kanaldan yayın yapan renkli bir reklam tabelasına dönüştü; ama işin özüne indiğimizde, pek fazla bir şeyin değişmediğini görüyoruz. Tüketim çılgınlığı artarak devam ederken, bunun kaçınılmaz gerekliliği olan para, kafalardaki en büyük değer olma durumunu hala koruyor.

İyi seyirler...