30 Ağustos 2015 Pazar

30 Ağustos 2015 Pazar ( Güneş Günü )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 19 / 10 / 1

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Büyücü

Güneş : Başak

Ay : Balık

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün çok özel birgün, bugün hem gün titreşimi hem de gün yöneticisi Güneşi vurguluyor. Satürn(dün)’ün karanlıklarından Güneşin ışığına çıkıyoruz, bilinçaltı derinliklerimizdeki ışıklar şimdi yaşama düşüyor ve muhakkak ki ışığına kavuşuyor. Rüyalarımız bize mesajlar veriyor. Nelerin artık geride bırakılma vakti geldi, yükler nasıl hafifleyebilirdi ve nasıl yeni bir zamanın ışığında özgürlüğümüzün yaratıcısı olunabilirdi. İşte mesajlar hep bunun üzerine!

Taşıdığımız öfkeler ve hesaplar mutlak ki bize yaşamda arzu ettiğimiz barışı getirmeyecekti. Bu kavga, taşıdığımız Tanrılık ışığı ileydi ve yaratmak, bu ışıkla mümkün olabilirdi, o zaman önce bu kavga bitirilmeli ve içimizdeki vahşi doğanın gücü, onun güveni kazanılarak, artık yaşamımızın gücü olabilmeliydi. İçimizdeki doğa ışığının saldırmak isteyeceği değil, korumak isteyeceği olmayı başarabilmeliydi.

Güneş bizim bilinçli zihnimizdi ve kim olduğumuz, özümüz ile ilgiliydi. Yaşamda hikayeler değişebilirdi, insanlar değişebilirdi, duruşlarımız değişebilirdi, anda iyi ya da kötü olunabilirdi, bunlar hep değişkendi, özse değişmezdi ve özünü bulmak yaşamdaki ışığını bulmak demekti. Onu bulan, onu koruduğunda, yaşamdaki bütünlüğü fark edebilirdi. Öz aileydi ve anne ile ilk buluşma anındaki o saf sevgiydi. Anne ve babanın, yeni bir ışığı var edebilen gücü ile yaşama ışık olup inebilmekti. 

Yaşamın değeri hatırlandığında insan, kendi değerinin ve nefesinin öneminin de farkına varabilirdi.
Bugün rehber kartımız ‘’büyücü’’, bize ateşin, suyun, havanın ve toprağın gücünden bahsediyor. ‘’ Dört bir olduğunda ruh tek olur. ‘’ ve bu tekleşme birleşmedir aslında, birleşildiğinde gerçek güç oluşur. Ateş hareket ve tutkudur, su esneklik ve akışkanlıktır, hava hafiflik ve saydamlıktır, toprak sarıcılık ve koruyuculuktur. ‘’büyücü’’ bu gücün bütünlüğünün biz olduğunun farkına varmaktır ki orada ruh artık kendi gücünü taşıyabilecek titreşimde olur.

Dört element ve onların özlerindeki hikaye ezoterizmin yapıtaşlarıdır ve bu aslında yaşamı da anlamanın en özel ışığıdır. Ateş başlatır, su onu yoğunlaştırır ve hava genişletir, toprak güçlendirir ve köklendirir. Yaşamda varoluş, ruhun bu hikayesiyle ilgilidir ve nerede olduğumuzu bilmek, neye ihtiyaç duyduğumuzun farkına varabilmek ve bu döngünün her an birbirini takip etmekte olduğunu hatırlayabilmektir.

Güneş başakta, Ay balıkta seyrediyor. Bilinçli zihnimiz, bilinçaltımızdaki verileri işleyerek onları yapıcı bir titreşime getiriyor. Ruh, sırrını, insanın derinliklerinden okur ve insan, bu derinlikleri yaşamın ışığında okumayı başardığında, ruh yaşamda var olur. Bunlar önemlidir. Bugün akın ve aktığınız suda yaşamın tadına varın, serin bir rüzgar duyabilirsiniz, o yaşamın ışığıdır ve bilin ki her an o ışık, yüreğimizin anahtarı olduğunda, kapılar açılacaktır. Bugün sadeleşin ve hafifleyin, güvenin suyun gücüne, o sizi yaşamın ışığına taşıyor ve arkanıza, sizi size götürecek rüzgarı alın, sakin olun, yolculuk anın ışığıdır ve biz bunun farkına vardığımızda kapılar açılır. Bugünlük de bu!

Sevgi ve AŞK’la,

Hüseyin Akdağ