4 Ağustos 2015 Salı

4 Ağustos 2015 Salı




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 20 / 2 

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Joker 

Güneş : Aslan 

Ay :  Koç ( 02:23 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Mars

Bugün bize iç sesimizi duymanın öneminden bahsediyor, ‘’ İki düşün, bir yap ve son kararı verecek olan yüreğin OL’sun! ‘’ diyor. Bugün etrafta Marsiyen bir hava esiyor; bununla birlikte Marsın yengeçteki hareketini korumakta olduğunu düşünürsek, Ay koçtaki hareketiyle, Mars ile birbirlerini karşılıklı ağırlıyorlar. Bugün Ay ile Mars arasında bir ekip çalışması söz konusu gibi!

Gün titreşimi Ay vurgusu yapıyor. Gün yöneticisinin de Mars olduğunu düşünürsek, bugün bizim savaş gücümüz, duygularımız üzerindeki hakim duruşumuzdan geçiyor. Duygularını yöneten ve onları okuyup anlayabilen, yaşamını çok daha güçlü bir ışıkla yönetiyor. Duygular bizim saklı kişiliğimizin yansımalarını içerir ve aklı selim olan, onlarla bütünleşip kendi derinliklerindeki ışığı uyandırabilir. 

Yüreğin yolu insanın duygularından geçer. Duygular çok sağlam depolardır. İnsan birçok deneyimi ve bu deneyimin etkilerini duygu bankasına kaydeder. Hatta bazı duygular bize yaşayışımız içindeki buluşmalardan dökülür. Bu duygular insanlaşma sürecimizde çok önemli bir rol oynar; bununla birlikte onlarla olan yolculuğumuz ve onların içinde kaybolmaksınız onlarla hakim bir duruş oluşturuşumuz önemlidir. 

Bugün ortalık biraz daha hareketlenir. Etraf biraz daha canlanır. Hava biraz daha ısınabilir, bir anda yağmur da dökebilir. Her halükarda durum daha dengeli bir seyirde ilerleyecektir. Çok kendi duygularımıza kapılıp etrafa kapanmamakta fayda var. Her şeyin bütünlüğünün idrakında olalım. Bizim duygumuz, birçok duyguyu anlayabilme gücümüzü de içinde barındırır. Bu mümkün olduğunca insan uyanır. Empati yeteneğimiz geliştiğinde, yaşamın sırrı daha da görünür olacaktır. 

Bugünün rehber kartının da ‘’joker’’ olduğu göze çarpıyor. Ne zamandır ‘’joker’’ çıkmıyordu. ‘’joker’’ abdaldır aslında, soytarı olarak da geçer. Abdal, yüreği temiz olandır. Soytarı, zekidir ve sarayda en özgür olandır; bununla birlikte onu da koruyan saflığıdır. Anlaşılan bugün saf niyetimiz önem taşıyor. ‘’joker’’ ‘’kahramanın yolculuğu’’ndaki kahramandır. Bizleri temsil eder.

‘’joker’’ kartında Uranüs etkisinden bahsedilir. Uranüs başına buyruk bir gezegendir ve bireyleşmeyi ifade eder. Şu an koç burcunda geri harekette kendileri, yani bu enerji içe dönmüş durumda, kendi içimizdeki birey ile buluşma, onun geri hareketi çevre ile daha uzlaşıda kalma ışığı verir. Burada duyguları bastırmak yoluna gitmeyip iç dengemizi koruyarak bütünlüğümüzü sağlama yoluna gidebilmek önemlidir.

‘’joker’’ sürprizleri de verir! Bugün sürprizlere açık olun! Her an güvende olduğunuzun da farkında olun, her şeye rağmen; çünkü ‘’joker’’ uçurumun önündedir, herkes onun aşağı düşeceğini düşünebilir; bununla birlikte onun arketipsel oluşumu bu ihtimali çok da düşündürtmeyecektir. Yine de aklın ışığında kalmak ve burada yüreğimizin sesini duyabilmek önemlidir.

Bugün en son kime incinmişseniz onu affedin. En son kime incinmiş olduğunuzu hatırlamışsanız, onu da affedin. İncinmek, incitilmek titreşimini yayar. İncindikleriniz, sizi Evren tarafından incitici algılatır. Birisinin kırabileceğine olan inanç, sizi kırıcı kılar; yüklenirsiniz çünkü ve bu bir yerden mutlaka çıkar. İncinebileceğinizi hissettiğiniz an hemen şunu hatırlayın: 

‘’ Herkes kendi yolunda ve bu benimle ilgili değil, bu onunla ilgili! O benim şeytanım ve ben şu an sınırlarımı koymalı, bunu hak ettiğim gibi, barış ve sevgiyle yapmalıyım. Bu gerçek sınırları koymaktır. Aksi ona karışmak ve kendimden uzaklaşmaktır ve bu, beni bunun gibi deneyimlerin benimle olacağı bir titreşime sokacaktır. Kontrol kur, kendini bul, orada kal, yaşamın sesini duy, işte bu! ‘’

Yaşamı seviyorum ve onu var eden bizleri,
Hepimize teşekkür ederim,
Her şey için!

Hüseyin Akdağ​