18 Ağustos 2015 Salı

19 Ağustos 2015 Çarşamba( Venüs- Uranüs uyumlu etkileşim )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 26 / 8

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Joker

Güneş : Aslan

Ay : Terazi

Gün Yöneticisi : Merkür

Bugün gün titreşimi bizden ayaklarımızı yere sağlam basmamızı, aldığımız kararların ne olduğunun ve bunun muhtemel yansımalarının farkına varmamızı ve mutlak suretle iç sesimizle olan bağımızı korumamızı istiyor. ‘’ Yüreğin senin en gerçek rehberin! ‘’

Bugün Venüs- Uranüs uyumlu etkişimi göze çarpıyor. Her ikisi de retro olan bu gezegenler bize içsel bir dönüşümün ışığından söz ediyor. Yaşamımda ilişkilerimin benim ne kadar kendimi ifade edebildiğim alanlar olabildiğine inanıyorum? Ne kadar kendim olarak kendimi yaşam ile bütünleşiyor hissedebiliyorum? Kahraman ben miyim yoksa zaten bir kahramanı olduğuna inandığım bir hikayede sürüklenmekte miyim? Bugün hem bütünlüğü hem de bu benliğimizi hissettiriyor bize bu etkileşim!

Rehber kartımız ‘’joker’’ kimi bilgilerde Uranüs ile bağlantılı olarak düşünülür. Bugün bu kartın bize rehberlik ediyor oluşu tesadüf olmasa gerek, Venüs ile buluşan Uranüs, retro olan bu gezegenlerin etkilerinde karşılıklı bir uyandırış yaratabilir. İlişkiler biraz daha yumuşayabilir ve uzlaşı daha mümkün bir hal kazanabilir. Uranüs normalde asidir; bununla birlikte retroda daha uyum içinde olmayı tercih edecektir. Venüs iyicil bir gezegendir, retroda bu etkiler daha içselleşir. Bu buluşma bu etkileri yumuşatarak içsel bir odak ile dışa vurumdaki vurguyu daha güçlü bir potansiyele taşıyabilir.

‘’joker’’ bize ‘’ Şansına güven ve harekete geç, ihtiyaç duyduğun her şey seninledir. ‘’ diyor. ‘’ Deneyimle ve bu deneyimin ihtiyaç duyduğun yolculuktaki tüm ışığa da bünyesinde barındırıyor olduğundan emin ol! ‘’ diye ekliyor. Bize bunları hatırlamak ve ihtiyaç duyduğumuz anlarda kendimize hatırlatmak düşüyor. Bugün bir şeyler başlıyor, bazı potansiyeller oluşuyor ve bu potansiyellerin muhtemel gücünde fırsatlar oluşabilir ve anladığım kadarıyla bu fırsatların farkında olmak önemli!

Bugün Merkür günü, iletişim aksı önem kazanır. Benimki bir yerden sonra kapanacak gibi(telefonumu yurtdışı görüşmelere açtırmayı unutmuşum); bununla birlikte şansıma ve fısatlara güveniyorum! Aklın ışığında kalın yeter ve sonsuz olasılıkları görmeye kendinizi açın! Bunun için ihtiyacımız olan sakin kalmak ve an farkındalığımızı ve buradaki ışığımızı korumak! Çözün ya da akın, bu onun çözümünü yaratacaktır.

Ay terazideki hareketini koruyor, bugünkü Venüs- Uranüs etkileşimi bazı duyguları açığa çıkartabilir. Onları anlamaya çalışın ve onlar sizi yönetmesin, siz onları yönetin, bu çok önemli! Her şeyinizle, her halinizle, tüm potansiyellerin ve bu potansiyellerin  özdeki mesajının farkında olarak barışmaya çalışın. Her şey bizim onunla kurduğumuz ilişkinin etkisindedir ve bu ilişki çözüldüğünde, tüm yaşam da çözüm olan ışığı bize ulaştırabilir. Bugün çözüm arayışımız ve bunu yaratmadaki kolaylığımız önceliğimiz olsun, bugünlük de bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

18 Ağustos 2015 Salı




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 25 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Güç

Güneş : Aslan

Ay : Terazi

Gün Yöneticisi: Mars

Bugün gün titreşimi bize Marsiyen bir etkinin ağır basabileceğinden, cesaret ve buna bağlı hareketin ve bu harekette kontrol kurabilmemiz için iç sesimizle kuracağımız bağın öneminden, içimizdeki bilgelik ve bu anlamda koruyuculuğu fark etmemiz gerektiğinden söz ediyor.

‘’ İlk aklımıza gelen en doğru olandır. ‘’ Bunu düşünmek mümkün; bununla birlikte onu çağıran, iç sesimizdeki dinginlik ve bu anlamdaki berraklık olmalıdır. Aksi, bir kargaşa yaratır ve bu kargaşa gerçekten neyi yapmaya ihtiyaç duyduğumuzu anlama yolunda bizi karıştıracaktır.

Marsın aslanda olduğunu hatırlayalım, bize anda kal ve bu gücün farkında ol diyor; bununla birlikte aslan ormanın kralıdır ve bu hem kendine güvenin hem de sorumluluğun farkındalığının önemini beraberinde getirir. Bugün ihtiyacımız olan akıştaki gücün farkına varmak ve spontan zekamızı devreye almaktır. Duygu dengemiz anda( şimdi ) kurulmalıdır ki her şey de bu dengenin ışığında gerçekleşiyor olsun.

Gün yöneticisinin Mars olduğunu görüyoruz. Bu durum, bu yorumları güçlendiriyor. Bugün savaşımızın ne olduğunu hatırlamamız gerekiyor ve biz bu savaşta bir destek ve içgörü bekliyorsak, önce bu savaştaki niyetimiz ve bu niyette ne kadar bütünsel düşünebildiğimiz önemlidir. İhtiyaç duyduğumuz güç böylelikle bizimle buluşma şansına erişecektir.

Günün rehber kartı da ‘’güç’’ olarak gözüküyor. ‘’güç’’ kartı üzerinde bir aslan ve ona sarılan bir Tanrıça bulunur. Burada bize anlatılmak istenen, içimizdeki vahşi ile buluşuşumuzdur. Bu buluşmanın ışığı onu dışarıda bırakmaya çalışarak onunla savaşmak değil, onunla barışmak ve onun sezisiyle, içimizdeki onda saklı doğa parçasını uyandırmaktır.

 İçimizde mutlak ki bir vahşi vardır ve o ancak korktuğunda saldırır. Önce onu sakinleştirmek, ardından buradaki gücü yaşamımızın bütününe kontrollü bir şekilde yayabilmek gerekiyor. Onu sakinleştirmenin tek yolu onu sevmek ve ona ihtiyaç duyduğu güveni hissettirebilmektir. Güven, huzurun bulunduğu sularda yetişir. Huzursa daimi bütünlüğün farkında olmakla ilgilidir. Her şey bize, bizdeki farkında olmadıklarımızı anlatıyor ve bize düşen, onlardan kaçmak yerine karşısına dikilip onun içindeki Tanrılık ışığıyla buluşabilmek adına yüreğimizi açmaktan geçiyor.

Vahşi ve aç bir hayvan, bizimle bir ilişki kuramaz. Önce açlığımızı gidermemiz için neye ihtiyaç duyduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Burada irade ve idrak devreye giriyor. Kendimizi tanımamız ve anlamamız, derinlerdeki ihtiyacın doğasını kavramamız önemli! Derinliklerimize inebilmemiz ve oradaki en saf benliğin farkına varabilmemiz, yaşamdaki basit yolun, aslında ne kadar büyük bir anlam taşıdığının farkına varmamıza yardımcı olacaktır. Değerli olan, hep en basit olanda saklıdır ve bu basitlik, ötesinde çok özel ışıklar barındırmaktadır.

Ayın da bugün terazide olduğunu görüyoruz. Terazi başarı ve bolluğun yaşam ve yaşamdakilerle kurduğumuz ilişkiden geçtiğinden bahseder. İşte burada sosyal sorumluluk devreye girer ve bu bir insanın varoluşunda çok önemlidir. Terazinin yöneticisi olan Venüs, aslandaki retro hareketini koruyor. Bize, kendimizi bulmak ve bu anlamda, çevremize baktığımızda, aynada ne gördüğümüzün farkında olmak düşüyor.

‘’ Mutlak ki yaşam, benim bilincimde doğar ve bu bilincin gelişiminde rol alır ve bu bilincin sonsuzluğunda da kendi sonsuzluğuna ulaşır. ‘’ Yaşam, sınırlı bir algıyla bakıldığında, karmaşık olarak düşünülse de aslında çok basit bir ışıktadır. Yolu bilen kendini bilir ve kendini bilen, muhakkak yolun ne olduğunun farkında olabilendir, hepsi bu!

Bugün yolculuğumuza daha bütünsel bakmaya çalışalım ve andaki odak ve farkındalığımızı koruyalım. Her an bildiğimiz şeyler vardır; bununla birlikte bu bilinenlerin kullanımı, hareketin gücüyle alakalıdır. İşte bu önemlidir ve hareketin gücü ancak bilinçli seçimlerin varlığı ve bu anlamdaki idrak ile mümkün olabilir. Bugün akışın ve bu akıştaki öz farkındalığımızın bilincinde olarak o akışta rol almak önemlidir. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ