31 Ekim 2015 Cumartesi

1 Kasım 2015 Pazar ( Güneş Günü )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 11 / 2

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Aziz

Güneş : Akrep

Ay : Yengeç

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün Güneş günü! Güneş bizim özümüzdür. Saklı cevherimiz! Orada ruhumuzun aktığı sular saklıdır ve bu sularda neyin farkındalığıyla yol aldığımızı hatırlamak önemlidir. Yaşam öyle bir yoldur ki bu yolda vardığımız tek şey an ve o andaki ışıktır. Tam da bu yüzden insan her şeyin sadece bir yol olduğunu daimi hatırlamalıdır. Ölüm de yol doğum da yol! İş bu yolda olmak ve o yolda olan her şeyin farkına varmak! Hepsi kendimizdi, kendimizde bizimle buluşan ve bu buluşmayı yaratan, ona izin verip de yolu açan, işte bu!

Bugünün titreşimi bize ‘’güç’’ten bahsediyor ve gece yolculuğunun başlangıcıdır bu titreşim! ‘’ …bilinçdışı bilince sel gibi akar. ‘’ denir. Bilinç, gerçeği keşfedip o gerçek olan yola kendini açamadığında! Bunu anlamak önemliydi. Her şey yüreğin yaşamda ‘’kader’’ adı altında bize anlatmaya çalıştığı bir hikaye olduğunun farkına varmakla ilgiliydi. Parçaları bir araya getirip bütündeki o ışığı görüp yolu bulabilmek ve o yolda kendimizi bularak kendimiz olanla buluşabilmek! İçimizde dizginleyemediğimiz vahşi bir hayvan vardı ve saldırmaya hazırdı. O ürkmüştü ve önce onun güvenini kazanıp onu sakinleştirmeyi başarmalıydı. Ardından o parçamızla iletişim kurmalıydı. Onu bastırmak çözüm olmayacaktı. Biz onu karanlığa gömmeye çalıştıkça, o en aydınlık ana gölge olup karşımıza çıkacaktı. Şimdi onun içindeki ışığı bulup o açığa çıkarılmalı ve her şeyin de ona açılan bir kapı olduğunun farkına varılmalıydı. İşte bu!

Rehber kartımız ‘’aziz’’ bize koruyucu bir ışığın varlığından söz ediyordu. Güven arayışındaydık ve önce kendimize güvenmeyi öğrenebilmeliydik. Sonuç her neyse! Yoldu demiştik ya bu yoldu her şey ve bizim o yolda olmamız gerekiyordu. O yol bizdi çünkü, orada sahip olduğumuz her şey vardı ve biz bunu fark etmeli ve bu ışığı yaşama indirmeliydik. Bir yerden başlayabilmeliydik. Bugünün sorumluluğunu alabilmeliydik. Nerede olduğumuz, nereye yol almakta olduğumuzun yanında, çok statik bir anlam taşıyordu ve hareket, durandan çok daha büyük bir anlam taşırdı. Şimdi önce inanç ve onun yarattığı güven! Aha yol açılmıştı. Kimse her şeyin çok kolay olacağını söylememişti! Kimse olamayacağından da bahsedemezdi. Esas olan seçimdi. Her şeye rağmen ve her şeyle birlikte aslında! Bunu anlamak önemliydi.

Ay yengeçte, anne olan ışıklar gündemde ve bu ışıklar koruyucu bir şefkatle insanı sarardı. Bizi sarardı ve korurdu. O koruyucu ışık bizdik ve bizimle biz olduğumuz müddetçe aslında daimi güvendeydik. Köklenmek, önce emin olabilmekle ilgiliydi. Öteki yoktu! Bendeki ve onun bir görevi! Bunun idrakı, yolu açabilecek olan tek kuvvetti. İşte her şey bunun dillenişi olarak bizimle birleşmekteydi ve bunu anlamak önemli! Şimdilik bu!

Sizi seviyorum,

Her şey dünden daha iyi!

Bundan eminim.


Hüseyin Akdağ

31 Ekim 2015 Cumartesi ( Ay Yengeçte )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 13 / 4

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Kule

Güneş : Akrep

Ay : Yengeç ( 12:09 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Satürn

Sabahın erken saatlerinde( 06:53 ) Ay Merkür ile üçgen yaparak boşlukta hareket etmeye başladı. Şu an Ay boşlukta! Bir dağınık haller… Sabah saatlerinde herkes kendi içindeki mesajları almaya çalışıyordu. Merkür ona yol gösteriyordu. Derinliklerinden gelen mesajı okumaya çalışıyordu. 12:09 itibariyle Ay yengece geçiyor. Ay yengeçte yöneticisi olduğu burçtadır. Bu iki gün içsel netleşmeler için önemli bir dönem! Ev ve aile konuları yengeçle bağlantılıdır ve bu konular ön plana çıkabilir. Duygu derinliklerimizin daha yoğun kendini gösterebileceği bir iki gün! Dolunay sonrası iyi gelir. Bırakın dökülsün ne varsa!

Gün titreşimi bize ‘’ölüm’’ diyor. ‘’ İpleri ele almak için bırakman gerekenlerin farkına varmalı, yolu görmeli ve artık o yolda olmalısın! ‘’ diyor. Bizi tutanlar ve bizim tuttuklarımız, bu ikisi aynı temada kendini gösterir. Bunun farkına varmalıyız! Rehber kartımız ‘’kule’’ de artık duvarların yıkılması gerektiğinden bahsediyor. Bunu anlamak önemli! Koyduğumuz sınırlar, önce bizi korur gibi görünür; bununla birlikte onlar genişletilerek yeni sınırlar konmadığı müddetçe tutsaklığımızdır. Dünyada sınırlar vardır, muhakkak; bununla birlikte bu sınırların ötesi vardır ve insan oradadır. Bunu hep hatırlamalı ve ihtiyacımız olan içsel ve dışsal büyümenin dışında kalınmamalıdır.

Bugün Satürn Günü! Satürn büyük öğretmendir. O bizi zorlar, sınırları zorlar ve ardındaki ışıkla bizi buluşturma çabasındadır. Bizi yıkan, özgürlükle bizi tanıştırma görevinde olandır. Bunu anlamak önemli! Yaşamda hareket olduğunda doğum olur. Yerimizin güçlenmesi ve olduğumuz yerde köklenebilmemiz gerekir; bununla birlikte ardından yol alabilmeliyiz. Gel, ol, öl ve gel, ol, öl! Bunlar hep yaşamın içindedir. Yaşam yolculuğu bunun üzerinedir. Herhangi bir noktada direndiğimizde, Satürn devreye girerek en yüksek güçle karşımıza dikilecektir. Bunu ne anlama geldiği, yaşam hikayemizdir. Şimdilik bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ