3 Eylül 2015 Perşembe

4 Eylül 2015 Cuma ( Aşk Günü )





Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 21 / 3

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Güç

Güneş : Başak

Ay : İkizler ( 14:49 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Venüs

Bugün gün titreşimi bize disiplin ve kararlılığın, odağımızı ve akışkanlığımızı koruyarak ön plana çıkışının, buradaki uyumun ve bunun içselleşmesinin öneminden bahsediyor. Bugün hem savaşçı hem de barışçı olma günü ve gerçek zafer, barışı mümkün kılacak ışığa yol olmaktır, bu kesin!

Bugün artık tamamlanmaya doğru giden döngünün farkına varıyoruz ve yeniyi başlatacak olanın, buradaki hesaplaşmalardan özgürleşmek olduğunu hatırlıyoruz. Bu çok önemlidir, ertelediklerimiz yük olur, çözüp geride bıraktıklarımız, yolumuzu açan gücün kendisidir. Bırakalım, geride kalan geride kalsın ve bırakalım, artık yol açılsın ve yenide hatırlamış olalım, gerçekten ne için burada olmayı seçişimizi ve böylelikle ışığı yakalım.

Yaşam bir farkına varış yolculuğudur ve bizim bunu gerçekleştirmemiz demek, artık görebilişimiz, duyabilişimiz ve hissedebilişimizdir. Değişen çok şey olmaz; bununla birlikte değişen, gözlerdeki ışık olur ve artık çok daha geniş bir alanın okuması gerçekleştirilebiliyordur.

Yaşamda bazen durmak bazen yürümek, bazen seçmek bazen beklemek, bazen sevmek ve en çok da sevmek gerekir. Seveceğimiz nedir? Tüm hikayemizdir. Hikayeyi yazan kalemdir ve o kalem de bizim yüreğimizdir.

Zorlanışlarımız hatırlayıp ötesine geçebileceğimiz bir acı içerir; bununla birlikte hiçbir acı aslında gerçek değildir. Belki dünyada bunu anlamak çok da kolay değildir; bununla birlikte imkansız da değildir ve kesinlikle, bunun gerçek olmaması ‘’ Ne istiyorsak onu yapalım, nasıl olsa acı yokmuş! ‘’ da demek değildir. O zaman acı öyle gerçek olur ki bizi çok zorlu eşiklere götürebilir.

Yaşam, sesini duyduğumuzda, bizi yüreğine alır ve orada sonsuz şefkat vardır. Hikayemiz, ışığını yaktığında, bizde olmayıp da başkasında olan hiçbir isteğimiz kalmaz; çünkü ihtiyaç duyduğumuz her şey aslında bizdedir kendi yolculuğumuzla ilgili; bununla birlikte bunu anlayabilmek için ‘’hatırlamak’’ gerekecektir ve bunu başardığımızda kapılar açılır ve gerçek hazinemiz yaşamla buluşma şansı kazanır.

Her şey bizim içimizde, bu kesin ve her şey de oradan doğan bir ışık, bu da kesin ve her şey değişebilir; bununla birlikte bu tamamen, kişinin özdeki değişimi gerçekleştirebilmesi ile ilgilidir. Kendimizi tanımak, gölgelerimizin ve ne kadar burada kalıyor olduğumuzun farkına varmak! Korkarak korkumuzu gerçekleştiriyor olmak ve farkında olmadan onun yönetiminde kalmak! Öte yandan onunla barışabilecek gücü uyandırdığımızda, gerçek gücümüzün ışığında aldığımız tüm yolu da hatırlamak, işte bunlar çok önemlidir.

Bugün rehber kartımız ‘’güç’’ ve bize sevginin gücünden bahsediyor. En sevemediğiniz kim ve ne? Ondaki kendi saklı olan ışığınızı bulun! Öfkelendiğiniz, her şeyin siz olduğu bir dünyada, sizden öte değildir ve siz, sizin farkına vardığınızda, artık birçok şey, çok daha farklı olma şansını yakalayabilir. Ayrı değiliz, tahminimizden çok daha fazla biriz, bu kesin!

Saklı kişiliğimi bulabilmenin en iyi yolu, en öfkelendiğim kişiyi gözden geçirmek ve onda özellikle nelere tahammül edemediğimin farkına varabilmektir. Ardından bu özellikleri, yaşamımın herhangi bir yerinde göstermiş veya gösterme potansiyelinde olup olamayacağım incelenmelidir. Bazen kendimizle ilgili bilmediğimiz çok şey vardır ve inanın ki vardır. Bir çocuğun ölümü, en son ne zaman içimizdeki çocuğu öldürmek istediğimizi hatırlamayı gerektirir. Dünya, hepimiz ve biz dünyanın hepsiyiz, bu kesin!

Vahşi olan, kötü ya da düşman değildir; onun eğitilmesi gerekir. O bizim doğa ışığımızdır, ondan kaçmak çözüm değildir. Ona kendi dünyasında yaşama hakkı verilmelidir ve bu dünya, bizim dünyamızın ışığını da var edebilecek güçte olabilmelidir. Her şey, birlikte ve bu birliktelikte kendini bulabilmiş olabilmelidir. O zaman gerçek varoluştan bahsedilebilir.

Gün yöneticisi de bugün Venüs ve bu bize barışın, uzlaşının öneminden bahsediyor. Neyin daha iyi olabileceğini bilmek önemlidir; bununla birlikte bir şeylerin daha iyi olabilmesi için önce o şeyin hangi haliyle olursa olsun olabilmesi gerekir. Gelişim, oluşum ile mümkün kılınabilir. İnsandan bahsedebilmek için, insanlıktan dem vurmak gerekir ve böylelikle onun kendi keşif süreci aydınlatılabilir. Herkes ve hepimiz her şeydir aslında, bu kesin ve kimse kimseden daha ileri ya da daha geri değildir; çünkü herkes gördüklerindedir ve gördüklerimiz bizden ayrı değildir. Bize düşen bu yoldaki ışığı bulabilmektir ve bir adım daha ileri gidebilmektir. Hepimiz bunun  için varız.

Ay bugün 14:49 itibariyle ikizler burcuna geçiyor. 13:21 itibariyle Satürn ile karşıt yaparak boşlukta hareketi başlayacaktır. Yaklaşık bir- bir buçuk saat biraz kendimizle kalmak isteyebileceğimiz bir aralık, bu zaman aralığına gün rutinindeki bir şeyleri de koyabiliriz. Ardından boğanın ağır yükü hafifler ve iletişim enerjisi hız kazanır. İlişkilerde daha bir hareketlilik sağlanır. Komplimanlar doğabilir, ne de olsa Venüs günü, en son ne zaman sevdiklerinize onları ne kadar sevdiğinizi hatırlattınız? Hadi bunun için kendimize bir şans verelim, eminim bu esnada bizim de birçok hatırladığımız şey olacaktır.

Venüsün geri harekette olduğu son günlerdeyiz, bu zamanlarda geçmişle ilgili duygular daha bir ayyuka çıkar. Özellikle bugün bu konuda çalışmalar yapmak için çok daha uygun bir gündür. İzin verin yolu açılsın, bu kendi yolunuzu açmaktır. İzin verin özgür kalsın, bu kendi özgürlüğünüzü sağlamaktır. Hiçbir duygu taşımayın, ihtiyaç duyduğunuz nedir, kendinizle ilgili neyi hatırladınız, sevgide neyin farkına vardınız ve bununla ilgili neyi hissedebiliyor olmak şu an sizi hafifletiyor? Neyi daha farklı görüyorsunuz şimdi ve bu sizi heyecanlandırıyor? İşte bunlar önemlidir. Doğa hep sizinle, gündüz- gece, mevsimler, seyredin ve görün ışığınızın gücünü, siz her şeysiniz!

Gücünüz, yüreğiniz ve oraya sığdırabildikleriniz, bu kesin! Kendinize izin verin, kaçtıklarınız yolunuzdan çekilmez, sadece daha güçsüz bir zamanınızı bekler; çünkü yenilmeyi bilmeyen, zaferi göremez ve yenilmek kazanmaktır, bunu gerçeği görmeyen bilemez. Hatırlamak, unutmaktan geçer ve unutulan gerçek olan değil, o an için gerçek olduğuna inanılmış olandır. Bunlar çok değerlidir. Işığınız daim olsun ve eminim ki bu ışığımızdır ve ışığımdır, işte bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

3 Eylül 2015 Perşembe ( Jüpiter Günü )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 20 / 2

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Aziz

Güneş : Başak

Ay : Boğa

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün gün titreşimi bize iç sesimizin güçlü olacağı bir gün enerjisi içinde olduğumuzdan bahsediyor. Ay teması ön plana çıkıyor ki bu gizli kişiliğimizdir. Bugün kendimizi gözlemlemek ve ne zaman nasıl tepkiler verebildiğimizin farkına varabilmek için güzel bir gün, bugün akış içinde yolculuğumuz ile ilgili önemli mesajlar alabiliriz. Bugün daha çok dinleyişte ve buradan aldığımız ışıkla dillenişte olmak çok daha verimli olacaktır.

Rehber kartımız ‘’aziz’’ koruyucu bir karttır. Bize yaşamdaki ben ve sen geçişinden bahseder ve sen aslında benin koruyucudur, bunu anlamak önemlidir. Bize ait olan sorumluluklar ve bunları netleştiren bir duruşla iletişime geçme ve bu esnada merkezde kalarak içinde bulunduğumuz süreçte ihtiyaç duyduğumuz cevapları bulabilme! Merkez, güvenin ve huzurun tamamen bizimle ilgili olduğu yerdir. Şartlar kişinin yönetiminde olduğunda, kişi sadece şimdi nasıl bir adım atma ihtiyacında olduğuna karar verir. Hiçbir şey olduğu haliyle içinden çıkılması imkansız bir durum değildir; bununla birlikte çözümü sağlayabilmek çözümsel bir bakış gerektirir ve bu önemlidir.

‘’ Şimdi ne yapabilirim? ‘’ ‘’ Ne yapmak şu durumda çözümselliğe giden bir adım olurdu? ‘’ ‘’ Şu an yapmam gereken ihtiyaç duyduğum kararı verebilmek için sadece süreci gözlemlemek olabilir mi? ‘’ Bu temalara yoğunlaşmak önemlidir. Emin olduğumuz anda vereceğimiz karar bize hizmet edebilir. Aksi bizi sorgulamaların yoğun olduğu bir duruma iletecektir. İnsan, her zaman yeni kararlarla yolculuğuna devam edebilir; bununla birlikte gerçekte ne istediğini az- çok bilebiliyor olmak önemlidir ki bu da kendimizi tanımak ile ilgilidir.

‘’aziz’’ kartı boğa burcu ile bağlantılı olarak düşünülür ve bugün Ay boğada ilerliyor. Ay küçülen fazda, yaşamımızda bizi sınırlandıran ne varsa artık onlar yaşamımızdan uzaklaşmaya başlıyor. Şimdi yeni başlangıçlar için yer açma ihtiyacındayız, farkında olmadıklarımızın farkına varabilmek için kendimize küçük de olsa fırsatlar yaratmalıyız. Boğa sağlamcıdır. Kararını vermesi, istediklerini yapabilecek gücü bulabilmesi için yeterli olacaktır; çünkü o karar verdiğinde, tüm ihtimalleri düşünmüş ve en net olanı seçebilmiştir.

Bugün Jüpiter günü, Jüpiter bolluk- bereket, büyüme ve genişleme, derinleşme demektir. Bugün bolluk- bereket çalışmaları gerçekleştirilebilir. Ruhsal çalışmalar için de uygun bir gün, Jüpiter şans da demektir, karşımıza bu anlamda şanslar çıkabilir. Yaşamın sesini duyun ve onunla iletişim kurun, bazen çok küçük sesler, çok büyük değişimlerin habercisidir. Bir davet aldığınızda buna bir şans verin, bir yerde olmak istediğinizde buna bir şans verin, şans belki tam da içinizden geçende sizi beklemektedir. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ