4 Şubat 2016 Perşembe

5 Şubat 2016 Cuma ( Yaşamın Yolu )




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 16 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Büyücü

Güneş : Kova

Ay : Oğlak ( 02:43 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Venüs 

'' AŞK, onunla ölümün, ölüm olmayacağını hatırladığın kişidir. ''

Bugün AŞK günü ve daha çok ‘’oğlak’’ temalarının yoğun olduğunu görüyoruz!  Oğlak, toprak burcunun son burcudur ve öncüdür! Toprak varoluşsal derslerini almıştır ve artık sağlam temeller inşa etmenin vaktidir. Oğlaktan sonra gelecek olan kova bu temeller üzerinde yarını yükseltecektir. Yarının yükselebilmesi için temellerin sağlam olması öneemlidir ve oğlak bu sorumluluğu bilir. Ketum ve sert görünen oğlak, aslında bugünü yarına hazırlamaktadır ve bunu anlamak önemlidir; çünkü yarına hazır olmayan bir bugün, yarında yeterli verimi sağlayamayacaktır. Bugün AŞK bizden ayakları yere basar bir tutum sergilememizi istiyor! Bugünün keşifleri önemli! AŞK her şeydir ve aslında her şeyde, kendimizle kurduğumuz ilişkidir. Bunu anlamak çok önemli! O yoktur, ben varımdır ve bunun en yoğunlaşmış halidir, AŞK dediğimiz titreşim ki insan AŞK olduğunda gerçek olur, gerçekliğindeki bütünlüğü bulur. Toprak elementinin sırrını anlamak bugün çok önemli gözüküyor! Toprak yaşamın özüdür ve yarın onda hayat bulur. Karanlığın en yoğun olduğu yerdir topraktır, tohumun toprağa düştüğü anı hatırlayın, hava ile buluşur yükselmeye başladığında( kova ), su ile beslenir ve büyür( balık ) ve Güneş onu besler ve o genişler( koç ), böylelikle bireysel oluşum ilk köklenmelerini sağlar( boğa ), iletişim kurulmaya başlanır doğayla( ikizler ), hissel oluşumlar, yeni doğumlar ışığını yakmaya başlayacaktır( yengeç ), bir çocuk dünyaya gelir( aslan ), bu çocuk yaşama ve insana hizmet eder( başak ), böylelikle yeni toplumun ilişkileri oluşur( terazi ), insan bu ilişkilerde derin dönüşümler yaşar, özüne doğru akar, kendi içine çekilir( akrep ), bu süreç sonrası yeni keşifler ve aklın sonsuz ışığını deneyimleme süreci başlar( yay ) ve tekrar yeni oluşumun zamanı gelir( oğlak ), oğlak doğacak olan çocuğun( aslan ) sorumluluğunu taşımaktadır( oğlak- yengeç aksı ), bugün bu hatırlayış çok değerli! O çocuk yarına açtığımız ‘’ışık kapısı’’ dır ve bu kapıdan geçen, kendi özündeki ışığa varır! İşte orada anlam yükselir ve yaşam bütünsel bir anlam kazanır( kovadaki Güneşin teması )! 

Gün titreşimi bizden harekete geçmemizi, kalıpları kırmamızı istiyor! Bu önemli! Rehber kartımız ‘’büyücü’’ özümüzdeki o ışığı uyandırmamızı istiyor; çünkü yaşamdaki yol, bu ışıktır ve bu ışık yarın olup bugünde kök saldığında, tüm yaşam da anlamlanarak bizimle uyanır. Tüm bunlar çok değerli! İnsan hatırlayıp uyanabildiğinde, tüm yolu da açabilir! Uzak uzak değil, yakın, yakın olduğunu sandığımızdan çok daha yakında bizimleydi! Şimdilik bu! 

Ay- Mars yarı kare( 00:44 ) İçsel büyüme ve yön bulma arzusu!

Venüs- Jüpiter üçgen( 03:11 ) İki iyicil gezegenin oluşturduğu bu dostluk açısı ikili ilişkilerde yön tayin etme konusunda belirleyici olacaktır! Havada bir aşk kokusu var; bununla birlikte bu aşk ayakları yere basar ve yarına ışık olabilecek bir birlikteliğin ışığı! Ruh eşinizle buluşmak mı istiyorsunuz? O zaman gerekli düzenlemeleri yapmanın tam zamanı! Geçmiş görevini tamamladığında, yarın bugünden görev alır! Maddi ve hukuki konularda da kolaylıklar ve gerekli netleşmeler sağlanabilmesi adına olumlu açılar! Bu anlamda sürece ışık tutacak kişilerle karşılaşılabilir! 
1- 10 Şubat( Yaklaşan ) / 10 Şubat( Kesin ) / 10- 14 Şubat( Ayrılan )

Ay- Neptün sekstil( 11:10 ) İçsel iyileşme! Teslimiyet ve hatırlayış! Şifa! Çözülmeler! 

Ay- Venüs kavuşum( 12:47 ) İkili ilişkilerde içsel uyanış! Barış ve köklü buluşmalar, buluşmalarda içselleşme ve sağlamlaşmalar! Evlilik, ortaklık gibi ciddi kararlar konusunda netlik sağlamak adına bu zamanlar tercih edilebilir! 

Ay- Pluto kavuşum( 14:06 ) Derin dönüşüm! Varoluş sorumluluğunu alarak hakikatin sırrını hatırlayabilmek! Buna kendini açabilmek!

Ay- Uranüs kare( 21:23 ) Özündeki o farklı ışığı yakarak onu toplumsal oluşumlara dahil edebilmek! 

Ay- Merkür kavuşum( 22:36 ) İletişim ve bağlantıları bir araya getirerek sağlam bir bakış sağlayabilmek adına önemli bir zaman dilimi! Güçlü bir öngörü! Kendimizle birlikte saygı ve takdir sağlayabilme! 

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ