6 Ağustos 2015 Perşembe

6 Ağustos 2015 Perşembe




Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 22 / 4

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Denge

Güneş : Aslan

Ay :  Boğa ( 04:29 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün gün titreşimi yaşamımızda açılmakta olan yeni kapılardan ve yenilikler için atılacak adımların destekleneceği bir gökyüzünden bahsetmek mümkün gibi gözüküyor. Günün rehber kartı, bugün yüreğimizin sesinin bize güçlü bir rehberlik etmekte olduğundan bahsediyor ve bugün özel buluşmaların da gerçekleşebileceğine dikkat çekiyor. Bugün karşımıza çıkan insanlara iki kere bakmakta ve çevremizde olduklarını fark etmiş olduğumuz kişilerin, yaşamımızdaki yeri ve önemini şöyle bir hatırlamakta fayda var. Ne bizi bir araya getirmiş olabilir?

02:30 itibariyle Ay, Jüpiter ile üçgen açı yaparak boşlukta hareket ediyor. Bu üçgen, dün akşam saatlerindeki Venüs- Satürn karesinin sorgulattırıcı doğasından sonra iyi gelecektir. Duygularımız daha kendiliğinden ve naif bir ifade şansı yakalayabilir, daha uzlaşmacı bir doğa uyanır, biraz yumuşlaşırız. Jüpiterin de Aslandaki hareketinin devam etmekte olduğunu düşünürsek, tatlı pisicikler oluruz.

04:29 itibariyle Ay boğaya geçiyor. ‘’ Biraz ciddiyetin yeridir. ‘’ modu gelebilir. ‘’ Fazla da gevşemeye lüzum yok, yarın iş var! ‘’ olabiliriz biraz daha, neyse ki 11:29’da gerçekleşecek olan Mars- Satürn üçgeni bizim için verimli olabilecek bir günden bahsediyor. Bugünü ve özellikle bu saatleri iyi değerlendirelim, bir süredir aklımızda yapmak istediğimiz bir manevra varsa, zamanıdır. Satürn söz konusu tabii, arkadaş bizden disiplin ve altyapı bekleyecek! La la la moduna da sarmayalım! Mars da cesaret ister; bununla birlikte buradaki üçgen, bunların sağlanmasını kolaylaştırır.

23:19 gibi bizim üçgen kareye vuruyor. Bu saatlere doğru ve bu saatlerdeyse olabildiğince sakin kalmaya çalışalım, pek suya sabuna bulaşmamakta fayda var. Pek birilerine bir şeyler anlatmaya çalışmasak daha iyi, ‘’ Nihayet her şey olacağına varır. ‘’ modu bu saatler için daha yerinde olacaktır. Uzlaşmacı bir tavır ve dikkatli bir ifade diyorum, susup oturun demiyorum, sadece en mümkün şekilde ve yeterince, işte hepsi bu!

Ay boğada olduğu için, bu iki gün fazlaca yeme moduna girebiliriz, dikkat! Az az, sık sık dermişim, şu kadar litre su ve mutlaka kibrit kutusu büyüklüğünde peynir diye devam etmiyorum, şakaydı bunlar, kontrollü olalım yeter! Ay boğadayken kendimizi biraz daha güvende hissetme ihtiyacımız artabilir, doğa ile baş başa kalabileceğimiz zamanlar yaratmak çok iyi gelecektir. Sessizlik, hafif müzikler de iyi gelir, bunları hediye edin kendinize, özellikle akşam saatleri itibariyle!

Bugün Jüpiter günü, Jüpiter bizden derin bilgelik ve anlayış bekler ve bizi bu konuda destekler. İçimizdeki bu enerjiyi açığa çıkarmaya çalışabiliriz. Derin bilgelik nedir? Yüreğimizden geçenlerin bize neler anlatmaya çalıştığının farkına varabilmektir. Anlayışsa, süreç içindeki oluşuma biraz daha esnek yaklaşabilmektir. Kimse mükemmel değildir, biz buna dahil; bununla birlikte daha iyi olabilir ki bu da bir niyet ve akabinde bir süreçtir.

Günün rehber kartı ‘’denge‘’ ve çok ilginç bu kart yay burcu ile bağdaştırılır, yayın yönetici gezegeni Jüpiterdir. ‘’denge’’, ‘’ölüm’’ sonrasında gelir ve yeni bir bilinç boyutunda algılamaktır aslında yaşamı, ‘’ölüm’’ egonun  ölümüdür. ‘’denge’’ yaşamdaki özel buluşmalar ve bunun  sağladığı içsel rehberliktir. Yine de ‘’denge’’den sonra gelen kart ‘’şeytan’’dır. Ruh, sonsuz güçtedir; bununla birlikte onu yeryüzü ile bütünleştirebilmek için, yeryüzündeki sınavdan geçip geçemediğimiz konusunda emin olmak gerekecektir. ‘’şeytan’’ da rehberlerimizden biridir; bununla birlikte onun bu ışığı yakabilmesi için, bizim onunla ilgili birçok şeyi epey bir idrak etmiş olmamız gerekecektir.

‘’ölüm’’ sonrasında, ‘’güneş’’ doğana kadar önemli bir süreç vardır. ‘’denge’’ bunun ilk aşamasıdır ve burada alınan rehberlik, ayaklarımızı yerden de kesebilir. Dengeyi koruyabilmek gerekir. Üzerimize düşen, uçup gitmek değil, buluşmakta olduğumuz o ışığı, yaşamımızın her anına çekebilmektir.

Yayda üç tema karşımıza çıkar: gezgin, öğrenci, filozof. Bugün bir yolculuğun farkında olunmalı, neleri fark etmekte olduğumuzun altı çizilmeli ve neleri keşfediyor olduğumuz şöyle bir düşünülmelidir. Bugün çok uzakları görmek mümkün olabilir, yol ve yolculuklar ve bunlarla ilgili gelişmeler de gündeme gelebilir; bununla birlikte tüm yolculukların kendi derinliklerimize olduğunu hatırlamakta fayda var. Aslında dünyada gittiğimiz hiçbir yer yoktur. Bu cümleler filozofa yakıştı!

Gün titreşimi de Marsiyen bir etki gösteriyor ve öğle öncesindeki Mars- Satürn üçgeni ‘’ Bu anlamda da ortalığı toparlamak adına yerinde bir zamanlama olur. ‘’ diyor. Yeni kapılar, cesaretle açılır. Cesareti besleyen özgüvendir. Özgüven, konunun temellerini atarken yapmış olduğumuz çalışma ile ilgilidir. Kendinize güvenin ve bunun için ihtiyaç duyduğunuz her neyse buna gidin, işte bugünlük de bu!

Bugün ‘’ Ben güvendeyim. ‘’ olumlaması bize iyi gelir, kullanabilirsiniz. Kendinizi bir ağaç gibi hayal edin, köklerinizi yeryüzünün derinliklerine gönderirken, dallarınızı gökyüzüne doğru yükseltin. Köklerinizden derin, serin bir nefes alın, dallarınızdan güneşe doğru verin ve dallarınızdan derin, ılık bir nefes alıp bunu köklerinizden verin. Bir müddet bunu tekrarlayın, Ay da boğadayken bu çalışma epey iyi gelir. ‘’ Bugünlük de bu! ‘’ deyip susamadım!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ