22 Aralık 2015 Salı

22 Aralık 2015 Salı ( Karanlığın Savaşı )




 Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 15 / 6

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Denge


Güneş : Oğlak ( 06:47 itibariyle )


Ay : Boğa


Gün Yöneticisi : Mars


Bugün Mars günü ve Mars, mitolojideki ‘’Savaş Tanrısı Ares’’ figürüne karşılık gelir. ‘’sav’’ kökünden gelir ''savaş'' kelimesi! Sav, ‘’İslamiyet öncesi Türk edebiyatında atasözünün karşılığı’’ olarak geçiyor. Açıklama, ‘’ Bir düşünceyi, bir deneyimi, bir öğüdü, en az sözcükle kısaca anlatan kalıplardır. ’’ olarak devam ediyor. Bu durumda akla ‘’savaş’’ kelimesinin tam karşılığının ne olduğu geliyor. En eski kaynaklarda "(sözlü) tartışma, atışma" olarak görülüyor. Bu savaşın anlamını düşündürüyor. Savaş, aklın açtığı yoldur ve o yolda insan kendini, zamanı, ruhu ve sonsuzluğu bulur. Bu birlikte olur; çünkü sesle ses olmadığında insan, onun sesinde ses yoktur. Birleşmek! Savaş, kendindekini bütüne katmak ve orada yenileneni alarak kendinden yeni bir bütünlük yaratmaktır. Savaşmak, kalem olup  kelamı yaşama katmaktır. Bugün sesiniz olsun! Bunun anlamı büyük!

Gökyüzününn onurlu ışığı( Güneş ) bugün( 06:47 ) yaydaki idealist ve sevecen yolcuğunu tamamlayarak oğlaktaki ciddi ve disiplinli yolculuğuna başlıyor. Büyüdük ve genişledik! Yeni yollar keşfettik! Kapılarını açtık ruhun! Şimdi artık buradaki deneyimimizi bir proje olarak hayata geçiriyoruz. Sorumluluk ve disiplin ihtiyacındayız! Güneş yaydayken onu düzenleyen Jüpiter başaktaydı ve bizden verimlilik istiyordu! Şimdi Güneşi düzenleyecek Satürn yayda, bizden ruh ışığını yaşam ışığıyla buluşturmamızı ve bunu ciddiyetle yapmamızı istiyor! Hayatı sev ve bunu bir görev bil; çünkü o zaman özündeki ışığın farkına varabilirsin!

Bilge Kocakarı( Ay ) boğa burcunda ilerliyor. Gençliğin ve güzelliğin ışığı Venüsün evinde! Bugün güne güzel başladık! Gece saatlerinde( 03:00 ) Ay, gökyüzünün bilge ışığıyla( Jüpiter ) samimi bir ilişki( üçgen ) içindeydi! Magazin bunu yakaladı ve flaşlar patladı! Zeus( Jüpiter ) çapkın adam tabii! Ay da eski kulağı kesiklerden! Bu durum duygularda içsel bir akış sağladı! Dengeyi korumak önemliydi! Ruh ışığı duyulmalı ve yaşam ciddiye alınmlıydı! ‘’ Farkında olmalı insan! ‘’ der Can Yücel..

‘’ Fark etmeli insan…
Kendisinin, hayatın, olayların, gidişatın farkında olmalı.
Farkı fark etmeli, fark ettiğini de fark ettirmemeli bazen…
Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını
Fark etmeli!
Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını
Ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını
Fark etmeli!
Şu çok geniş görünen dünyanın, ahirete nispetle anne karnı gibi olduğunu
Fark etmeli!
Henüz bebekken ‘’ Dünya benim! ‘’ dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı
Olduğunu, ölürken de aynı avuçların ‘’ Her şeyi bırakıp gidiyorum
İşte! ‘’ dercesine apaçık kaldığını…
Fark Etmeli!
Ve kefenin cebinin bulunmadığını fark etmeli!
Baskın yeteneğini
Fark etmeli sonra…
Azraillin her an sürpriz yapabileceğini,
Nasıl yaşarsa öyle öleceğini
Fark etmeli insan
Ve ölmeden evvel ölebilmeli…
Hayvanların yolda kaldırımda çöplükte
Ama kendisinin güzel hazırlanmış mükellef bir sofrada yemek yediğini
Fark etmeli!
Eşref-İ mahlukat (yaratılmışların en güzeli) olduğunu
Fark etmeli!
Ve ona göre yaşamalı…
Gülün hemen dibindeki dikeni, dikenin hemen yanı başındaki gülü
Fark Etmeli!
Evinde dört kedi, iki köpek beslediği halde
Çocuk sahibi olmaktan korkmanın mantıksızlığını
Fark etmeli!
Eşine ‘’ Seni çok seviyorum! ‘’ demenin mutluluk yolundaki müthiş gücünü
Fark etmeli!
Dolabında asılı yirmi beş gömleğinin sadece üçünü giydiğini, ama arka
Sokaktaki komşusunun o beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu
Fark etmeli!
Zenginliğin ve bereketin, sofradayken önünde biriken ekmek
Kırıntılarını yemekte gizlendiğini
Fark etmeli!
Fark etmeli…
Ömür dediğin üç gündür,
Dün geldi geçti, yarın meçhuldür!
O halde ömür dediğin bir gündür, o da bugündür. ‘’

Öğle saatlerinde( 12:02 ) Bilge Kocakarı( Ay ), günün assolisti Mars ile biraz geriliyor( kuinkuks )! Duyguların bize hatırlatmaya çalıştıklarını çok iyi yorumlamalı! Derinde olan, önümüzde olanın yaratıcısıdır ve muhakkak önümüzdekinin, derinde olanla bir ilişkisi ve bunun da bir anlamı vardır! Günü( 23:03 ) Bilge Kocakarının( Ay ) Gizemli Büyücüye( Pluto ) çattığı kaşlarla( seskikuadrat ) kapatıyoruz! Güç, sorumluluktur ve bunu anlamak önemli!

Gün titreşimi bizi seçimlerimiz konusunda uyarıyor! Karanlık ve aydınlık tek bir ışıktır; bununla birlikte herkes seçtiği yarımküreden aldığı ışığı yarına taşıyacaktır. Karanlık, ışığın koruyucusudur; ışık onunla kendini bulur; bununla birlikte ikisi de birbirinde, tek olanı bulur, buna giden yol da işte bizim seçimlerimiz olur, bunu anlamak önemli! Rehber kartımız ‘’denge’’ bizden iç sesimize kulak vererek ölçülülüğü yaşamla bütünleştirmemizi istiyor; çünkü aşırıya kaçan herkes kendini, olduğunu sandığının aksinde bulur. Şimdilik bu!


Sizi seviyorum,



Hüseyin Akdağ