8 Kasım 2015 Pazar

9 Kasım 2015 Pazartesi ( Karanlığın Sesi )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 19 / 10 / 1

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Ermiş

Güneş : Akrep

Ay : Terazi

Gün Yöneticisi : Ay

Bugün Ay günü! Ay, insanın derinlikleridir, sesini duyamadıklarımız, sessizliklerimizdir. Onun sesi olmak, uykuda olanı uyandırmak ve ölü olana yaşam sunmaktır. Bugün hislerimiz güçlü ve bu ışığı yaratıcı gücümüzü tetikleyecek bir şekilde kullanabiliriz. İlişkilerde derinliği sorguluyoruz ve buna dair bir şeyleri anlamaya çalışıyoruz. Parçaları bir araya getiren güç nedir? Bugün buna dair kapılar aralanıyor.

Gün titreşimi bize Güneş vurgusu yapıyor. Ay gününde Güneş vurgusu, karanlığın ışığını bulmanın öneminden bahseder. Karanlık, ışığın varlığında okunur ve ışık, karanlıkla buluştuğunda, yaşam olur. Ayı gecenin içinde görünür kılan, güneşin ona vuran ışığıdır. Güneş bizim özümüzdür ve o sonsuz kaynaktır. Aysa kendimizi korumak için çok kez seçtiğimiz maskelerimizdir. Onlar direkt değil endirekt olarak bizi yansıtır. Güneş bir çocuktur. Ay, ayağını yaş tahtaya basmak istemez. Bunlar bu parçaların çiğ halleridir. Piştiğinde, Güneş, ölçülü, müteazi ve olgun olur. Işığını ve samimiyetini korur; bununla birlikte artık doğasını daha güçlü bir şekilde taşıyordur. Aysa daha hissel ve derin olur. Maskeden öte sadece sırrın bilincindedir ve onu daha bütünsel bir temayla taşıyordur. Bunlar çok önemli arketiplerdir.

Rehber kartımız Satürn ve başka bilgilere göre de başak vurgusu yaparak bizi kendimizi tanımaya, aramaya ve bulmaya, yaşamdaki döngünün, bunun ne anlama geldiğinin farkına varmaya çağırıyor. Aklın açamayacağı hiçbir kapı yoktur; bununla birlikte akıl, mutlaka içinde yüreğin gücünü de taşımalıdır, aksi takdirde eksik kalır ve bunu anlamak önemlidir. Bilinenleri kullanmak için kabiliyet gerekir. Bilinmeyenlerin içindeki bilinmekte olanların açtığı kapıyaysa zeka ve ruh! İşte bugün, tüm bunların birleştiği yerdedir. Gündüz ve gece yolculuğunun ötesi! Yenilenme! Bunu anlamak önemli! Şimdilik bu!

Sizi seviyorum,


Hüseyin Akdağ

8 Kasım 2015 Pazar ( Öze Giden Yol )



Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 18 / 9
Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Kule

Güneş : Akrep

Ay : Terazi

Gün Yöneticisi : Güneş

Çok özel bir gün! Genç sevgili Venüs, başakta Külkedisi olmuştu. Akşam saatlerinde( 17:30 ) yöneticisi olduğu teraziye geçiyor ve iyi kalpi peri, onu baloya hazırlıyor. Saat on ikiyi vurmadan bu değerlendirilmeli! Venüs temaları olan aşk, sanat, estetik, para, ilişkiler temaları güç kazanıyor. Burcun gölgesi olan karar verememe, kendini ifade edememe durumlarına dikkat edilmelidir. Karşımızdakinin duymak istediklerini söyleme eğilimi artabilir. İhtiyacımız olan, ne istediğimizden emin olarak bizimle olan tüm yapıyı bu konuda işbirliğine davet etmektir. Tıpkı Paulo Coelho’nun Simyacı kitabında dendiği gibi: ‘’ Bir şeyi gerçekten istersen, onu gerçekleştirmen için bütün evren işbirliği yapar. ‘’ İsteğimizin özde ne olduğundan emin olmak… Ay da terazide ve duygu dünyamız, alt bilincimiz de bu vurguları destekliyor.

Bugün Güneş günü! Özümüzün kapıları aralanıyor ve insan kendini tanıyor, tanımlıyor. Derinliklerindeki tutku ve şehvet açığa çıkıyor. Aşk ve sevgi iki farklı temadır. Aşk her şeydedir ve andaki birleşmedir. Sevgi zamanın insana kattığı ışığın, insanda köklenişidir. Meyvaları yarından bugüne ve bugünden yarına ışık olup indirilir. Sevginin ışığıyla evrensel bir bütünleşmenin kapıları açılıyor ve burada herkes kendinden, kendine ait olanı alarak yaşamındaki ışıklar ve bunun onlardaki karşılıklarıyla buluşuyor. Gün titreşimi bize Satürn vurgusundan bahsediyor. Seni zorlayan, sana hatırlatmakla görevlidir. Hatırla ve kır zincirlerini! Hiçbir şey senin sınavın değildir, sen onun bir sınav olmasını seçmedikçe! Direnci kır! İzin ver! Cevabı biliyorsun! Ne istediğini söyle ve kendine haksızlık etme! Hak ettiğin çok daha fazlası! Ne kadar bunun farkındasın? Her şey de o kadar farkında olabilir. Rehber kartımız ‘’kule’’ Marsiyen bir vurgu gerçekleştirir. Savaş, kırmak ve dökmek değil, anlamak ve birleşmektir. Bu aklın ışığıdır ve orada olan, yaşamın sırrına ulaşır. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ