17 Ekim 2015 Cumartesi

17 Ekim 2015 Cumartesi ( Burçlar birbirlerini nasıl etkiliyor? )





Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 17 / 8

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Dünya

Güneş : Terazi

Ay : Yay

Gün Yöneticisi : Satürn  

Bugün günün erken saatlerinde( 05:52 ) Venüs, Neptün ile karşıt açı gerçekleştirmiş bulunuyor. Venüs başakta, düzen ve program derken, Neptün balıkta daha ruhsal ve fedakar bir görüntü çiziyor. Venüs, dünyada olduğumuzu ve burada bazı kurallar olduğunu hatırlatmak isterken Neptün hepsini eritiyor ve birleştirmek, bütünleştirmek ve tüm çizgileri kaybetmek istiyor. Burada denge kurmak çok önemli olacaktır. Hem bütün ol hem de bu bütünlükte bir alanının olmasının ve senin bunu koruyabilecek çizgiyi var edebilmiş olmanın öneminin farkında ol! İlişkilerde farydalı ile faydasızı ayırırken bunun birlikte ve bütün bir temayla gerçekleştirmenin öneminden bahsediliyor. Buradaki ince çizginin farkına varmak önemli!

Gün titreşimi bize yıkılan duvarların ardından artık önümüzü görebileceğimizi; bununla birlikte bunun birtakım sorumlulukları da beraberinde getirdiğini hatırlamamızı istiyor. Özgürlük, sorumluluk demektir ve bunu anlamak önemli! Bugün ileriye dönük planlarda daha güçlü bir öngörü sağlayabileceğimiz bir gündeyiz! Adil olmak, hem kendimize hem de çevremize karşı! Aklın ışığında kalın ve stratejinin hassasiyetinin bütünsel bakışta olduğunun farkına varın! Parçaları birleştirin ve resmi görün!

Rehber kartımız ‘’dünya’’ kimi bilgilerde Satürn ile ilişkilendirilir. Bugün Satürn günü! Satürn, dünya programı demektir ve insanın ulaştığı en güçlü temalardan biridir. Yeryüzü deneyiminde ruhsal gerçekliğine kattıkları Satürn ile temsil edilir. Ne ile geldik ve neyden özgürleşip nerede kontrol kurarak yaşamın anlamını okuyabilmeliydik? İşte bu Satürn ile ilgili! Bugün dünyanın ne kadar değerli bir kapı olduğunu hatırlama günü! Bu kapı kendimize açılıyor ve o kapı da yaşama! Tüm bunları anlamak önemli!

Ay yaydaki hareketine devam ediyor. Bugün iyimser bir bakış açısı verebilir bize ki Satürnün de yay transitini hatırlarsak, bugün derinlerde bir şeylerle yüzleşme ve artık ondan özgürleşerek son dönemdeki, o bize anlatılmaya çalışılan şeyi duyabilme adına önemli olabilir. Şimdi ışık, ruhta ve onu anlamak, insanın insanlaşma sürecinde kendini nasıl deneyimlemekte olduğunu anlamak! Bak ve gör, işte bu, şimdilik!

ve gelelim yeni yazı dizimize! Bir koç, diğer burçlarda kendine dair neyi deneyimler?

KOÇ- KOÇ

Savaş ve cesaret, harekete geçirici güç! İki keçi de olabilirler, müttefik olarak galibiyete de gidebilirler.

KOÇ- BOĞA

Ayakları yere sağlam basma ve eminlik! Koç boğada yavaşlar.

KOÇ- İKİZLER

Merak ve araştırma güdüsü ( Koç burada ateş ve öncü kimliğiyle dürtüsel ve çok daha aktiftir, bulduklarıyla pireyi deve de edebilir dağları yerinden de oynatabilir )

KOÇ- YENGEÇ

İçsel derinliklerin gizemi ( hem çekilir hem itilir )! Yengeç onun ateşini söndürürken onun derinlerdeki bir gücü uyandırmasına yardım edecektir.

KOÇ- ASLAN

Bu bir çarpışma, kim kimi yener? Onlar birbirlerinde kendilerini görecekler! Çizgilerini berlileyerek savaşmayı öğrenmeliler.

KOÇ- BAŞAK

Koç, gücünü kullanmayı ve kendini tartmayı öğrenir. Başağın onu hiç anlamadığını da düşünebilir. Başak anlatayım derken Koçun başına buyrukluğuyla çıldırabilir. Birbirlerini anladıklarında muhteşem bir işbirliği ortaya çıkabilir.

KOÇ- TERAZİ

Terazi Koçu yumuşatır ve sakinleştiğinde gücünü çok daha muhteşem bir zekayla kullanmaya başlayacaktır. Bu ilişkide terazi konuşmalı koç da onu dinlemeyi başarmalıdır. Koç susarsa Terazi susarsa fırtınalarla uyanılır. Terazi savaşmalı Koç barışmalıdır.

KOÇ- AKREP

Biri yeryüzünün( koç ) biri yeraltının( akrep ) kralı! Önce birbirlerine güven sağlanmalıydı! Akrep kırarsa kırılırdı. Koç kırsa biraz sonra bunu unutacaktı. Akrepse unutmadığında, Koçun nereden geldiğini anlamadığı o şeyle çocuk yüreği acırdı. Onlar birbirlerini anlamalı ve bunun için birbirlerine bir şans tanımalıydı. Akrep zor güvenir, Koçsa anlamakta acelecidir. Koç sabrı, akrepse kartlarını açık oynamayı öğrenmelidir.

KOÇ- YAY

Yay koça birçok şey öğretir. Uygulama konusunda Koç çok daha çabuk içselleştirebilir. Yay dağılmaya meğilliyken Koç daha odaklı kalabilir. Koç çoktan başka bir yola doğru çekilirken, Yay ona hatırlatabilir. Bu derin bir deneyimdir! Koç yayda ruhunu keşfedecektir.

KOÇ- OĞLAK

Oğlak ile sorumluluk ve disiplinin ne demek olduğunu öğrenir. Ya gördüğü gibi kaçar ya da oğlak ile adını yaşama yazar.

KOÇ- KOVA

Kovanın zekası onun ufkunu genişletir. Koç akıldan öte bir akıl ile yaşamın çok daha büyük ışıklarını keşfedebilir. Kova ona teknik bir donanım getirecektir, kendini keşfedecektir.

KOÇ- BALIK

Koç için balığı ve onun tabiatını anlamak kolay değildir. Balık ona renksiz ve gizemli gelir; bununla birlikte balık ardındaki gizemi perde perde açtığında, koç için iki dünya arasındaki iletişimi sağlamak ya onun yeniden ve çok daha güçlü bir ışıkla doğumu ya da kendini bu ilişkide yok edip yeni bir yolda arayışı olabilir.